Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Miaui

Ár:
8.490 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (2)
Elérhetőség: Raktáron

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2019. 09. 05.
Minden amit a Miauiról tudni kell, írta Greg

Hogy is kell játszani a Miaui-t?

A Miaui egy nagyon egyszerű és könnyen tanulható játék. A játék célja, hogy a legtöbb pontot érő halakat fogjuk ki a 12 kör alatt.

Minden játékos megkapja a saját 12 lapos macska-búvár pakliját, amiben a lapok értéke 1-12-ig terjed. A hal kártyákat megkeverve, fejjel lefelé a játéktáblánk mellé tesszük és a legfelső lapot levesszük, majd visszatesszük a dobozba. A Kiti totemet a legfiatalabb játékos baljára tesszük, úgy, hogy a szobor a lagúna felé nézzen.

Minden körben 3 kártyát húzunk és képpel felfelé a lagúna három szintjére helyezzük. Minden játékos titokban kiválaszt egy kártyát a kezéből és képpel lefelé maga elé helyezi. Mikor mindenki választott, egyszerre felfordítjuk a lapokat és megmutatjuk.

A legmélyebbtől haladva felfelé, minél magasabb értékű lapot választott a játékos, annál mélyebbről tudja felhozni az áhított zsákmányt, így ez alapján szétosztjuk közöttük.
A legmélyebben lévő kártyát a legmagasabb értékű lap tulajdonosa kapja.
A középen lévő kártyát az, aki a második legértékesebb lapot tette le.
A sekély vizekből pedig az kapja a kártyát, akinek a legkevesebbet ér a letett lapja.

Ha kettő vagy több játékos ugyanolyan értékű lapot tett le, a Kiti totem mondja meg, hogy ki szeri meg a zsákmányt. Nézzetek rá a totemre és megtudjátok ki győz. (Az egyik keze felfelé mutat, a másik lefelé.) Az a játékos, aki a legközelebb van Kitihez óramutató járásával ellentétes irányba, az kapja a kártyát, akár a mély, akár a sekély vízben alakul ki a döntetlen, aki pedig az óramutató járásával megegyező irányban van, azé a sekély vízben található zsákmány.
Hat különböző halkártya található a játékban:
• Macskahal: Értéke 1-5-ig terjedhet
• Tigrishal: Értéke 6-9-ig terjedhet
• Császár tonhal: Értéke 10-15-ig terjedhet
• A óceán lámpása: Értéke lehet 1,3,5 és 7
(Mikor kifogják, a következő körben arra a szintre, ahol volt a lap fejjel lefelé kerül és csak az lesheti meg mi áll rajta, aki előző körben kifogta A tenger lámpását)
• Medúza: Értékei -10 és -15 lehetnek
• Sirály: Mikor az egyik játékos kifog egy sirályt, el kell dobniuk a legfelső lapot a zsákmány-pakliból, mert a sirály ellopja és így mindkét lap kikerül a játékból.

A játékosok képpel felfelé pakliba gyűjtik maguk mellett a zsákmányukat és minden játékos pakliba gyűjti maga mellé a már elhasznált lapjaikat képpel lefelé. A Kiti totem óra mutató járásával megegyezően a következő játékoshoz vándorol és kezdődik a következő kör.
A játéknak a 12. kör után van vége – miután minden játékos kijátszotta az utolsó lapját is. A játékosok összeadják a zsákmányolt halaik értékét és a legtöbb pontot szerzett játékos győz.
Az egész család számára szórakozást nyújt a Miaui?

Akárhonnan is nézzük, a Miaui egy családi társasjáték. A szabályok egyszerűek, a játékmenet gyors, a rajzok szemet gyönyörködtetőek, és a játékban egyszerre van jelen a stratégia és a szerencse.
Rengeteg oka van, hogy miért imádjuk a Miauit.

Először is nagyon jó, hogy mindenki egyidejűleg választja ki a búvár-kártyáját. Ez azt jelenti, hogy nincsenek hagyományos „körei” a játékosoknak. Ráadásul nincsenek holtidők, ami alatt a játékosok unatkozhatnak, még akkor sem, ha egyes játékosoknak esetleg több időt venne igénybe a búvár-lapjuk kiválasztása.

Az egyidejű választás ráadásul ad egy kis izgalmat, miközben arra próbálunk rájönni, hogy vajon a másik milyen értékű lapot fog kijátszani.

Néhány körben egész nagy különbségek lehetnek a lagúnából kifogható halak értékei között – egyértelművé téve, hogy melyik lap lesz az, amire majd az összes búvárunk hajtani fog. Például lehet egy 15 pontos tonhal, egy -15 pontos medúza és egy sirály, amit kifoghatunk. Nyílván mindenki a tonhalért fog versengeni, hogy elkerüljék a negatív medúzát és a hal-faló sirályt, de csak egy szerezheti meg az értékes zsákmányt.
De ez a szerencse faktor teszi lehetővé, hogy ez a játék olyan mókás és izgalmas legyen minden korosztály számára. Legalább annyira szórakoztató lesz majd fiatal játékosokkal játszanunk, mint versengő idősebbekkel.
Mégis, nem pusztán minden a szerencsén múlik.

Mivel minden játékos ugyanolyan értékű paklival kezd, érdemes lehet figyelni arra, hogy milyen értékű lapokat játszottak ki a többiek, így egy kis memóriával némi stratégiai gondolkodást is csempészhetünk a játékba.
A kijátszott búvár kártyákat képpel lefelé helyezik maguk mellé a játékosok, de ha egy másik játékos emlékszik mit játszottak ki, nagyobb az esélye, hogy a megfelelő értékű kártyát játsszák majd ki a megfelelő időben. Ez persze nem valami komoly stratégia, de így legalább nem teljesen a szerencsén múlik minden.
Így lyukadunk ki egy újabb fontos momentumához a játéknak és ez a Kiti totem, ami eldönti ki mellé pártol.
Mikor a játékosok kiválasztják melyik kártyát játsszák ki, érdemes rálesniük, hogy éppen hol jár Kiti és milyen távol vannak tőle. Attól függően milyen messze vagy Kititől és melyik irányba, szabja majd meg, hogy melyik kártyát kaphatod meg és melyiket nem, ha ugyanolyan értékű lapot játszol ki, mint egy másik játékos.

A másik, amit szeretünk ebben a játékban, hogy akár 6an is játszhatják egyszerre!

Egy baráti társaság tagjaként mi mindig keressük az ilyen játékokat és bár elsősorban kisgyerekes családoknak ajánlják, mi idősebbek is nagyon élveztük. (különösen a macska-rajongó lányok)
Ráadásul, hogy a játék még színesebb legyen, néhány szabály variánsokat is találni a szabálykönyv végén.
Az egyik, hogy a játékosok képpel felfelé maguk elé helyezik a már kijátszott lapjaikat, így a jobb memórával megáldott játékosok nem tudnak előnyre szert tenni. Minden játékos láthatja mely lapok lettek eddig kijátszva, így még izgalmasabb, mert mindenki gondolkodhat azon, hogy vajon a következő körben mely lapokkal rukkolnak elő a játékosok.

Ebben a variánsban a zsákmányokat is ki lehet pakolni magunk elé, így nem csak a legfelső, de az összes zsákmányunkat látják a többiek.

A másik verzió, amit „Barátságos Versenynek” hívnak, amit a Kiti totem nélkül játszanak a játékosok. Ha döntetlen alakul ki, akkor senki nem kapja meg a halat és a zsákmány ott marad, ahol volt a következő fordulóig. Sőt, a következő körben egy újabb hal kerül mellé, így azon a szinten már két hal zsákmányolható egyszerre.
Mindent összevetve a Miaui egy nagyon szórakoztató, kedves, találgatós családi kártyajáték.

Hogy ejted azt, hogy Miaui?

Ha olyan vagy, mint mi, mikor először meglátod a játék dobozát, nem biztos, hogy tudod, hogy hogy is kéne kimondani. Mikor először ránézel olyan, mintha Maui lenne ráírva – a csodás Hawaii sziget. De beszúrtak egy „i”-t az „M” után és máris megakad benne a nyelvünk.
Aztán rájöttünk, hogy a macskás dizájn volt a kreatív csavar oka, ami az angol „Meow-i” kiejtésével azonos.
És, ha ez nem lenne elég szójáték, a játékban lévő totem a Tiki-totemből kiindulva Kiti („kitty” angolul kiscica) totem szintén a macskákhoz kapcsolódik. – Ügyes húzás Z-man Games.

Mennyire játszanánk gyakran a Miauival?
A Miaui nagy kedvenccé vált, főleg azért, mert egy játék nagyon gyorsan végigjátszható. Nagyon könnyen újrakezdhető a játék, csak meg kell keverni a lapokat, visszavenni a búvár
| 5 / 5 csillag!
2019. 07. 22.
Miaui

Sziasztok! Ez a játék végtelenül egyszerű, de annál zseniálisabb! 30+ társaság vinnyogva vált gyerekké újból!
Party játéknak is kifogástalan. Egyszerű, gyors szabály.
A halak speckó képessége miatt, pedig a taktikának is van jelentősége.
Ja és a rajzok, gyönyörűek!