Lords of Waterdeep

  Normál ár: 13 990 Ft

  A Te árad: 13 291 Ft

  Értékelés:  (5.0)
  Vízmélyvára befolyásos nagyurai vagyunk, akiknek mind egyedi feladata révén kell a legmegfelelőbben teljesítenie kalandokat, építeni helyszíneket. Munkáslehelyezős játék, saját körünkben ügynököket küldünk beszerzés céljából Vízmély várának helyszíneire, ahonnan pénzt, harcosokat, papokat, mágusokat, tolvajokat és mindenféle előnyt szerezhetünk vagy éppen másokkal tolunk ki. A játék menete egyszerű, azonban stratégiailag a legmegfelelőbben kell kikombinálnunk azt, hogy milyen kalandokat vállalunk be, amelyeket teljesítenünk kellene, miután elfogadtuk őket a város ívójában. Mindenkinek ajánljuk aki szereti a fantasy és eurogame játékokat. Annak ellenére, hogy eurogame, átérezhetjük a játék alatti fantasy Dungeon&Dragon hangulatot.

  Értékelések átlaga 


  (4.9)

  Közönségdíjak

  Gyakorlott játékosoknak 6 Euro gémereknek 7
  93% (14)
  7% (1)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 15)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  jó szórakozás

  Emese | 2018. május 20.

  Szeretem a D&D-t és ez egy nagyon jól sikerült játék ebben a témában. Igazán megjelenhetne magyarul, hogy olyanokkal is lehessen játszani, akiknek a nyelv akadály, viszont egy nagyon jól meg lehetne fertőzni az embereket vele.
  családi euro

  Péter | 2017. november 19.

  Többször próbáltuk ki ismerősöknél és most mi is beruháztunk egy példányra. A játék mechanikája egyszerű, de ez itt abszolút pozitív jelző. Könnyen tanítható új játékosoknak, mégis hatalmas élményt nyújt már elsőre is köszönhetően a játékosok közötti interakcióknak, a színes jelölőknek és kártyáknak. Mindenkinek tudom ajánlani. Enyhén angol nyelvfüggő!
  Szuper

  Wish | 2017. január 22.

  12 évesnek vettem ajándékba és egyből elnyerte mindenki tetszését. Annak ellenére, hogy "sima munkáslehelyezős euro", nagyon hangulatos, szépek a kártyák, igényes a kivitelezés.
  Kedvem támadt elővenni a Waterdeep könyveket :D
  könnyű

  József | 2016. december 22.

  Amennyire egyszerűnek tűnnek az egyes lépések, annyira bonyolult viszonyrendszer épül fel belőlük pillanatok alatt. Nagyon könnyen megizzaszt a legkevésbé kedvezőtlen stratégia kiválasztása.
  Ketten is szuper

  Zsuzsi | 2016. július 3.

  Egyike azon játékoknak, ami két fő számára is élvezetes, érdekes. Nagyon sokat játszottunk már vele ketten és nagyobb társaságban is. Sokszor újra játszható, mindig más taktika a nyerő.
  Egyszerű eurogame

  Tamas | 2015. október 8.

  Bevezető szintű munkáslehelyezős eurogame Dungeons & Dragons témával, egyszerű szabályok, nagyon könnyen megtanítható bárkinek. Nem kell gamernek lenni vagy fantasy fannak, átlagos játékosként is élvezhető a játék. Komolyabb eurogamereknek viszont nem feltetlen felel meg, nincs stratégiára sok lehetőség. Azoknak ajánlanám akik újak az eurogame világában, most kezdik el, vagy szeretik a DnD világát, egyébként sok más játék van ami mélyebb eurogame élmenyt nyújt.
  Könnyed munkáslehelyezős játék

  anett85 | 2015. szeptember 30.

  Egyszerű szabályok, kevés holtidő. A kivitelezés nagyon jól sikerült. A dobozban mindennek helye van, nem csak ömlesztve a sok kocka, kártya, stb. 4-en a legjobb játszani.
  Intrika és befolyás

  Artur | 2015. szeptember 30.

  Mindig is szerettem a munkás elhelyező, erőforrás alapú játékokat és a DnD-t, így nálam ez telitalálat. Vízmély tökéletes helyszín ahhoz, hogy a játék köré egy sztorit kerekítsetek. Attól függően, hogy mennyien játsszátok függ a körönkénti akció számotok, valamint a lehetséges elfoglalható helyek száma, emiatt szerintem érdekesebb 4-en játszani minimum. Érdemes mások küldetéseire figyelni és hátráltatni őket, mivel ha hagytok valakit szabadon a számára legjobb lépéseket tenni, akkor nagyon el tud szaladni pontokban. A játék kialakítása, tematikája és grafikája szép, jól elkapták vele a DnD hangulatot. Egy dolgot még fontos megemlíteni, még pedig hogy a játék tábla NAGY. Ha hozzá veszed még a játékosok Taverna tábláit is hogy körbe üljétek, nem kicsi asztal kell hozzá, hogy rendben elférjetek. Hajrá!
  Egyik kedvenc

  Krisztina | 2015. augusztus 12.

  A nagyon szép kivitelezés mellett sokan a játékot azért kritizálják, mert hogy tulajdonképpen a témának semmi köze a száraz munkáslehelyezéshez. Én ezzel nem értek egyet, teljesen át tudom érezni, hogy egy intrikus lord vagyok, aki mindenféle embereket bérel fel a nagyobb befolyás megszerzése érdekében. A férjemnek sajnos nincs ekkora fantáziája, ezért ő "fekete/lila/narancssárga/lila" kockát mond nagy bánatomra :D Tervezem, hogy majd 3D nyomtatóval készíttetek hozzá meeple-ket.
  A lényeg, hogy akár bele tudjuk magunkat élni, akár nem, mi nagyon élvezzük, és a kiegészítő (ami tulajdonképpen egy 2 in 1 kiegészítés) is nagyon mókás.
  Vízmélyvára fakocka kalandorai

  Lehel | 2015. július 24.

  Nagyon sokáig a közös "wishlistünkön" volt a játék a menyasszonyommal, végül a megvásárlása mellett döntöttünk, és milyen jól tettük!

  A játékot szerintem a létező legegyszerűbb munkáslehelyezős mechanizmus hajtja: helyezd le a mukásaidat (itt ügynököknek hívják őket) Waterdeep különböző helyszíneire, ily módon gyűjts nyersanyagokat (avagy a fakockák által megtestesített kalandorokat, illetve pénzt, küldetéseket vagy az interakcióra lehetőséget adó Intrika kártyákat), hajts végre különböző akciókat (pl. küldetéskártya húzása, intrika kártya kijátszása, épület megépítése) és a küldetéskártyákon levő feltételeket teljesítve gyűjts minél több pontot (vagy szerezz más előnyöket). Az épületek megépítése garantálja, hogy minél változatosabb lehetőségek közül lehessen választani.

  A játék tartozékai gyönyörűek, én a fakockákat sem bánom (próbáljuk őket játék közben harcosnak, zsiványnak stb. szólatítani), nekünk így is megvan a hangulat. Egyetlen dolog nem tetszett: az inzertbe sokminden beleszorul (pl.: a játéktábla feszül benne és könnyen sérül így, néhány token szintén nem fér bele a kialakított rekeszekbe).

  Ha nem gond az angol nyelv, és egy könnyedebb erőforrásgazdálkodós játékra vágytok, akkor ezt érdemes kipróbálni. Ketten is nagyon jól működik!

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.