Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

10.990 Ft

New York királya

10.990 Ft
Webáruház készlet: Nincs készleten
Átlagos értékelés: (6)

Vélemények

5.00
6 értékelés
(6)
(0)
(0)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2020. 12. 27.
Igazolt vásárlás
Nagy kedvenc lett! Tokió királya is remek, a két játék nem váltja ki egymást. NY mélyebb, több dologra kell figyelni, de mégis megőrzi a játék hangulatát, amit már Tokiónál megismertük. Nálunk mindkettőnek helye maradt a polcon, bár az újdonság ereje miatt most többet kerül elő a NY. Ha a családban van 3 fiú (mint nálunk), akkor kötelező!
2020. 11. 26.
+ igényes, szórakoztató, és hozza a Tokió királyának dilis hangulatát
- ha a Tokió királyához hasonló pörgős játékra vágysz, ne ezt vedd meg

Ezt a játékot a Tokió királya után szereztem meg, így ha te is töröd a fejed, hogy amellett/helyett szükséged van-e erre, akkor ez a pár sor neked íródott.

Először is, a leírás már az első mondatában sántít. A NYK ugyanis nem partijáték, és nem pörgős. A TK pörgős, és partijáték. Abban van 4 dolog, amire figyelned kell, pont, erő, pofon, energia.

A NYK-ban ezzel szemben egyetlen elemnek, a pontszerzésnek a helyére bekerült rögtön 3 új mechanizmus (szupersztár kártya, rombolás, hadsereg), plusz megjelent az eddig ismeretlen Mozgás fázis is, így máris nem négy, hanem 6-7 interakcióra kell egyszerre figyelni. Leszögezném, ez nem baj, csak ilyenkor el kell fogadni, hogy a körök elhúzódnak, és nagyobb játékosszám esetén belassul a játék - pláne új játékosok esetén. Ennek megfelelően nehezebb is tanítani: amíg a TK-hoz tényleg 5-75 éves kor között bárkit le tudtam ültetni és elsőre is jól szórakoztak, addig a NYK-ban néha előfordultak olyan helyzetek, amik egy kezdőnek rontották a játékélményt.

Hogy ne negatívan zárjam az értékelést, a NYK továbbra is egy roppant igényes kivitelű, szórakoztató családi játék, ahol a vége felé a játéktér legalább olyan veszélyes lesz, mint a szörnyek pofonjai. Emellett a NYK megőrízte a TK-nak az dilis, 60-as évekből vett szörnyfilmes hangulatát is. Kiinnád a Hudson folyót? Vagy kettéharapnád az elnök különgépét? Esetleg a város védelmére kelnél? Előtted a pálya!
2019. 11. 26.
Romboljuk le a várost.....vagy inkább egymást....

Ez egy jól sikerült darab, pörgős élvezetes játékkal. Party játék főleg, de családi játéknak is simán elmegy. Melyik gyereknek ne tetszenének a megaszörnyek? Ha a Tokió királya vagy ez között hezitálunk, akkor inkább ezt ajánlanám. Felesleges mindkettőt beszerezni, minimális eltérés van a játékok között, ez meg olyan, mintha egy kieget is vettünk volna a Tokióhoz alap áron. Viszont a játék nem lett bonyolultabb, csak izgalmasabb, élvezetesebb. Az épületek egy kis stratégiát is visznek a játékba. A kártyák is tovább lettek gondolva egy kis csavart téve a játékba (pl.: szupersztár, szabadságszobor). Hárman is jó szórakozás már, de 6 fővel is kiválóan teljesít. A játéknak nincsenek nagy mélységei, de így is változatos, azt vesszük csak észre, hogy már a harmadik játéknál tartunk és jöhet a következő :)
2019. 01. 15.
Party játék

Egyszerű szabályokkal, egy egész pörgös játék. Rendkívül szórakoztató játék. :)
2018. 11. 22.
:)

Szerintem remek játék, ami megéri az árát. Kell szerencse is a játékhoz, de azért bőven kell benne taktikázni (jó azért nem a durván gamereknek való). Lehetsz pusztító akcióhős, vagy pacifista, aki csendben megnyeri a játékot.
2018. 09. 04.
Nagy kedvenc

Ha valaki próbálta a Tokió Királyát és tetszett neki ne hagyja ki. Több lehetőség a taktikázásra, nagyobb terület, rombolható épületek, új kockák. Rendszeresen előkerül az előd mellett.