Medici (2016-os kiadás)

  Normál ár: 10 990 Ft

  Akciós ár: 8 990 Ft

  Értékelés:  (0.0)
  Reiner Knizia mára klasszikussá vált licitálós játéka első megjelenése után 21 évvel gyönyörű külsejű új kiadást kapott.
  A játék célja termékkártyák taktikus vásárlásával a legnagyobb nyereségre szert tenni.

  A játék 3 menetből áll, melyek egy-egy értékeléssel végződnek. Ötféle termékért folyik a küzdelem (fém, porcelán, festék, szövet, fűszer), melyek értékét a játékosok figurája jelzi egy-egy lépcsőn. Minden figura alulról indul és a játék során lépcsőről lépcsőre emelkednek az értékek.

  Minden termékből van 1-5 értékben kártya a 36 lapos pakliban, valamint egy 10 pontos Joker. A kártyákat a játék elején megkeverünk és kitesszük középre. A játékosok tőkéjét szellemesen a játéktáblán jelezzük.

  Az aktív játékos felcsap középről egy kártyát, illetve ha akar, akár egy másodikat vagy harmadikat is. Ezért a kínálatért a játékosok licitálnak: vagy megadják a kínált összeget, vagy passzolnak. Aki a legtöbbet kínálta, viheti a kártyát, és a pénzét jelölő táblán a kínált összeg nála levonásra kerül. Ezután a következő játékos indít egy licitkört, és így tovább. Minden játékosnak legfeljebb 5 kártya lehet a kezében, tehát ha már van például 4, akkor nem licitálhat, ha 2 vagy 3 kártya kerül egyszerre terítékre. (Kellemes kníziás taktikai csavar ez, mert erre jól rá lehet játszani.)

  Amint minden játékosnak van 5 kártyája, vagy elfogyott a pakli, értékelés következik. Először a kártyák összértéke számít, a termékektől függetlenül: akinek a legértékesebb a gyűjteménye, annak a jelzőfigurája 30 ponttal feljebb kerül a tőkét jelző táblán, a többiek pedig arányosan kevesebbet kapnak. Másodszor termékenként kell megnézni, hogy kinek hány kártyája van, függetlenül ezek értékétől és minden játékos ennek megfelelően tolja felfelé a saját jelzőjét a termék érték lépcsőn. Harmadszor minden egyes terméket külön értékelünk, ahol az adott fajtából mindenki összeszámolja a kártyái összértékét: akinek a legtöbb van, 10 pontot kap, a második 5 pontot.

  A szabály néhány apró részlettől eltekintve ilyen egyszerű, mégis nagyon izgalmas és stratégiai játékként is összetett tervezést tesz lehetővé. Knizia mester a lényegre koncentrált, és így ez a játék azoknak a játékosoknak fog tetszeni, akinél nem a külcsín és a téma a lényeg, hanem bíznak a saját kreativitásukban és a döntéseikben.

  Értékelések átlaga 


  (0.0)

  Közönségdíjak

  Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

  Nincsenek vélmények

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!