A Gémklub 2018. első félévi újdonságai

  2018.03.05.

  Ha rendszeresen követtek minket a Facebookon vagy itt az oldalon, esetleg még a hírlevelünkre is fel vagytok iratkozva, akkor bizonyára nagyon sok Gémklub társasjáték-kiadói újdonság bejelentésével találkoztatok az utóbbi hónapokban.

  2018. évi újdonságok

  Azért, hogy nehogy lemaradjatok valamiről, és ki tudjátok választani az újdonságaink közül a leginkább nektek valót, ebben a cikkben tematizálva-csoportosítva összefoglaljuk a 2018-as első félév bejelentéseit. Íme a játékok, amelyek jelentős része még első félévben a boltok polcaira kerül magyarul!

  Kezdjük a páros játékokkal, amelyek már meg is jelentek:

  Az egyik a Jaipur, egy távol-keleti kereskedős, kompakt dobozos, pörgős társasjáték. Az élénk színek mellett az agyat nem kímélő, kicsit számolgatós játékélménnyel.

  Jaipur
  Jaipur

   

  A másik a Fedőnevek négyszemközt, amelyet alapvetően szintén két főnek szántak. Nagyon izgalmas kooperatív játék, és játszható csapatban is.

  Fedőnevek négyszemközt
  Fedőnevek négyszemközt

   

  Bejelentettük néhány partijáték-újdonságot. Ha már szóba került a Fedőnevek, amiben az a cél, hogy az asztal túlfelén ülők kitalálják, hogy melyik szóra utaltatok: nemsokára érkezik az inverz Fedőnevek, a Kódfejtő. Ebben a játékban ugyanis pont az a cél, hogy az ellenfél ne tudja megfejteni a kódotokat, azaz ne jöjjön rá, hogy melyik szóra utaltatok. Mivel azonban körről körre ugyanarra a négy szóra kell utalnotok újabb szavakkal, a feladat egyre nehezebb lesz.

  Kódfejtő
  Kódfejtő

   

  Maradva a Fedőnevek témakörnél, a játék szerzőjének új partijátékát is kiadjuk magyarul Micsoda kérdés?! címmel. Ebben a játékban különböző izgalmas, vicces, néha zavarbaejtő kérdésekre kell választ adnotok, akár meg is botránkoztatva a többi játékost. Mennyire ismeritek egymást? Ebből kiderül!

  Micsoda kérdés?!
  Micsoda kérés?!

   

  Érkezik egy új Timeline is, a Tudomány és felfedezések. Hagyományos receptúra szerint készül: 110 szép, színes kártya, kompakt fémdoboz, vadonatúj, izgalmas téma.

  Timeline: Tudomány és felfedezések
  Timeline: Tudomány és felfedezések

   

  Egy kissé elrugaszkodva a békés partijátékoktól: jön a Hellapagos – Hajótöröttek szigete. A játékban egyszerre kap helyet a csapatmunka és az áskálódás, a mindenek felett önmagunk érvényesítése. Persze nem véresen komoly a dolog! Mindössze arról van szó, hogy hajótöröttekként első a túlélés, és persze mindenkinek még fontosabb, hogy saját maga élje túl. Szerencsére a humoros körítés sokat segít, hogy a hangulat is könnyed és vicces maradhasson végig!

  Hellapagos – Hajótöröttek szigete
  Hellapagos – Hajótöröttek szigete

  A zsebre vágható partijátékokat ez alkalommal a Jógi képviseli. A Jógi egy tekeredős partijáték, ahogy a neve is utal rá. A játékosok lapokat húznak, amelyeken fel van tüntetve, hogyan kell őket tartani, hová kell tenni (fejünk tetejére, váll és fül közé stb.). Ezeket a kártyákat fogjuk szépen egyesével magunkra helyezni, anélkül, hogy elvesztenénk egy-két darabot.

  Jógi
  Jógi

   

  Kiadjuk magyarul a Szörnymókát, amely egy vidám gyorsasági-ügyességi partijáték. Ebben a társasjátékban mókás fegyverkombinációk segítségével kell cukibbnál cukibb szörnyeket nyakon csípni. A Szörnymóka gyerekeknek is ideális.

  Szörnymóka
  Szörnymóka

   

  Ha már a gyerekeknél tartunk, már megjelent a Cortex Kids, a Cortex IQ Party gyerek-változata, amely annyiban tér el az alapjátéktól, hogy már 6 éves kortól játszható. A feladványok egyszerűbbek lettek, a grafika pedig gyerekszemre van igazítva.

  Cortex Kids
  Cortex Kids

   

  Most pedig evezzünk át a bevezető stratégiai játékok vizeire!

  Már tavaly év végén bejelentettük a Dr. Fondor és az Idő Fellegvára társasjáték magyar nyelvű kiadását. A játékosok feladata az lesz, hogy a Dr. Fondor által összelopkodott műkincseket visszaszerezzék. Ehhez számos csapdán kell átvergődniük, és bizony, az idővel is meg fog gyűlni a bajuk.

  Dr. Fondor és az idő fellegvára
  Dr. Fondor és az idő fellegvára

   

  Ha már idő és csapda: jön a Szabadulópakli: Időpróba. Ahogy a neve is jelzi, szabadulószobás játék az Unlock!-hoz vagy az Escape the Roomhoz hasonlóan. Különlegessége, hogy zsebben is elfér. Ez valóban egy pakli, csak ki kell bontani, és máris játszható – egyszer, de maradandó élményt nyújt!

  Szabadulópakli: Időpróba
  Szabadulópakli: Időpróba

  Érkezik az Azul is magyar kiadásban, amely egy szép taktikai játék. Itt a játék nagy szerelmesét, Aczél Zolit kell idéznem, miszerint: „Ez a játék szép, de mindenhogyan szép.” Szép a grafikája, szép az anyaga, szépek a képek, amelyeket létrehozunk a játék során és szép a logikai ív is, ami egy-egy játékban fölépül.

  Azul
  Azul

   

  Érkezik még egy rövidebb taktikai játék is magyarul, a CIV, azaz a Carta Imperia Victoria. Hét civilizációs út közül egyben kell kiemelkedni a győzelemhez. És bár a civilizációépítős játékok nem kétpercesek, ez könnyeden tematikus taktikai játék, kifejezetten rövid (20 perces) játékidővel. A CIV magyar kiadása a nemzetközi megjelenéssel egyszerre debütál.

  CIV
  CIV: Carte Impera Victoria

   

  Rákanyarodva a komoly stratégiákra, a Five Tribes – Naqala dzsinnjei kerül az utunkba. Sokak szerint ez egy konverter, amely az alkalmi játékosból néhány parti alatt gémert farag (de legalább is elindítja az úton). Egyébként egy egyszerű, de izgalmas munkáslehelyezős (még inkább -felvevős) mechanikán alapuló, valódi stratégiai mélységeket magában rejtő játék, ami az ezeregyéjszaka meséinek világában játszódik.

  Five Tribes
  Five Tribes – Naqala dzsinnjei

   

  A gémer játékok közül legrégebben talán a Terra Mysticát jelentettük be. Ez egy igen összetett, terjeszkedős és területátalakítós játék egy rendkívüli fantasyvilágban. Számos nép közül választhatjuk ki magunknak a leginkább tetszőt a játék elején, hogy azzal aztán igába hajtsuk a misztikus földeket.

  Terra Mystica
  Terra Mystica

   

  Szintén terjeszkedős játék lesz A világ története, ami tulajdonképpen egy modern és okos Rizikó, kifejezetten a hódítós, területfoglalós játékok szerelmeseinek. A feszültség mellett a hangulatról a játékban felvonultatott korok látványos megjelenítése gondoskodik.

  A világ története
  A világ története

   

  És természetesen jön a Pandemic Legacy 2. évada. Akik az elsőt már végigjátszották, azoknak már nem kell sokat várniuk, hogy folytathassák a történetet, akik pedig még nem, azoknak ideje felzárkózni, mert érkezik a folytatás!

  Pandemic Legacy 2. évad
  Pandemic Legacy 2. évad

   

  És ezek még csak ez első félévi bejelentéseink... Folytatása következik!

  Te lehetsz az ELSŐ aki hozzászól!
  Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
  Belépés