Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mexica

Ár:
14.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
Elérhetőség: Nincs készleten

Leírás

A Tikal készítőinek játéka, a Maszk trilógia harmadik tagja! A Mexica-ban Tenochtitlan városát kell felépítenünk a Texcoco-tavi szigeten. A játékosoknak megpróbálják negyedekre osztani, épületeket felhúzni és csatornákat építeni.
Egy negyed létrehozása azonnal győzelmi pontot hoz. Ehhez csatornákkal kell körbevenni egy városrészt, és egy városnegyed-jelölőt kell rajta elhelyezni. A csatornákon és a tavon gyorsabb a közlekedés, de hidakat is kell építeni. Ha két negyed között szeretnénk közlekedni, akciópontban kerül egy hídon átkelni, annak hosszától függetlenül.
Az első pontozási körben csak a negyedek után kell pontokat számolni, a második körben már minden építési terület számít.
Egy izgalmas és látványos stratégiai játék, gyakorlottabb játékosoknak.

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2018. 08. 24.
Ősi kultúra a könyvespolcon

A Mexica egyike annak a három társasjátéknak, amik forradalmasították a társasjátékozást a hagyományos kockadobósról a modern euró-amerigóra.
Magán a játék egy négyzetekből álló sziget található egy tó közepén, ahol az ősi azték civilizáció megépült. A városalapítás évében járunk, a szigeten megépült a palota, s mi, játékosok, az azték uralkodó elöljárói vagyunk, akik versengünk a megbízásokért. Először a megfelelő nagyságú területet kell csatornákkal körbeásni, majd ezekre a területekre a saját színünkben templomokat emelni, hogy elnyerjük az uralkodó kegyeit.
Ez két lépésben történik, mindkét kör végén értékelés, pontozás van. A játékot nehezíti, hogy csak arra a területre építhetünk, amelyiken rajta is állunk, a csatornákon hidakat kell verni, hogy átkelhessünk. Két híd között kenuval közlekedünk, valamint, ha a csatorna eléri a sziget körüli tavat, oda kievezve egy másik csatornán visszatérhetünk, a közlekedés tehát gördülékenyen halad.
A játékot az ősi kultúrára való tekintettel a legéretteb, a legidősebb játékos kezdi. (Az aztékok még tisztelték a kort.) A lehetséges akcióink egyébként helyes kis piktogramokkal fel is vannak tüntetve minden játékos kártyáján, a játék megtanulása tehát egyszerű, a játékmenet pedig mókás. A régi kiadásban még egymásba csúsztatható zikkuratok -, lépcsőzetes templomok – voltak, az újak már tömény kerámiából vannak, négyféle színben. Elmondhatjuk, hogy ebben a játékban „van anyag”.
Személy szerint nagyon szeretem, mindenkinek csak ajánlani tudom, nélkülözhetetlen egy igazi társasos polcán.