Biztos befutók karácsonyra az egész családnak – a 2016-os év újdonságai!

2016-12-15 17:19:00

A Gémklub igyekszik az eddiginél is több, újabb, illatosabb-színesebb játékokkal szolgálni azoknak a családoknak, akik az esti szórakozást tartalmasan szeretnék eltölteni. Ahogy közeledik az év vége, a karácsony, nem hagyjuk nevetésre és tudásra éhes játékosainkat újdonságok nélkül. 

Serifek és banditák – rántsd elő a revolvert!

Bang! A párbaj

A vadnyugati párbajok klasszikusak. Azért hoztuk el nektek a Bang! A párbajt, hogy újraélhessétek a főutcán, déli harangszóra induló összecsapásokat! Újra kezetekbe vehetitek a Bang!-ből jól ismert fegyvereket, felszereléseket, és összemérhetitek erőtöket a szemben ülő ellenféllel – azt már ti döntitek el, ki képviseli a törvényt és ki a törvényenkívülieket!

BANG! A párbaj


Vigyázat, Vadnyugat!

Ha bejött a lövöldözés a poros főutcán, a Vigyázat, Vadnyugat! is tetszeni fog! Az ügyességi játék hangulatos díszleteivel kell az asztalt berendeznetek, a szalon és a kocsma melletti akasztást megakadályoznotok. A kis figurákat széles karimájú kalapjuk színéről tudja mindenki beazonosítani, és az nyer, aki a legügyesebben pöck-öli a többieket a másvilágra.

Vigyázat, vadnyugat!


Kalandozzatok mesés vidékekre!

Karuba

Négy kalandor lép Indiana Jones nyomdokába! A versenyfutás párhuzamos: mindenkinek saját táblája van, de mindenkinek ugyanazt az ösvénylapkát kell következőnek rá felhelyezni, mint a kezdőjátékosnak. Hogy ki hova teszi, az sok mindent meghatároz: felszedsz-e kristályokat vagy aranyrögöket az úton, vagy inkább sietsz az egyik templomba? Sőt, kalandorfigurád is annyit léphet, amilyen hosszúra nyújtod az új lappal az útvonalat…

Karuba


Kalandok földje

Kalandföldén csatangolni veszélyes, de gazdagsága mégis sokaknak csábító. Folyója aranyat hord, hegyeiben kardhoz való acélt lehet bányászni, erdeiben gyógynövények nőnek. Kell is a kard, hogy sikerrel vehessük fel a harcot és a gyógynövény, hogy sebeinken enyhíthessünk. Vízi tündér és ködszörnyek védik a birodalmat, de miközben egyre beljebb jutunk, társak is csatlakozhatnak hozzánk. Ki lesz a legügyesebb kalandor, aki kincsekkel megrakodva térhet haza? Könnyed családi stratégiai játék, amelyben három küldetés szerint is összemérhetjük tudásunkat!

Kalandok földje


Chocolatl

Ha a család szereti a Kakaót, örülni fog a csokinak is! A stratégiai játék kiegészítőjében ezentúl nem csak kakaóbabokat tudunk gyűjteni, de csokoládét is tudunk belőle főzni – amit jóval magasabb áron tudunk eladni! A magasabb bevételből pedig kunyhókat építhetünk a falu lakosainak. Ezenkívül térképeket használhatunk, hogy a többiek előtt deríthessük fel a dzsungelt, sőt, öntözéssel növelhetjük a kakaóbabtermést. Négy kiegészítő modul, amivel még élvezetesebb lesz a játék!

Chocolatl

 

 

Vikings on board

Tele a kikötő félkész hajókkal. A faluban minden törzsfő munkába küldi a vikingjeit, hogy hajórészeket helyezzenek át egyikről a másikra, megpakolják készletekkel, vagy akár a készletek piaci értékét is növelhetik. Eközben fogadhatsz is akár, hogy melyik hajót melyik törzs fogja uralni. Hogy milyen sorrendben küldhetitek a munkásaitokat a feladatokhoz, az előző körben választott munka határozza meg. Válassz ügyesen, pakold a készleteket, figyeld a vetélytársak munkásait! Ha a hatodik hajó is elkészül, a játéknak vége!

Vikings on board


Könnyed kártyajátékok, vidám vetélkedések

Skibe

Három viking hosszúhajó épül a kikötőben. Minden játékos igyekszik a saját színű pajzsaiból többet a hajókra rakni, mert… Amint egy hajó elkészült, megjelennek a törzsfők is, és rendelkezéseik szerint át- vagy felpakolhatnak még készletet a vikingek, vagy akár át is építhetik a hajót. Mindenki annyi pontot kap a kész hajó után, ahány pajzsa és felszerelése van a hajón – de ezt a készletek számával megszorozva. Amint a hajó kifutott, épülhet a helyén a következő… Egy gyors kártyajáték, amiben megmutathatod, hogy te vagy a jarl a gáton!

Skibe


Knatsch

Szerezz négy várat – akár a többi lovagtól is! Vagy elég három is, ha a királyt le tudod lökni a trónjáról… De ha hírnévre vágysz, legyen csak kettő vár, de nyerj meg három lovagi tornát! Ha kész vagy a középkori harcokra, ragadd meg a kockákat, és dobd ki a kártyán szereplő kombinációt – vagy annál magasabbat. De vigyázz, ha hatost dobsz, azzal a kockával nem dobhatsz újra! Védd meg váradat toronyőrrel, használj katapultot a szomszéd vár ostromához – könnyed kártyajáték hat kockával!

Knatsch

 

Ankh

Múmiák érkeznek sorra, mindegyik ajándékot hoz a kezében. Hogy melyik ajándék mennyit ér, az ősi papiruszok mutatják meg. Egy van az asztal közepén, és ez alapján döntenek a játékosok, hogy a kezükben lévő, saját színű múmiakártyák közül melyiket teszik le. Amint a papirusz szerinti kártyamennyiség összegyűlik, mindenki számolni kezd – hacsak nem takarja le valaki a papiruszt egy másik papiruszkártyával, mert akkor a számolás alatt a fogak is csikorogni fognak! Vidám, kitolós kártyajáték, mely a nevével ellentétben nem fog örökké tartani!

Ankh

 

Clonk!

A törpék a bánya mélyén keresik kedvenc kincseiket. Óvatosan kutatnak, nehogy felébresszék a tárnákban alvó rémet. Ahogy a görgetegben mélyebbre ásnak, csak olyan tárgyakat tehetnek a csilléjükbe, ami passzol az előzőhöz. Minél több, küldetésének megfelelő kincset talál, annál nagyobb a gyűjtemény értéke. Hogy a vetélytársak ne vethessenek mindig gáncsot egymásnak, a két küldetésből az egyik mindenkinek titkos... Amint a szörny felébred, a játék véget ér.

Clonk!


Kingdomino

Építsd fel királyságodat – ezúttal dominómódra! Minél nagyobb a búzamező, minél hosszabbra nyúlik a mocsár, annál jobb – de csak ha sok felségjelet raksz rá! Ha tudni akarod, mekkora a birodalmad értéke, minden területed méretét annyival kell megszoroznod, ahány koronás részt tudtál beletenni. Új dominólapot csak úgy tehetsz a már meglevők mellé, ha az egyik felének passzol a színe. És jól gondold meg, melyik következő lapot foglalod le királyoddal, mert utána az választhat elsőként, aki a legkisebb sorszámú lapot szemelte ki. Ne gondolkozz nagyban: minden királyság egy 5x5-ös területet foglalhat el csak!

Kingdomino


Ez az igazi időutazás: találd meg a helyed a sorrendben!

Timeline – találmányok

Tudtad, hogy a nyílpuskát már az ókorban feltalálták? Vagy hogy a mikroszkópot már a XVII. században? Azt persze mindenki tudja, hogy a tévé a XX. század elején született valamikor… De vajon azt is tudod, hogy a jelelést hamarabb vagy később találták-e fel, mint a mikroszkópot? És hogy a nyílpuska vagy a csavar régebbi-e? Minél több játékos találja meg a kártyái helyét az asztal közepén fekvő sorban, annál nehezebben szabadulhatsz meg a lapjaidtól. És közben hihetetlen dolgokat tanulsz az emberiség leleményességéről!

Timeline: Találmányok


Cardline – dinoszauruszok

Azt minden kisiskolás tudja, hogy a Tyrannosaurus Rex nagyobb, mint a Velociraptor. De vajon azt is, hogy az Allosaurus nagyobb-e? És vajon azt, hogy a Stegosaurus vagy a Triceratops a nehezebb? Repülhetett-e egy légtérben a Pteranodon és az Archeopteryx? Ha megtalálod a kártyád helyét a sorban, eggyel közelebb állsz a győzelemhez. Ti döntitek el, melyik módot játsszátok: testméret, súly vagy őstörténeti korszak szerint. 110 kártya, rajtuk művészi kép az őshüllők korától a modern ember megjelenéséig.

Cardline: Dinoszauruszok


Timeline – Star Wars

Már vagy százszor láttad a Csillagok háborúja sorozat összes filmjét? Betéve tudod, mikor mondja Leia hercegnő Han Solónak: „inkább egy vukit csókolnék meg”, és mikor csókolja meg végül? Hogy mikor találkozik Luke először Darth Vaderrel és mikor mondja Obi-van: „ez a fiú az utolsó reménységünk”? Ha tényleg azt hiszed, veled van az erő, nézd meg a neked osztott kártyákat, és tedd úgy az asztal közepén lévő kártyák közé, hogy időrendi sorrendben legyenek! Ha ügyes vagy, eggyel kevesebb kártya helyét kell megtalálnod, de ha megcsal az emlékezeted, új lapot kell húzz. Aki leghamarabb szabadul meg a kártyáitól, az lesz a király (császár…)!

Timeline: Star Wars

Tíbaláj

Te lehetsz az ELSŐ aki hozzászól!
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Belépés