Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Lélekpillangó

Ár:
5.990 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (9)
Elérhetőség: Nincs készleten

Leírás

Ismerd meg társaidat és önmagadat! A Lélekpillangó egymás megismerését segítő, különleges partijáték. A játékosoknak az a feladatuk, hogy megtippeljék, melyik társuk melyik képet választaná önmaga számára – amiből érdekes beszélgetések alakulnak ki... Az empátiát fejlesztő társasjáték.

Vélemények

4.11
9 értékelés
5
(4)
4
(2)
3
(3)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 10. 27.
| 3 / 5 csillag!
2020. 04. 16.
Dixit V2.0

Inkább gyerekekkel való laza és könnyen megtanulható jóindulatú játéknak mondanám, egy egyszerűsített Dixitnek. Ha haverokkal akarsz jókedvűen, kicsit alattomosan/sunyin játszani, akkor nem ez a neked való. Pár kör után kicsit unalmassá tud válni.
| 5 / 5 csillag!
2018. 08. 01.
Lelkesen

A játék ideális lehet családban, vagy baráti közösségekben. Nemcsak önismeretet fejleszt, de egymás megismerését is elősegíti. Két játékmód, rengeteg lehetőség...
| 5 / 5 csillag!
2017. 12. 30.
Kedvesség játéka

Nekem nagyon tetszik. Olyan pozitív gondolatokat, üzeneteket fogalmazunk meg a másik felé, amelyeket egyébként nem biztos, hogy a hétköznapokban kimondunk. Mi a családban játszottuk, szerintem is nehéz lenne olyannak bekapcsolódni, akit egyáltalán nem ismerünk! Gyönyörű képekkel, elgondolkodtató szituációkkal találkozhatunk. Ajánlom jó szívvel!
| 3 / 5 csillag!
2017. 10. 02.
Is-is

A Dxit kedvenc játékaim közé tartozik, kissé hasonlít hozzá, viszont sokkal inkább a másik fél/ felek megismeréséről szól a játék. Szép és hangulatos pszichológiai témájú játék is lehetne, de nem tudom hogyan lehetne kikerülni, hogy egy társaságban egymást jól ismerő emberek között ne érezze magát kivetettnek egy éppen betoppanó barát...
Az alap ötlet tetszik, de inkább a Dixitet választom...
| 4 / 5 csillag!
2017. 09. 13.
Nem rossz "játék"

Igazából nem is játék, hanem inkább emberismeret/csapatépítő tréning. Mi párban játszottuk még, egy kicsit más szabályokkal, hiába ismerem 8 éve páromat így is voltak meglepetések. Illetve volt, hogy belekavarodtunk a szabályokba és nem a másiknak szántuk a lapunkat, hanem magunknak, tehát nem a másik fejével gondolkodtunk, hanem a sajátunkkal...
Egyszerűnek tűnik a játék, de bele lehet merülni egy-egy kártyalapba. Fontos! Itt nem a nevetés, trollkodás, taktikázás a fő szempont!
Én személy szerint jobban szeretem azokat a társasokat, amelyeken nevetni, taktikázni lehet, szórakozás vele a játék, de néha elővesszük a Lélek pillangót, hogy ebben a rohanó világban egy kis kikapcsolódást leljünk egymás gondolatában...
| 3 / 5 csillag!
2016. 12. 10.
„Örömforráskutatás”

A társasjátékok piacán a pszichológiai típusú játékoknak is helye, szerepe van, amelyek segítségével a játékosok egy kicsit jobban megismerhetik egymást és önmagukat. Bizonyos fajta nyitottság kell ezekhez a játékokhoz, ahol tényleg elmondható, hogy a cél nem maga a győzelem, hanem az út, amit együtt végigjárnak a játékosok.
Itt alapötletként azt próbáljuk beazonosítani, hogy a többieknek mi szerez örömet. Erre az eszköz egy többértelmű képeket tartalmazó kártyapakli, amelyről megkeverése után az aktuális osztó eggyel kevesebb lapot vesz el és helyez képpel felfelé a játékosok elé, mint amint amennyi a játékosok száma. Először az osztó a kezében lévő különböző színnel a különböző játékosokat jelképező lapokat képpel lefelé teszi le minden egyes lap mellé „ráhangolódva”, hogy a többieknek melyik lap is lehet az örömforrása.
Majd a játékosok a náluk lévő korongok segítségével ténylegesen jelzik, hogy a felkínált lapok közül melyik a tényleges örömforrás.
Ezek után összehasonlítják az osztó tippjeit és a valóságot (akár meg is magyarázhatják miért is azt a lapot választották). A jó találatokért pont jár, a rosszakért nem (sőt a játéktáblán vissza is kell lépni egyes esetekben).
Amikor először valaki célba ér, vége a partinak és talán már többet tudunk a többiekről, mint amikor leültünk az asztalhoz.
A játék másik variánsában már különböző szituációs kártyák is színesítik a pályán történő haladást.
Könnyű szabályok, kellemes kikapcsolódás, hangulatos kis lazítás.
| 4 / 5 csillag!
2016. 11. 18.
Dixit kicsit másképpen...

Fura hangulatú, érdekes, belemagyarázós társasjáték. Nekem kicsit dixit hangulata van. Győztes igazából nincsen, ha azt nem veszem bele hogy megismerhetem mások, vagy a saját gondolkodásomat, érzésvilágunkat.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 17.
Beszélj magadról

Közösség összekovácsolására, ismerkedésre, új munkahelyi csoportnál felnőtteknek is jó. Nekem az Ungame van meg és ezt máshol láttam, de ez igényesebb kivitel ...