Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
10.990 Ft

New York királya

10.990 Ft
Webáruház készlet: Nincs készleten
Átlagos értékelés: (6)

Vélemények

5.00
6 értékelés
(6)
(0)
(0)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2020. 12. 27.
Igazolt vásárlás
Nagy kedvenc lett! Tokió királya is remek, a két játék nem váltja ki egymást. NY mélyebb, több dologra kell figyelni, de mégis megőrzi a játék hangulatát, amit már Tokiónál megismertük. Nálunk mindkettőnek helye maradt a polcon, bár az újdonság ereje miatt most többet kerül elő a NY. Ha a családban van 3 fiú (mint nálunk), akkor kötelező!
2020. 11. 26.
+ igényes, szórakoztató, és hozza a Tokió királyának dilis hangulatát
- ha a Tokió királyához hasonló pörgős játékra vágysz, ne ezt vedd meg

Ezt a játékot a Tokió királya után szereztem meg, így ha te is töröd a fejed, hogy amellett/helyett szükséged van-e erre, akkor ez a pár sor neked íródott.

Először is, a leírás már az első mondatában sántít. A NYK ugyanis nem partijáték, és nem pörgős. A TK pörgős, és partijáték. Abban van 4 dolog, amire figyelned kell, pont, erő, pofon, energia.

A NYK-ban ezzel szemben egyetlen elemnek, a pontszerzésnek a helyére bekerült rögtön 3 új mechanizmus (szupersztár kártya, rombolás, hadsereg), plusz megjelent az eddig ismeretlen Mozgás fázis is, így máris nem négy, hanem 6-7 interakcióra kell egyszerre figyelni. Leszögezném, ez nem baj, csak ilyenkor el kell fogadni, hogy a körök elhúzódnak, és nagyobb játékosszám esetén belassul a játék - pláne új játékosok esetén. Ennek megfelelően nehezebb is tanítani: amíg a TK-hoz tényleg 5-75 éves kor között bárkit le tudtam ültetni és elsőre is jól szórakoztak, addig a NYK-ban néha előfordultak olyan helyzetek, amik egy kezdőnek rontották a játékélményt.

Hogy ne negatívan zárjam az értékelést, a NYK továbbra is egy roppant igényes kivitelű, szórakoztató családi játék, ahol a vége felé a játéktér legalább olyan veszélyes lesz, mint a szörnyek pofonjai. Emellett a NYK megőrízte a TK-nak az dilis, 60-as évekből vett szörnyfilmes hangulatát is. Kiinnád a Hudson folyót? Vagy kettéharapnád az elnök különgépét? Esetleg a város védelmére kelnél? Előtted a pálya!
2019. 11. 26.
Romboljuk le a várost.....vagy inkább egymást....

Ez egy jól sikerült darab, pörgős élvezetes játékkal. Party játék főleg, de családi játéknak is simán elmegy. Melyik gyereknek ne tetszenének a megaszörnyek? Ha a Tokió királya vagy ez között hezitálunk, akkor inkább ezt ajánlanám. Felesleges mindkettőt beszerezni, minimális eltérés van a játékok között, ez meg olyan, mintha egy kieget is vettünk volna a Tokióhoz alap áron. Viszont a játék nem lett bonyolultabb, csak izgalmasabb, élvezetesebb. Az épületek egy kis stratégiát is visznek a játékba. A kártyák is tovább lettek gondolva egy kis csavart téve a játékba (pl.: szupersztár, szabadságszobor). Hárman is jó szórakozás már, de 6 fővel is kiválóan teljesít. A játéknak nincsenek nagy mélységei, de így is változatos, azt vesszük csak észre, hogy már a harmadik játéknál tartunk és jöhet a következő :)
2019. 01. 15.
Party játék

Egyszerű szabályokkal, egy egész pörgös játék. Rendkívül szórakoztató játék. :)
2018. 11. 22.
:)

Szerintem remek játék, ami megéri az árát. Kell szerencse is a játékhoz, de azért bőven kell benne taktikázni (jó azért nem a durván gamereknek való). Lehetsz pusztító akcióhős, vagy pacifista, aki csendben megnyeri a játékot.
2018. 09. 04.
Nagy kedvenc

Ha valaki próbálta a Tokió Királyát és tetszett neki ne hagyja ki. Több lehetőség a taktikázásra, nagyobb terület, rombolható épületek, új kockák. Rendszeresen előkerül az előd mellett.