Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

7.990 Ft

Monopoly társasjáték

7.990 Ft
Webáruház készlet: Nincs készleten
Átlagos értékelés: (30)

Vélemények

2.80
30 értékelés
(3)
(8)
(8)
(2)
(9)
Értékeld a játékot!
2020. 04. 08.
Idejétmúlt anti-szórakozás

A dobozon feltüntetett "családi társasjáték" csak abban az esetben igaz, ha a játékosoknak az jelenti a családi társasjáték élményt, ha a játék végére rajtad kívül mindenki csődbe megy, ezért anyu barátok köztöt néz, apu szitkozódva barkácsol, kistesó-nagytesó meg tépik egymást, miközben te röhögsz a markodba.
El kell ismerni, nevéhez hű a játék, cél, hogy monopolizáld a játéktábla mezőit és az utolsó centet is kifacsard a többiekből, bár erre a játékosoknak minimális ráhatásuk van a dobok-lépek mechanizmus miatt.
Repetitív, unalmas, nagyon hosszú tud lenni.
Csak olyanoknak ajánlom, akik hardcore monopoly fanok, mások messziről kerüljék, sok veszekedős időt (és pénzt) meg lehet vele spórolni, ha az ember a polcon hagyja. Csak azért jelölöm be a partijátékot, mert barátokkal kevésbé lehet komolyan venni egymás szivatását.
2020. 02. 09.
régi

Gyerekkoromban imádtam, de nagy hibája a vontatott játékmenet, illetve az, hogy ki lehet esni, és a benntmaradók a végtelenségig tudják húzni. Partijátéknak éppen ezért nem élvezetes. Azt hiszem régen is abbahagytuk, ha már nem tudott mindenki játszani.
2019. 12. 02.
Klasszikus, egyszerű, megunható

Egyszerű szabályok,mindenk által ismert, fejből nyomott szabályok.
Újrajátszhatóság ugyan végtelen,de az élevezi érték nagyot csökken a lejátszott játékok számával.

Felénk mindig az nyer,akinél a Lestár tér van ;)
2018. 12. 14.
Kicsit unalmas

Alapvetően tetszik a játék, de egy idő után már unalmassá válik számunkra. Mi már komolyabb társasjátékok után szoktunk nézni. :)
2018. 11. 22.
Alapjáték

Alapjáték, szinte hozzá tartozik a gyermekkor élményeihez. Vérmérséklettől függően hazárdírozós, hajbakapós, csöndben gazdagodós..Kihagyhatatlan.
2018. 09. 06.
Szép emlék

Unokatesós, közös kedvenc játék. Hétvégék, tavaszi, nyári, őszi szüneteket játszottunk át ezzel :)
2018. 05. 15.
Értékelés

Erősen közepes! Nagyon sok minden múlik a szerencsén sajnos.
Egyébként kicsit monoton, el tud húzódni a játék és sajnos nem a jó értelemben.
Inkább válasszatok helyette egy modernebb játékot, de valamilyen szinten mégis csak egy "kötelező" darab mindenkinél.
2017. 10. 19.
A tökéletes anti-játék

+ Jobb, mint ha a tévét bambulnátok
- Idejétmúlt mechanizmus
- Méltatlanul kapott "klasszikus" státusz
- Rengeteg, ennél jobb játék elől veszi el az időd és a pénzed

Én tényleg próbáltam megszeretni a Monopolyt. Karácsonykor 2 nap alatt 4 partit játszottunk le, de akár nyertem, akár vesztettem, nem bírtam rájönni, hogy ez a játék mitől kapta meg a "klasszikus" jelzőt. Nem arról van szó, hogy régen jó volt, csak eljárt felette az idő, és azóta modernebb megoldások születtek, mint pl. a "Scotland Yard", vagy a "Ki nevet a végén" esetében.

Ez a játék kezdettől fogva elbaltázott alapokra épült. Amellett, hogy érdemi ráhatásod nincs az események folyására (dobsz, mész, húzol), kitol azzal is, aki veszít, és azzal is, aki a nyerésért a végéig játékban van. Iszonyúan el tud húzódni egy-egy parti, és amíg az utolsó két játékos egymás tönkretételén fáradozott, addig a másik kettő-három kiment, meguzsonnázott, és sétált egy nagyot.

Hogy kinek ajánlom megvenni? Senkinek. Akárkinek akarnád ajándékba adni, ennek a pénznek a feléért is sokkal jobb és szórakoztatóbb játékokat fogsz kapni. Ne dőlj be a marketing szövegnek, a barátságos csomagolásnak, a millió-egy változatnak, a Minyonoktól a Star Warson át a Trónok harcáig. Azt az időt, amit erre pazarolnátok el, rengeteg más, sokkal jobb társassal ki fogjátok tudni tölteni.
2017. 09. 10.
Még az egy csillag is sok

Nagy csalódás volt számomra, a klasszikus jelzőt messze nem akasztanám rá. Egy Gazdálkodj okosan vagy a Hotel sokkal szórakoztatóbb és jobban kikapcsol. A játékban a kiadás-bevétel arány nagyon nem realisztikus, így valóban csak a szerencsére lehet számítani, de sok esetben még arra sem. A mezők unalmasak, kevés a húzzunk szerencse/meglepetés kártyát mező is.
A többi verziót nem ismerem (bár azok is inkább csak marketing fogásnak tünnek), de ha valaki egy jó kikapcsolódást (nevetgéléssel esetleges szúrkálódással együtt) szeretne akkor ezerszer jobbat is lehet ennél találni, lásd: Ki nevet a végén.
2017. 05. 02.
Kérdőjel

Vannak pro és kontra érvek. Ami tény, hogy nagyon hosszadalmas. Ezért nem játszottuk végig soha, vagy el sem kezdtük. Aki kiesik, annak nagyon unalmas utána. Csapatépítőnek sem nevezhető, mert egymás ellen kell játszatni ami néhány társaságban ahhoz vezet, hogy egymást ölik, vagy ahol nem, ott lapos lesz a játék, mert senki nem szeretne a másikkal kitolni, még játékban sem. Ennek ellenére én szeretem, addig, ameddig játsszuk. Nagyon nagy szerepe van a szerencsefaktornak, így nem csak azok nyernek, akik a logikai oldalról közelítik meg a dolgokat.
2017. 02. 12.
Klasszikus

Igazi klasszikus. Dobsz, lépsz, vásárolsz. Legalábbis az első néhány körben, aztán ahogy egyre kevesebb a gazdátlan mező úgy szaporodnak a "csak ne kettest, csak ne kettest" fohászok. A legnagyobb hibája talán az, hogy ha balszerencsés vagy már egy mezőre lépéssel elbukhatod a játékot.
2017. 02. 07.
7 Nagy Bűne a Monopolynak

Találtam egy nagyon jó összegzést arról, miért borzalmasan szörnyű játék a Monopoly. És teljes mértékben egyetértek vele!
http://7mitjatsszunk.blog.hu/2017/02/03/7_nagy_bune_a_monopolynak
2017. 01. 16.
Hosszadalmas

Hallottam már az unalmas kifejezést a Monopoly-val kapcsolatban... nos valóban nem egy izgalmas, pörgős játék, ezt el kell ismerni! Én mégis azt gondolom ennek is megvan a maga szépsége. Számtalanszor játszottam már Monopoly-t, szeretem is, az ember mikor belekezd, hacsak nem először játszik, akkor tudja mire kell számítani: LEGALÁBB 4 ÓRA! Legalábbis nálunk ennyi általában a minimum... viszont mindig csalunk a legjobb barátommal, ez már hagyomány! :D Ő a bankos... :D
2017. 01. 05.
A NAGY klasszikus

Vegyes érzéseim vannak a játékkal kapcsolatban. A játékmenet túl hosszú és előfordulhat, hogy páran már az elején "kiesnek" a játékból, így számokra nem túl élvezetes.
Gyerekként szerettem és sokat játszottam vele, de volt amikor meguntam annak ellenére is, hogy én vezettem.
2016. 12. 04.
Túl sok üresjárat

Gyerekként amikor láttam a reklámokat, mindig arra gondoltam, hogy de jó lenne játszani ezzel a játékkal. Valami ok folytán azonban csak alig 1 éve játszottam életemben először a Monopoly-val. Első élménynek rendkívül érdekes volt, és kezdők szerencséje révén nyertem is. Ám sokadik alkalommal játszva rájöttem, hogy mennyire unalmas is ez a játék. A legnagyobb hibájának azt tudom felróni, hogy nagyon sok idő, amíg sorra kerülsz, aztán dobsz a kockával, lépsz és vagy fizetsz, vagy nem. A másik a szerencsefaktor. Sokszor jártam úgy, hogy volt két teljes városrészem, ám alig léptek rá, én pedig az egymezős emberek utcáin járkáltam végig.Frusztráló volt. Az,meg hogyha egyszer kiesel, csak győzd kivárni, amíg vége lesz a játéknak.Ez egy ilyen játék, lehet szeretni-utálni. Ha úgy van én eljátszok vele, iszogatós összejöveteleken el lehet vele lenni.
2016. 11. 22.
Gyerekkorom kedvence

Kb 7 eves koromban talalkoztam eloszor a Monopolyval, azota aktivan jatszom is vele. Nem veletlenul hasznaljak mar szaz eve, ugy gondolom hogy a gyerekek szamara is hasznos lehet. Nem csak a penz fogalmarol nyernek ismereteket, de jobban fognak tudni fejben szamolni is.
2016. 10. 05.
Klasszikus és ma már gyenge

Gyerekkoromban csak gazdálkodj okosan játékot nyomtuk, aztán ma már a gyerekekkel ráálltunk a társasokra és évente többet is veszünk. Gondoltam egyet, klasszikus darab, így megvettem, de már nagyon bánom. Hosszadalmas és nagyon kínkeserves sokszor a végefelé és van aki már csak vegetáló kellék. Van benne izgalmas rész, de összességében nem igen érzek ingert, hogy játsszak vele. Annak adok igazat, aki itt korábban leírta azt, hogy vannak ma már sokkal jobb játékok és tényleg. Itt most nagyon nem igaz, hogy ami régi a jó. A mai társasok között több is érdekesebb és ötletesebb így élvezetesebb is.
2016. 03. 21.
Családi társasjáték

Családi társasjátéknak kiváló, klasszikusnak is mondható társasjáték.
2016. 02. 15.
Vegyes érzelmek

Társaságtól függ, mi többnyire élveztük az alapjátékot játszva rengeteg órát töltöttünk együtt. Aztán évekkel később kicserélődött a társaság és a világ monopolit próbáltuk ki. A történet más, a lényeg ugyanaz. Ám mégsem élvezte annyira a társaság, hogy legközelebb is lekerüljön a polcról. Míg régen egy összeszokott társaság volt, akik ugratták egymást közben, nem mindenáron nyerni akart mindenki, most egy ismerkedő társasággal már nem volt élvezetes.
2016. 01. 08.
Semmi új

Sokadik bőr lehúzva egy alapjátékról, akinek nincsen még monopolyja kezdheti akár ezzel is, de talán jobban jár ha egy tematikusat választ, amelyik jobban tetszik a társaságnak.
2015. 12. 14.
A társasjáték

A játékmenetet talán nem kell bemutatni. Ha valaki tényleg nem tudná, hogy miről van szó: a körbe futó pályán szerencsekártya húzó, jutalmazó vagy büntető mezők váltják egymást telkeket ábrázoló mezőkkel. Az egymás utáni telkek 2-esével 3-asával csoportokat alkotnak. A dobókocka szerint köröző játékosok a telkeket, amire rálépnek megvásárolhatják, ha egy csoport összes telke a játékos kezében van elkezdhet rá ingatlanokat építeni. Hogy miért? A többi játékos bérleti díjat kell fizessen, ha megpihen egy már magánkézben lévő telken. Minél több fejlesztés történt, annál magasabb a bérleti díj. Ha valakinek elfogy a pénze, akkor kiesik a játékból, az győz, aki a városban monopóliumot szerez.
Gyerekként számtalanszor játszottunk Capitaly-t, (a Monopoly egy magyar változata) ami a visszafogott színvilágával, régies tipográfiájával és fogalmaival a boldog békeidőket idézte.
Jópár évvel később játszottam először Monopoly-t, egy angol nyelvű kiadás került a családi játékkészletbe. Szótárazás és félreértések kísérték a játékot, de a színes, fényes, fémes készlet mégis vonzó maradt.
A nagymértékű szerencsefaktor és az eseményszerű jövedelem és adózás nem igazodik a valódi ingatlan-piachoz, nem a való világ leképezése vagy modellezése, hanem egy játék, amiben vannak elemek, amik lazán kötődnek a valósághoz. A sakknak se rója fel senki hibájául, hogy a sikerhez meg kell ölni az ellenfél figuráit, a Monopoly sem tesz Scrooge-dzsá csak azért, mert pénzt kell gyűjteni.
Szórakoztató játék - azoknak akik nem esnek ki. Mi általában addig játszottunk, ameddig mindenki számára világossá nem vált, hogy ki a győztes, vagy időkorláttal, vagy körkorláttal. Úgy nem nyúltak el olyan hosszan a party-k.
Sokat változott a világ, a játékpénzt, a kockákat és a körbesétálós pályát új játékelemek váltották föl, de a Monopoly továbbra is A Társasjáték, számtalan kultúrális referencia és évről évre feltűnő tematikus újranyomatok és spinoff játékok tartják életben az egyetlen játékot, ahol az ember lehet vasalóval.
2015. 12. 03.
Kezdő játékosoknak családi játéknak

A Monopoly egy klasszikus. Kezdőknek, vagy családi játéknak ideális. Azonban a jelenlegi hatalmas kínálatban találhatók már jóval élvezetesebb játékok is.
2015. 11. 26.
A Macska

Beletettek egy macskát és máris dobják a piacra. Az ötlet nagyon jó. ...annak aki kitalálta. Én továbbra is kerülöm, mint a MACSKA a forró kását.
2015. 11. 03.
Hiába klasszikus, ha nem jó

Bármennyire is klasszikus és örök darab, akinek nincs meg ne ezzel bővítse a játékospolcot!
Az önmagát százszor is megismétlő, unalmas és bosszankodásra, veszekedésre bőven okot adó játéknál több jobb játék is díszítheti az ember polcát.
Kevés olyan hangulatromboló játékot ismerek mind a Monopoly, s ha bár én is számtalanszor játszottam, soha nem tartozott a kedvencek közé, sőt!
Nem ajánlom senkinek.
2015. 10. 16.
Pénzéhség?

Talán a legtöbbet játszott társasjátékok egyike volt gyerekként, és rendkívül szerettem. Az elején, mint a gyerek a csokoládék között persze, hogy a legdrágábbat és a legnagyobbat akarja, mert azt hiszi, hogy az is lesz a legjobb... Jó pár játékba telt annak idején megtanulni (10-12 éves fejjel), hogy nem Budapest lesz a legkifizetődőbb. Elég sok minden múlik a szerencsén, de amennyiben az ember az elején nem kizárólag költ, hanem félre is tesz, akkor izgalmassá tud válni. Két embernek nem ajánlanám, mert eléggé könnyen kerül az egyik fél a csőd szélére és elkezd nyűglődni. Annak idején nem hagytam annyiban a dolgot, mindig hajtottam tovább, de mai fejjel már sokszor bedobom a törölközőt, ha teljes a kilátástalanság. Az utóbbi időben, amikor előkerült, akkor rendre az volt a tapasztalat, hogy amint valaki az első telkét jelzálogba adja...onnantól szinte nincs visszaút. Gyerekeknél még előfordulhat a hiba, és lehet visszatérés, de egyébként a "kemény valóság" működésbe lép. A kivitelezés továbbra is fantasztikus számomra.
Amennyiben az ember nem veszi véresen komolyan, valamint legalább négyen ülnek az asztalhoz, akkor szórakoztató. DE! Egyáltalán nem érdemes elhúzni a játékot, mert olykor három órán keresztül is szívhatjuk egymás vérét.
2015. 10. 01.
Unalmas

Még gyerekként is elég volt belőle néhány parti, sokkal jobb játékok is vannak ennél.
2015. 09. 18.
Alapjáték, ami jó volt, de jó is marad....

A Monopoly játékot szinte mindenki ismeri, vagy ha nem játszott vele, tudja, hogy mi az. Ez az egyik olyan társasjáték amit az embernek élete során játszania kell, a gyerekek könnyen megtanulhatják belőle a pénz kezelését, amellett, hogy jót szórakoznak. Mindenkinek ajánlom, mert egy nagyszerű játék, annak ellenére, hogy manapság akad bőven ennél jobb játék. Tőlem megkapja az 5*-ot, az értékelésem ellenére.
Értékelés:
Grafika: 3
Minőség: 5
Újrajátszhatóság: 3
Hangulat: 4
Nehézségi szint: könnyű
2015. 08. 22.
Meglepetés

Meglepődve tapasztaltam néhány hete, hogy néhány gyerek ezt szerette volna játszani. Lehet, hogy át kell esni ezen a játékon egy bizonyos időben?
Felnőttként én is más játékot javasolnél. A gyerekek szívesen fogadják az újabb játékokat, de vannak akik ezt is szeretik. (Mint egyszer valaha én is.)
A szerencsének igen nagy szerepe van játékban és hosszú is főleg annak, aki hamar kiesik.
2015. 08. 16.
Soha többé

Pedig én adtam neki esélyt. Többször is. Mondogattam magamnak, hogy nem hiába lehet ezt mindenütt kapni, sőt bajnokságokat is rendeznek.
Szerezz minél több pénzt, majd annak felhasználásával még több értéket, majd azok felhasználásával még több pénzt és közben jól szívd ki mások vérét, amíg csak egy maradhat. Lehet, hogy a "való" világot képezi le, de amikor leülök játszani ebből nem kérek.
Szerencsére rengeteg más társasból lehet/tudok választani, így nálam többé nem fog előkerülni és kerülöm is, mint macska a forró kását.
Aki ennek ellenére szeretne vele játszani, hajrá, de én szóltam!
2015. 07. 26.
Szerencsejáték

A szerencse szerepe sajnos túlságosan nagy, és ezen háziszabályokkal sem igen lehet mit kezdeni. Ennél azért már vannak sokkal élvezetesebb játékok ugyanennyi, vagy akár (jóval) kevesebb pénzért.