Múzsa: Sugallatok

Normál ár: 6 990 Ft


A Te árad: 6 641 Ft

Értékelés: 
(5.0)
Talán a megélt csaták dicső emlékei, vagy a gondtalan tánc szerelmed oldalán, tán a búcsú, a gyász, vagy pont a nevetés, a csillagok állása, vagy a pengő líra dallama... ki tudja mi, de megihletett. Homlokon csókolt egy játékos múzsa. Mutasd hát meg, mi az... mi a kapott kártyán virít!

Múzsaként az lesz a feladatod, hogy rávezesd a csapatodat, a 6 kártya közül melyik remekművet kaptad a másik csapattól. Hogy a feladat még mókásabb legyen, egy Ihlet kártyát is fogsz kapni, ami megszabja, milyen módon adhatsz sugallatot a csapattársaidnak: egy könyvcímmel, egy rovar nevével, egy hárombetűs szóval - vagy éppen hangutánzó szóval, esetleg tánccal!
84 gyönyörűen illusztrált kártya és 50 vidám kihívást jelentő Ihlet kártya garantálja, hogy mindenki jól szórakozzon a múzsa, miközben csapata megpróbálja kitalálni, melyik kártyára utalt segítőjük, és a riválisaik is, akik álnok módon a legjobban összetéveszthető kártyát adták a múzsának.

 

A játék, ahol a kreativitáshoz csak egy jó ihlet kell

El tudsz-e táncolni egy buszt, ami egy pitypang mezőn hajt végig? Vagy esetleg meg tudsz nevezni egy tantárgyat pár beszélő zöldség alapján? Ha ezek a kérdések még nem merültek fel benned, akkor ne aggódj, a Múzsa: Sugallatok társasjáték előhozza belőled azt a kreativitást, amivel nem csak felteszed ezt a kérdést, de meg is válaszolod.

 

Egyedi sugallatok

A Múzsa: Sugallatok egy olyan társasjáték, amit a könnyen tanulható partijátékok csoportjába sorolnánk, azonban elmondható róla, hogy a mélysége kellő kihívást rejt a csapatok számára. Egyik különlegessége a játéknak, hogy nem kell, hogy csupán két csapat játsszon. Ha sokan játszotok, rendeződhettek több csapatba is, akár párosával is, hogy kiderüljön, melyik páros a legkreatívabb. A Múzsa: Sugallatok kétféle játékelemből áll, amelyek a Remekmű kártyák és az Ihlet kártyák. Előbbiek érdekessége, hogy sokszínűek: vegyes, absztrakt és elsőre akár értelmet nem nyerő kártyák vannak köztük.  A lapok fantáziavilága felidézheti bennünk a Dixit élményeket, azonban itt változatosabb és kreatívabb megoldásokat kell eszközölnötök. Itt lépnek képbe az Ihlet kártyák, amelyek a játék másik elemét képzik. Ezen az ötven kártyán különböző feladatok vannak, amik megszabják, hogy hogyan is kell majd egy-egy Remekműre utalni. Lehet, hogy egy márka névvel, egy vállalkozással, egy hangutánzással vagy egy zenekarral kell sugallatot adnod a társaidnak.

 

A játék menete

Mégis mit is tud ez a társasjáték és hogy kerülhetsz szembe ilyen kérdésekkel? A válasz nagyon egyszerű, ugyanis ez a játék a kreativitást próbálja meg előhozni mindenkiből és ehhez a teljes játékmenet hozzásegít. A Múzsa: Sugallatok egy két főtől tizenkét főig játszható partijáték, ahol két csapatba rendeződve kell felülkerekednetek az ellenfeletek pontszámán. A cél pedig a tizenkettedik győzelmi pont megszerzése, amivel a csapatod megnyerheti a játékot. És amellett, hogy megnyertétek, még az is kiderül, hogy melyik csapat tud kreatívabban alkalmazkodni a feladatokhoz és megoldani azt. Az, hogy melyik cél motiválóbb számotokra, a ti döntésetek!

A cél tudatában azonban nem árt ismerni a fordulók menetét is, ugyanis csak ennek tudatában győzhettek. Minden fordulóban van egy aktív csapat, amelynek az egyik játékosa lesz a múzsa. A tőlük balra lévő csapat játékosai felhúznak hat Remekműkártyát, majd közösen kiválasztanak egyet. Ezután felhúznak még kettő Ihlet kártyát, amiből szintén megtartanak egyet és az így maradt két kiválasztott lapot odaadják a múzsának.  Most az ő feladata lesz a csapatának a kellő sugallatot megadni, követve az Ihlet kártya utasításait és ezzel utalni a Remekmű kártyára. Ezután a kiválasztott Remekmű visszakerül a másik 5 lap mellé, majd ezt megkeverve kirakjátok az asztalra. Az aktív csapatnak a múzsájuk korábbi sugallatából ki kell találniuk, hogy melyik kártya az, amit az ellenfél kiválasztott nekik. A múzsa másképp nem segíthet, csupán a korábban megadott utalást ismételheti meg. Amennyiben sikerül kitalálni, a csapat megkapja az Ihlet kártyát és a rajta lévő pontot. Innentől már csak annyi dolgotok van, hogy a tizenkét pontot elérjétek, gyorsabban, mint ellenfeleitek.

 

A múzsák születése

Múzsának lenni nem könnyű, ahhoz, hogy igazi Múzsa születhessen belőlünk nem elég csak nagyvonalúan beülnünk a játék elé, eggyé kell válnunk a világával. És emiatt is csodás ez a társasjáték, hiszen a Remekmű kártyák gyönyörű illusztrációja könnyedén magával ragadja a tekintetet és olyan apróságok is elbújnak rajta, amit elsőre lehet, hogy észre se vennétek rajta. Ezen felül az Ihlet kártyák is sokban segítenek ezen, ugyanis a Múzsának közönsége van, akik remekül fognak tudni szórakozni a sugallatain, miközben minden agytekervényüket megmozgatják, hogy az üzenetet megértsék, és megtalálják azt a Remekművet, amit a Múzsa sugallt nekik. És amikor az ellenfeleitek rájönnek, hogy bizony nincs menekvés: nekik is el kell végezni ugyanezeket a feladatokat, lehet, hogy egy-két pillanatra elakad a lélegzetük. Remekmű- és Ihlet kártya kombinációink kiosztásánál azonban igazán meg tudjuk fűszerezni a játékot, és ezzel még nagyobb kihívást adunk a szemben álló múzsának és csapatának. Azonban egy-egy ilyen (elsőre lehetetlennek tűnő) kombináció tudja a legkreatívabb – és persze legviccesebb – ötleteket generálni, ezzel csak még közelebb hozva a legjobb múzsák megszületését.

 

Hallod a sugallatot?

Összességében a Múzsa: Sugallatok egy egyszerűen tanulható, könnyed partijáték, aminek a mélysége fejleszti és előhívja a kreatív éneteket, közben az Ihlet kártyák által előadott utalások kimondottan szórakoztató és vicces lehetőségekkel fűszerezik meg a játék menetét. Ha a társaságotokkal fél órára egy tartalmas és szórakoztató társasjátékot kerestek, aminek az újrajátszhatósága már a lehetőségek kombinációja miatt hatalmas, akkor ez a játék csak rátok vár!

Addig is, egy utolsó sugallattal búcsúzom tőletek:

A játék élmény

 

Értékelések átlaga 


(5.0)

Közönségdíjak

Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

100% (2)
Rendezés:
Eddig összesen 2 értékelés
Szórakoztató

Katalin | 2020. április 2.

Kellemes időtöltés, fél-1 óra szórakozás, kisebb csapattal jó játszani szerintem.
Ami hiányzott a Dixitből

Péter | 2020. január 14.

A Múzsa egyértelműen a Dixit kalapjából mászott elő, de véleményem szerint sikerült azt túlszárnyalnia. Pótolja mindazokat a hiányosságokat, amiket én a nagy előddel kapcsolatban éreztem. Egyrészt a Múzsában található ihletkártyák szinte végtelen asszociásiácós lehetőséget biztosítanak, nehezen történhet így meg, hogy ugyanarról a - egyébként gyönyörűen kivitelezett és stílusában is változatos - kártyáról két játékos ugyanazt mondja (esetleg mutogassa, dúdolja, táncolja - igen, idáig merészkedik a játék :D). Másrészt a csapatjáték kialakítása miatt megjelent egy nagyon jó konfrontációs elem is, ami jó értelemben megnehezíti a játékot, és még jobban összekovácsolja a csapatot. Családdal és barátokkal is kiváló szórakozás!

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!