Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Lords of Waterdeep

Ár:
14.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (17)
Elérhetőség: Nincs készleten

Vélemények

4.88
17 értékelés
5
(15)
4
(2)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2019. 11. 06.
Felső kategóriás D&D mindenkinek

Ismerősnél próbáltam ki magam is, és azt kell mondjam nagyon bejött. Szerintem a D&D tematikájú játékok között a Tyrants of the underdark-kal együtt a a legjobbak. (A dungeon crawler kategóriát nem számítanám, ahelyett inkább elővesszük a szabálykönyveket, leporoljuk a karakterlapokat és bemelegítjük a d20-at.)

Könnyed munkás lehelyezős euró, de az építések, az épületek felhasználása és az intrika lapok azért komoly fejtörést és némi kellemetlenséget és rossz szájízt hagyni a többiekben. Ez persze nem gond, sőt! :)

Ez nem annyira családi darab, bár pár év múlva talán azzá válik majd. (Csak kis olvasás előtte, hogy még jobb legyen a hangulat.)
| 4 / 5 csillag!
2018. 07. 01.
„Nagyurak intrikái fakockákkal”

A fantasy mindig is közel állt a szívemhez, így nem nehéz rávenni az erre a témára ráhúzott társasjátékra. Maga a gém már több év óta a piacon van és igen előkelő helyet foglal el a társas népszerűségi listákon. Ennek ellenére mostanában sikerült csak megismerkednem vele.
A munkáslehelyezős mechanika itt ügynökök képében jelenik meg. A D&D világ egyik ikonikus helyszínének, Vízmélyvárának egyik Nagyurát alakítjuk, aki ügynökei segítségével tör a többiek mellett még nagyobb hatalomra.
A városban (játéktáblán) ügynökeink segítségével harcosokat, tolvajokat, papokat és varázslókat toborozunk, küldetéseket és pénzt szerzünk meg, építkezünk, intrikálunk …
Egy adott helyszínre csak egyvalaki küldheti el ügynökét a többieket kizárva ebből a lehetőségből. A játék folyamán a helyszínek is bővülnek, lehetőségünk van több ügynök használatára. Minél többen játszunk, annál élvezetesebb (bár hosszabb) egy-egy parti.
A szerencse szerepe sem elhanyagolható. Egyes Nagyurak vagy Hölgyek képessége jobban vagy kevésbé kihasználható; az épületek hasznossága is változó (ugyanis megépítőjének van abból haszna, ha más használja a szolgáltatását); az elérhető küldetések is vagy jók vagy jobbak; plusz az intrika kártyák felhasználhatósága is kérdéses, helyzetfüggő.
Maga a játék angol nyelven érhető el (egyelőre, ki tudja), de a szabály és a lapok rajongói fordítása rég elkészült. Alapvetően könnyen tanulható, ikonográfiája gyorsan értelmezhető.
Egy értékelés végén mindent elmond, ha annak írója elismeri, hogy maga is beszerezte a játékot. Nekem tetszik, sőt nem gond beleképzelnem, hogy a kis sárga fakocka harcosom kéz a kézben egy fekete kocka tolvajjal elmegy és teljesíti a meghatározott küldetést. Társaságunkban szívesen olvassuk vagy mondjuk el éppen milyen helyszínt, intrikát használunk és milyen küldetés is sikerül a kalandozókkal teljesítenünk.
| 5 / 5 csillag!
2018. 05. 20.
jó szórakozás

Szeretem a D&D-t és ez egy nagyon jól sikerült játék ebben a témában. Igazán megjelenhetne magyarul, hogy olyanokkal is lehessen játszani, akiknek a nyelv akadály, viszont egy nagyon jól meg lehetne fertőzni az embereket vele.
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 19.
családi euro

Többször próbáltuk ki ismerősöknél és most mi is beruháztunk egy példányra. A játék mechanikája egyszerű, de ez itt abszolút pozitív jelző. Könnyen tanítható új játékosoknak, mégis hatalmas élményt nyújt már elsőre is köszönhetően a játékosok közötti interakcióknak, a színes jelölőknek és kártyáknak. Mindenkinek tudom ajánlani. Enyhén angol nyelvfüggő!
| 5 / 5 csillag!
2017. 01. 22.
Szuper

12 évesnek vettem ajándékba és egyből elnyerte mindenki tetszését. Annak ellenére, hogy "sima munkáslehelyezős euro", nagyon hangulatos, szépek a kártyák, igényes a kivitelezés.
Kedvem támadt elővenni a Waterdeep könyveket :D
| 5 / 5 csillag!
2016. 12. 22.
könnyű

Amennyire egyszerűnek tűnnek az egyes lépések, annyira bonyolult viszonyrendszer épül fel belőlük pillanatok alatt. Nagyon könnyen megizzaszt a legkevésbé kedvezőtlen stratégia kiválasztása.
| 5 / 5 csillag!
2016. 07. 03.
Ketten is szuper

Egyike azon játékoknak, ami két fő számára is élvezetes, érdekes. Nagyon sokat játszottunk már vele ketten és nagyobb társaságban is. Sokszor újra játszható, mindig más taktika a nyerő.
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 08.
Egyszerű eurogame

Bevezető szintű munkáslehelyezős eurogame Dungeons & Dragons témával, egyszerű szabályok, nagyon könnyen megtanítható bárkinek. Nem kell gamernek lenni vagy fantasy fannak, átlagos játékosként is élvezhető a játék. Komolyabb eurogamereknek viszont nem feltetlen felel meg, nincs stratégiára sok lehetőség. Azoknak ajánlanám akik újak az eurogame világában, most kezdik el, vagy szeretik a DnD világát, egyébként sok más játék van ami mélyebb eurogame élmenyt nyújt.
| 5 / 5 csillag!
2015. 09. 30.
Intrika és befolyás

Mindig is szerettem a munkás elhelyező, erőforrás alapú játékokat és a DnD-t, így nálam ez telitalálat. Vízmély tökéletes helyszín ahhoz, hogy a játék köré egy sztorit kerekítsetek. Attól függően, hogy mennyien játsszátok függ a körönkénti akció számotok, valamint a lehetséges elfoglalható helyek száma, emiatt szerintem érdekesebb 4-en játszani minimum. Érdemes mások küldetéseire figyelni és hátráltatni őket, mivel ha hagytok valakit szabadon a számára legjobb lépéseket tenni, akkor nagyon el tud szaladni pontokban. A játék kialakítása, tematikája és grafikája szép, jól elkapták vele a DnD hangulatot. Egy dolgot még fontos megemlíteni, még pedig hogy a játék tábla NAGY. Ha hozzá veszed még a játékosok Taverna tábláit is hogy körbe üljétek, nem kicsi asztal kell hozzá, hogy rendben elférjetek. Hajrá!
| 5 / 5 csillag!
2015. 09. 30.
Könnyed munkáslehelyezős játék

Egyszerű szabályok, kevés holtidő. A kivitelezés nagyon jól sikerült. A dobozban mindennek helye van, nem csak ömlesztve a sok kocka, kártya, stb. 4-en a legjobb játszani.
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 12.
Egyik kedvenc

A nagyon szép kivitelezés mellett sokan a játékot azért kritizálják, mert hogy tulajdonképpen a témának semmi köze a száraz munkáslehelyezéshez. Én ezzel nem értek egyet, teljesen át tudom érezni, hogy egy intrikus lord vagyok, aki mindenféle embereket bérel fel a nagyobb befolyás megszerzése érdekében. A férjemnek sajnos nincs ekkora fantáziája, ezért ő "fekete/lila/narancssárga/lila" kockát mond nagy bánatomra :D Tervezem, hogy majd 3D nyomtatóval készíttetek hozzá meeple-ket.
A lényeg, hogy akár bele tudjuk magunkat élni, akár nem, mi nagyon élvezzük, és a kiegészítő (ami tulajdonképpen egy 2 in 1 kiegészítés) is nagyon mókás.
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 24.
Vízmélyvára fakocka kalandorai

Nagyon sokáig a közös "wishlistünkön" volt a játék a menyasszonyommal, végül a megvásárlása mellett döntöttünk, és milyen jól tettük!

A játékot szerintem a létező legegyszerűbb munkáslehelyezős mechanizmus hajtja: helyezd le a mukásaidat (itt ügynököknek hívják őket) Waterdeep különböző helyszíneire, ily módon gyűjts nyersanyagokat (avagy a fakockák által megtestesített kalandorokat, illetve pénzt, küldetéseket vagy az interakcióra lehetőséget adó Intrika kártyákat), hajts végre különböző akciókat (pl. küldetéskártya húzása, intrika kártya kijátszása, épület megépítése) és a küldetéskártyákon levő feltételeket teljesítve gyűjts minél több pontot (vagy szerezz más előnyöket). Az épületek megépítése garantálja, hogy minél változatosabb lehetőségek közül lehessen választani.

A játék tartozékai gyönyörűek, én a fakockákat sem bánom (próbáljuk őket játék közben harcosnak, zsiványnak stb. szólatítani), nekünk így is megvan a hangulat. Egyetlen dolog nem tetszett: az inzertbe sokminden beleszorul (pl.: a játéktábla feszül benne és könnyen sérül így, néhány token szintén nem fér bele a kialakított rekeszekbe).

Ha nem gond az angol nyelv, és egy könnyedebb erőforrásgazdálkodós játékra vágytok, akkor ezt érdemes kipróbálni. Ketten is nagyon jól működik!
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 15.
könnyed szórakozás

valóban könnyedebb munkáslehelyezős játék, ahogy említették, viszont a grafika és hangulat nagyot dob rajta, pláne ha sikerül az egyszerű fafigurákat helyettesíteni valamilyen fantasy játék figuráival, sokkal szebb és jobb élmény is lesz vele játszani
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 13.
Majdnem "ameri"-érzet :)

Nagyon szép és tematikus worker-placement játék. A hangulatos küldetésekkel majdnem elfeledteti, hogy euro játékkal van dolgunk. A grafika nagyon szép, főleg a küldetés és intrika kártyák. Az egyetlen dolog, ami elveszi azt az érzetet, hogy a játékos kalandozókat toboroz és küldetésekre küldi őket, a fakockás megvalósítás. Elveszi az ember kedvét, amikor a "bankár"-hoz úgy fordulnak a többiek, hogy két feketét, két narancssárgát kérek. Az két tolvaj és két harcos! :) Remélem, hogy a Gémklub is hamarosan árusítja az akryl kalandozó figurákat, amikkel nagyon szépen ki lehet színezni a játékot. Kezdők gémer-konvertálására is alkalmas! :)
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 12.
Egyszerű és hangulatos

Nem igényel túl sok fejtörést, a hangulata miatt azonban talán a gémerek is hajlandóak lesznek vele játszani. Ideális vegyes összetételű társaságoknak.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 10.
Munkáselhelyezés Vízmélyén

Remek volt az alapötlet, hogy egy munkáselhelyezős játék kitörjön a megszokott mederből és jól ismert fantáziabirodalomba kerüljön. Az Elfeledett Birodalmak (Forgotten Realms) egyik fontos városában kell az ügynökeinkkel kalandozókat felbérelni, hogy azokkal küldetéseket teljesítsünk. Elméletben ez jól hangzik, a tábla is nagyon szépre sikerült, a kártyák is nagyon hangulatosak, de a hőseinket jelképező kockák egyesek számára elég illúzió rombolók lehetnek és sokat ronthatnak a játékélményen.

Én a játékot nagyon szeretem és csak ajánlani tudom, ha nem is teljesen kezdőknek, de egy kicsit gyakorlottabbaknák már sokkal nyugodtabb szívvel.
| 5 / 5 csillag!
2015. 07. 09.
Gyönyörű játék, jó játékmenet

Kis konfrontációval fűszerezett, küldetésmegoldós munkáslehelyezős játék. A kinézete kimagaslóan szépre sikerült, a dobozban az alkatrészeknek külön helyeik vannak (hátránya, hogy kártyavédőzve már nem férnek bele). Mindenképp érdemes kipróbálni.