Yinsh

Normál ár: 11 490 Ft


A Te árad: 10 916 Ft

Értékelés:  (5.0)
Hozz létre egy ötös sort a saját színű korongjaidból – és közben akadályozd meg ebben az ellenfeled! A Yinsh-ben a két játékos öt gyűrűvel kezdi a játékot, és minden gyűrű mozgatásakor egy ugyanolyan színű jelzőkorongot hagy maga után – egészen addig, míg ellenfele egy gyűrűvel át nem ugrik a korong felett, ekkor azt át kell fordítani a másik színére. Amint sikerült öt egyszínű korongot egy vonalban a pályára felhelyezni, az öt korongon túl az egyik gyűrűt is leveheti a játékos. Az absztrakt stratégiai játékot az nyeri, akinek elsőként sikerül a harmadik gyűrűt levenni.

A klasszikus absztrakt stratégia sorozat, a Gipf projekt hatodik tagja.
Egy gyönyörűen kidolgozott nagyon szép játékot ismerhetünk meg benne. Nemcsak, hogy szép, de rendkívül élvezetes is! Igaz, hogy némi absztrakt gondolkodás szükséges hozzá, de nem sokkal több, mint a népszerű Malom játékhoz.
A játékot két fő játszhatja. A játéktábla hatszög alapú, mely egyenlő oldalú háromszögekre van felosztva. Mindkét játékos rendelkezik 5 darab karikával (fekete-fehér), melyeket a játék elején tetszőlegesen felraknak a táblára. Főként az ellenfél által lehelyezett karikák elhelyezkedésétől függ, hogy hogyan rakjuk le a sajátjainkat. Ezen kívül még a játékhoz tartoznak a kétszínű korongok (egyik oldaluk fehér a másik fekete), melyekből sorokat próbálunk kialakítani.
A játék úgy indul, hogy mindkét játékosnak öt gyűrűje van a táblán. Akinek sikerül öt, saját színű koronggal egy sort alkotni, az leveszi egy gyűrűjét a tábláról.
A játékosok felváltva helyezik át karikáikat a tábla vonalai mentén és csak arra kell ügyelni, hogy nem ugorhatjuk át az ellenfél karikáit. Amikor elmozdítjuk a sajátunkat, akkor a színünknek megfelelő korongot teszünk a helyére. Ha már korábban lehelyezett korongokat ugrunk át, azokat meg kell fordítani. Íg előfordulhat, hogy az általunk lehelyezett korongokat az ellenfél színére "változtatjuk".
Az a játékos győz, akinek sikerült három gyűrűjét is levennie - vagyis akinek háromszor is sikerült 5 darab, saját színű korongból sort alkotnia.
A játékmenet rendkívül egyszerű. A szabályok könnyen tanulhatóak. Nagyon könnyű, ám éppen ezért nagyon szorakoztató játék annak, aki szereti az ilyen stílust.

Játéklap.hu - Bidu cikke

Értékelések átlaga 


(5.0)

Közönségdíjak

Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

100% (2)
Rendezés:
Eddig összesen 2 értékelés
Kihagyatatlan

Attila | 2019. szeptember 2.

Fantasztikus gyüjtemény fantasztikus tagja. csak ajánlani tudom minden absztrakt szimpatizánsnak. a design és a játékmenet mellett az összetevők is dicséretet érdemelnek. kicsit talán lehetne olcsóbb :)
Szuper!

Wish | 2017. július 24.

Amőba egy-két csavarral, nagyon jó absztakt stratégia. A GIPF játékok közül talán a legjobb.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

Gipf projekt játékcsalád