Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
19.990 Ft

Lords of Waterdeep

19.990 Ft
Webáruház készlet: Nincs készleten
Átlagos értékelés: (17)

Vélemények

4.88
17 értékelés
(15)
(2)
(0)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2019. 11. 06.
Felső kategóriás D&D mindenkinek

Ismerősnél próbáltam ki magam is, és azt kell mondjam nagyon bejött. Szerintem a D&D tematikájú játékok között a Tyrants of the underdark-kal együtt a a legjobbak. (A dungeon crawler kategóriát nem számítanám, ahelyett inkább elővesszük a szabálykönyveket, leporoljuk a karakterlapokat és bemelegítjük a d20-at.)

Könnyed munkás lehelyezős euró, de az építések, az épületek felhasználása és az intrika lapok azért komoly fejtörést és némi kellemetlenséget és rossz szájízt hagyni a többiekben. Ez persze nem gond, sőt! :)

Ez nem annyira családi darab, bár pár év múlva talán azzá válik majd. (Csak kis olvasás előtte, hogy még jobb legyen a hangulat.)
2018. 07. 01.
„Nagyurak intrikái fakockákkal”

A fantasy mindig is közel állt a szívemhez, így nem nehéz rávenni az erre a témára ráhúzott társasjátékra. Maga a gém már több év óta a piacon van és igen előkelő helyet foglal el a társas népszerűségi listákon. Ennek ellenére mostanában sikerült csak megismerkednem vele.
A munkáslehelyezős mechanika itt ügynökök képében jelenik meg. A D&D világ egyik ikonikus helyszínének, Vízmélyvárának egyik Nagyurát alakítjuk, aki ügynökei segítségével tör a többiek mellett még nagyobb hatalomra.
A városban (játéktáblán) ügynökeink segítségével harcosokat, tolvajokat, papokat és varázslókat toborozunk, küldetéseket és pénzt szerzünk meg, építkezünk, intrikálunk …
Egy adott helyszínre csak egyvalaki küldheti el ügynökét a többieket kizárva ebből a lehetőségből. A játék folyamán a helyszínek is bővülnek, lehetőségünk van több ügynök használatára. Minél többen játszunk, annál élvezetesebb (bár hosszabb) egy-egy parti.
A szerencse szerepe sem elhanyagolható. Egyes Nagyurak vagy Hölgyek képessége jobban vagy kevésbé kihasználható; az épületek hasznossága is változó (ugyanis megépítőjének van abból haszna, ha más használja a szolgáltatását); az elérhető küldetések is vagy jók vagy jobbak; plusz az intrika kártyák felhasználhatósága is kérdéses, helyzetfüggő.
Maga a játék angol nyelven érhető el (egyelőre, ki tudja), de a szabály és a lapok rajongói fordítása rég elkészült. Alapvetően könnyen tanulható, ikonográfiája gyorsan értelmezhető.
Egy értékelés végén mindent elmond, ha annak írója elismeri, hogy maga is beszerezte a játékot. Nekem tetszik, sőt nem gond beleképzelnem, hogy a kis sárga fakocka harcosom kéz a kézben egy fekete kocka tolvajjal elmegy és teljesíti a meghatározott küldetést. Társaságunkban szívesen olvassuk vagy mondjuk el éppen milyen helyszínt, intrikát használunk és milyen küldetés is sikerül a kalandozókkal teljesítenünk.
2018. 05. 20.
jó szórakozás

Szeretem a D&D-t és ez egy nagyon jól sikerült játék ebben a témában. Igazán megjelenhetne magyarul, hogy olyanokkal is lehessen játszani, akiknek a nyelv akadály, viszont egy nagyon jól meg lehetne fertőzni az embereket vele.
2017. 11. 19.
családi euro

Többször próbáltuk ki ismerősöknél és most mi is beruháztunk egy példányra. A játék mechanikája egyszerű, de ez itt abszolút pozitív jelző. Könnyen tanítható új játékosoknak, mégis hatalmas élményt nyújt már elsőre is köszönhetően a játékosok közötti interakcióknak, a színes jelölőknek és kártyáknak. Mindenkinek tudom ajánlani. Enyhén angol nyelvfüggő!
2017. 01. 22.
Szuper

12 évesnek vettem ajándékba és egyből elnyerte mindenki tetszését. Annak ellenére, hogy "sima munkáslehelyezős euro", nagyon hangulatos, szépek a kártyák, igényes a kivitelezés.
Kedvem támadt elővenni a Waterdeep könyveket :D
2016. 12. 22.
könnyű

Amennyire egyszerűnek tűnnek az egyes lépések, annyira bonyolult viszonyrendszer épül fel belőlük pillanatok alatt. Nagyon könnyen megizzaszt a legkevésbé kedvezőtlen stratégia kiválasztása.
2016. 07. 03.
Ketten is szuper

Egyike azon játékoknak, ami két fő számára is élvezetes, érdekes. Nagyon sokat játszottunk már vele ketten és nagyobb társaságban is. Sokszor újra játszható, mindig más taktika a nyerő.
2015. 10. 08.
Egyszerű eurogame

Bevezető szintű munkáslehelyezős eurogame Dungeons & Dragons témával, egyszerű szabályok, nagyon könnyen megtanítható bárkinek. Nem kell gamernek lenni vagy fantasy fannak, átlagos játékosként is élvezhető a játék. Komolyabb eurogamereknek viszont nem feltetlen felel meg, nincs stratégiára sok lehetőség. Azoknak ajánlanám akik újak az eurogame világában, most kezdik el, vagy szeretik a DnD világát, egyébként sok más játék van ami mélyebb eurogame élmenyt nyújt.
2015. 09. 30.
Intrika és befolyás

Mindig is szerettem a munkás elhelyező, erőforrás alapú játékokat és a DnD-t, így nálam ez telitalálat. Vízmély tökéletes helyszín ahhoz, hogy a játék köré egy sztorit kerekítsetek. Attól függően, hogy mennyien játsszátok függ a körönkénti akció számotok, valamint a lehetséges elfoglalható helyek száma, emiatt szerintem érdekesebb 4-en játszani minimum. Érdemes mások küldetéseire figyelni és hátráltatni őket, mivel ha hagytok valakit szabadon a számára legjobb lépéseket tenni, akkor nagyon el tud szaladni pontokban. A játék kialakítása, tematikája és grafikája szép, jól elkapták vele a DnD hangulatot. Egy dolgot még fontos megemlíteni, még pedig hogy a játék tábla NAGY. Ha hozzá veszed még a játékosok Taverna tábláit is hogy körbe üljétek, nem kicsi asztal kell hozzá, hogy rendben elférjetek. Hajrá!
2015. 09. 30.
Könnyed munkáslehelyezős játék

Egyszerű szabályok, kevés holtidő. A kivitelezés nagyon jól sikerült. A dobozban mindennek helye van, nem csak ömlesztve a sok kocka, kártya, stb. 4-en a legjobb játszani.
2015. 08. 12.
Egyik kedvenc

A nagyon szép kivitelezés mellett sokan a játékot azért kritizálják, mert hogy tulajdonképpen a témának semmi köze a száraz munkáslehelyezéshez. Én ezzel nem értek egyet, teljesen át tudom érezni, hogy egy intrikus lord vagyok, aki mindenféle embereket bérel fel a nagyobb befolyás megszerzése érdekében. A férjemnek sajnos nincs ekkora fantáziája, ezért ő "fekete/lila/narancssárga/lila" kockát mond nagy bánatomra :D Tervezem, hogy majd 3D nyomtatóval készíttetek hozzá meeple-ket.
A lényeg, hogy akár bele tudjuk magunkat élni, akár nem, mi nagyon élvezzük, és a kiegészítő (ami tulajdonképpen egy 2 in 1 kiegészítés) is nagyon mókás.
2015. 07. 24.
Vízmélyvára fakocka kalandorai

Nagyon sokáig a közös "wishlistünkön" volt a játék a menyasszonyommal, végül a megvásárlása mellett döntöttünk, és milyen jól tettük!

A játékot szerintem a létező legegyszerűbb munkáslehelyezős mechanizmus hajtja: helyezd le a mukásaidat (itt ügynököknek hívják őket) Waterdeep különböző helyszíneire, ily módon gyűjts nyersanyagokat (avagy a fakockák által megtestesített kalandorokat, illetve pénzt, küldetéseket vagy az interakcióra lehetőséget adó Intrika kártyákat), hajts végre különböző akciókat (pl. küldetéskártya húzása, intrika kártya kijátszása, épület megépítése) és a küldetéskártyákon levő feltételeket teljesítve gyűjts minél több pontot (vagy szerezz más előnyöket). Az épületek megépítése garantálja, hogy minél változatosabb lehetőségek közül lehessen választani.

A játék tartozékai gyönyörűek, én a fakockákat sem bánom (próbáljuk őket játék közben harcosnak, zsiványnak stb. szólatítani), nekünk így is megvan a hangulat. Egyetlen dolog nem tetszett: az inzertbe sokminden beleszorul (pl.: a játéktábla feszül benne és könnyen sérül így, néhány token szintén nem fér bele a kialakított rekeszekbe).

Ha nem gond az angol nyelv, és egy könnyedebb erőforrásgazdálkodós játékra vágytok, akkor ezt érdemes kipróbálni. Ketten is nagyon jól működik!
2015. 07. 15.
könnyed szórakozás

valóban könnyedebb munkáslehelyezős játék, ahogy említették, viszont a grafika és hangulat nagyot dob rajta, pláne ha sikerül az egyszerű fafigurákat helyettesíteni valamilyen fantasy játék figuráival, sokkal szebb és jobb élmény is lesz vele játszani
2015. 07. 13.
Majdnem "ameri"-érzet :)

Nagyon szép és tematikus worker-placement játék. A hangulatos küldetésekkel majdnem elfeledteti, hogy euro játékkal van dolgunk. A grafika nagyon szép, főleg a küldetés és intrika kártyák. Az egyetlen dolog, ami elveszi azt az érzetet, hogy a játékos kalandozókat toboroz és küldetésekre küldi őket, a fakockás megvalósítás. Elveszi az ember kedvét, amikor a "bankár"-hoz úgy fordulnak a többiek, hogy két feketét, két narancssárgát kérek. Az két tolvaj és két harcos! :) Remélem, hogy a Gémklub is hamarosan árusítja az akryl kalandozó figurákat, amikkel nagyon szépen ki lehet színezni a játékot. Kezdők gémer-konvertálására is alkalmas! :)
2015. 07. 12.
Egyszerű és hangulatos

Nem igényel túl sok fejtörést, a hangulata miatt azonban talán a gémerek is hajlandóak lesznek vele játszani. Ideális vegyes összetételű társaságoknak.
2015. 07. 10.
Munkáselhelyezés Vízmélyén

Remek volt az alapötlet, hogy egy munkáselhelyezős játék kitörjön a megszokott mederből és jól ismert fantáziabirodalomba kerüljön. Az Elfeledett Birodalmak (Forgotten Realms) egyik fontos városában kell az ügynökeinkkel kalandozókat felbérelni, hogy azokkal küldetéseket teljesítsünk. Elméletben ez jól hangzik, a tábla is nagyon szépre sikerült, a kártyák is nagyon hangulatosak, de a hőseinket jelképező kockák egyesek számára elég illúzió rombolók lehetnek és sokat ronthatnak a játékélményen.

Én a játékot nagyon szeretem és csak ajánlani tudom, ha nem is teljesen kezdőknek, de egy kicsit gyakorlottabbaknák már sokkal nyugodtabb szívvel.
2015. 07. 09.
Gyönyörű játék, jó játékmenet

Kis konfrontációval fűszerezett, küldetésmegoldós munkáslehelyezős játék. A kinézete kimagaslóan szépre sikerült, a dobozban az alkatrészeknek külön helyeik vannak (hátránya, hogy kártyavédőzve már nem férnek bele). Mindenképp érdemes kipróbálni.