Adventtal indul a számolás – a közös nevező: a karácsony

2016-12-01 16:43:00

Ezt add össze: már csak 24-et kell aludnunk…

Nincs olyan ember, aki ezekben a napokban ne gondolna a karácsonyra. A keresztény ünnep világiasodott formája áthatja mindennapjainkat, mindannyian várjuk a szentestét, bár sokan már nem Krisztus eljövetelére készülünk, hanem egymás megajándékozására, a családi örömszerzésre.

Adventi kalendárium

Pedig az ünnep ősi, a Krisztus születése előtti böjtöt már az V. században gyakorolták. Akkor még ez az időszak hathetes volt, és csak a XI. században rövidítette négy hétre VII. Gergely pápa. (A görög-katolikusok továbbra is hat hétig tartják.) Ezzel a böjttel várták Krisztus születése napját, és célja a megtisztulás volt.

A naptári évet tehát egy olyan ünneppel zárjuk, amelyen a család tagjai egymás felé fordulnak, és ajándékokkal igyekeznek egymást még boldogabbá tenni. A hangsúly a „még”-en van, hiszen születésnapokon, névnapokon és más ünnepi eseményeken is megörvendeztetjük egymást személyre szabott meglepetésekkel. A karácsony ezek között az évfordulók között a legkiemelkedőbb.


Osszál-szorozzál: mi van a legnagyobb hatással családunkra?

Fontos tehát, hogy jól válasszunk, alaposan megfontoljuk: mi az, amivel a legnagyobb örömet tudjuk nekik okozni. És mi lehet annál jobb ajándék, amit együtt használunk, ráadásul a használat célja vidám órák közös eltöltése? Mint például a társasjáték…

Hál’ istennek már annyiféle társasjáték létezik, nem kell aggódnunk: találunk szeretteink számára megfelelőt. Csak azt kell tudnunk, milyen téma mozgatja meg őket, mi az az extázis, amire vágynak: könnyed kalandozás vagy intrikus birodalomépítés, izgalmas nyomozás vagy vidám mesemondás, verseny-logikázás vagy utazgatás az időben, vadnyugati lövöldözés, avagy az, hogy közösen mentsük meg a világot…
És ha ez megvan, már csak jól körül kell néznünk, mi passzol ehhez a legjobban.


Ha már számmisztika: idén volt 30 éves a Gémklub!

És ha jó játékot kerestek, ti, Kedves Olvasók, már tudjátok: a Gémklub igyekszik nektek a legjavát elhozni! Ráadásul a Gémklub 30 éves fennállásának köszönhetően idén külön ügyelt arra, hogy örökzöld sikerjátékokat adjon ki, és a sikertermékekből mindig legyen a polcon. Ezekből állítottunk most össze egy színes csokrot számotokra, de hogy ne csak az a száz évvel ezelőtti német kisgyerek élhesse át a várakozás izgalmát, akinek köszönhetően megszületett az adventi naptár, mi is készítettünk egyet! Minden ablaka mögött egy nagyszerű meglepetés vár titeket!

Ünnepeljétek velünk ezt a kerek évfordulót, zárjuk a 30 évet és 2016-ot együtt! Reméljük, hogy a mi év végi ajándékunkban, ebben az adventi kalendáriumban mindenki talál családjának (vagy magának) való csemegét!

Tíbaláj

Gémklub Karácsony


Te lehetsz az ELSŐ aki hozzászól!
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Belépés