Mesterlogika (Poptoy)

  • Kiadó:
  • Ajánlott életkor: 6 - 99
  • Játékosok száma: 2 - 2
  • Játékidő: 15 - 30 perc
  • Kategória:
  • Magyar nyelvű társasjáték
  • Magyar nyelvű társasjáték

Normál ár: 1 190 Ft


A Te árad: 1 131 Ft

Értékelés: 
(4.6)
A Mesterlogika kétszemélyes logikai társasjáték. Az egyik játékos kitalálja a logikai feladatot (színösszeállítás), és a házikó alá rejti. A másik játékosnak az a feladata, hogy minél kevesebb sor kirakásával eltalálja az eldugott színösszeállítást.
A játék menete:

Az egyik játékos kigondol egy tetszés szerinti színösszeállítást, és annak megfelelően négy bábut a házikó alá rejt, úgy hogy a másik játékos azt ne lássa.

A 2. számú játékos a házikó utáni első sorba kirak négy bábut, mint első próbálkozást, és ezzel felteszi a kérdést az 1. számú játékosnak.

Az 1. számú játékos a kis tüskéknek a sor melletti négyzetbe rakásával válaszol, a következőképpen:

Amennyiben a
A. megfelelő színű bábú jó helyen van - fehér tüske
B. megfelelő színű bábú rossz helyen van - sötét tüske
C. rossz színű bábú esetén - nincs tüske a lyukban

Ezek után a 2. számú játékos újabb sort rak ki, amire az 1. számú játékos hasonló módon válaszol, és így tovább.

A játék akkor ér véget, amikor az 1. számú játékos 4 fehér tüskével jelzi, hogy ellenfele kitalálta a rejtvényt.

Értékelés:
6 sor felett - megfelelő
4-6 sor - jó
2-3 sor - kiváló
1 sor - mázlista (vagy lesett)

Értékelések átlaga 


(4.5)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 17 Gyakorlott játékosoknak 5 Ketten 17 Családdal 10
73% (16)
9% (2)
18% (4)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 22)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
Régen játszottuk!

Miklós | 2020. március 1.

Ez volt az első játék, amit még ZX Spectrumra programoztam BASIC-ben :o)
Egyik fél gondol egy kódót, a másik kitalálja a visszajelzések alapján. Megunhatatlan :o)
Pötyi

Tamás | 2019. október 27.

Nem is tudom, hogy ez vagy a sakk volt az első játék amit megtanultam. Mi csak Pötyinek hívjuk és nagyon jól szórakoztunk vele gyerekkoromban. Igazi fejtörő logikai játék, sokszor gyerekként többször nyertem mint szüleim felnőtként. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Nosztalgia

hs | 2018. november 6.

Az értékelés mindig mumus, szerintem sokan nosztalgiából adnak rá 5 csillagot, pedig objektíven értékelve koránt sem annyi, hiszen pl egy TTR nagyságrendekkel jobb. Mostanában többször előkerül a gyerekekkel játszva. Meglepődtem régebben mert sokan rosszul ismerték a szabályt: a fehér és fekete válaszjelölő sorrendje meghatározza azt hogy melyik színre vonatkozik a válaszjelölő színe. Pedig én úgy tudom erről szó sincs, a válaszjelölő helye nem utal arra, hogy melyik színre vonatkozik.
Logika

Zsófi | 2018. január 3.

Pötyinek hívjuk a játékot, és nagyon szerettük gyerekként. Akkor nagyon nehéznek tűnt, és elég sok körből találtuk ki, mi rejlik a kis tető mögött, és teljesen rácsodálkoztam, hogy a szüleim meg olyan gyorsan rájönnek. Most már jobban értem a logikáját, de gyerekként is fejlesztett. Olyanoknak való, akik nem igénylik feltétlenül a pörgős játékokat, és szeretnek gondolkozni.
Kötelező darab!

Vombatka | 2017. december 19.

Nagyon egyszerű szabály, alapjáték, mégis a gyerekeim a egyik kedvence. Koncentráció, logika, rövid ideig tart egy-egy parti. (ez nem a nagy családi játék kategória, de ebben pont ez a jó) Nagyon jó utazni is, mert kis helyen elfér.
Nekem alap logikai játék

Bettina | 2017. május 18.

Ez az a játék, amivel, azt hiszem, legtöbbet játszottam életemben. Alsós koromban ismertem meg, akkor apukámmal csatáztunk nagyokat, legalábbis akkor úgy éltem meg :) Amikor a hat színre már megvoltak a mechanizmusok, behoztuk hetediknek a "lyukat" , további csavar a színismétlődés lehetősége volt. Ma is bármikor leülök mellé szívesen, az elsőssel már játsszuk egy ideje, a középsős is kis hangosan gondolkodós segítséggel rávezethető a megoldásra, illetve neki a feladvány oldalon ülni is fejlesztő, mert az értékelő pálcikák megfelelő kihelyezése is feladat. A férjemmel is leülünk néha játszáni egyet.
Logika

Károly | 2017. február 17.

Gyermekeknek ajánlanám. Jó kis logika fejlesztő játék. Öcsémmel sokszor játszottuk ezt kölyök korunkban.
Klasszikus

Szeccs | 2016. december 21.

Gyermekkorom egyik kedves játéka. Rendkívül egyszerű, mégis szórakoztató logikai készségfejlesztő kicsiknek és nagyoknak egyaránt
örök kedvenc

Ramóna | 2016. október 25.

Gyermekkorom kedvenc játéka. Még általános iskolai osztálytársamtól kaptam ajándékba, de azóta imádok vele játszani. Szeretem azt is, amikor én választhatok ki négy bábut és kedvemre variálhatom, de az is nagyon izgalmas, mikor nekem kell kitalálni, hogy a másik mely színeket használhatta fel és milyen sorrendben. Remek logikai játék és nem utolsó sorban olcsó is!
Régi idők egyik nagy szórakoztató és logikai játéka

Gabriella | 2016. augusztus 13.

Imádtuk ezt a játékot és a márkát is, számos úti, kis helyen tárolható, jó minőségű és tartós játékot gyártottak. Nemcsak a logikát, de finommotorikát is fejleszti a játék, hiszen ennek a modern verziója számos telefonra is elérhető, ami nem ugyanazt az élményt nyújtja. A számos szín közül kiválaztunk 4-et, bizonyos sorrendben lerakjuk, letakarjuk, míg a másik megpróbálja kitalálni, mi pedig értékeljük a kísérleteket. Van benne némi szerencse és sok gondolkodnivaló.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.