A Mikulás a Gémklubban is járt

2013-12-09 14:11:00

December 6.-án nagy készülődés vette kezdetét a Gémklubban, hiszen magát a Mikulást vártuk a gyerekekhez a játékos tombolasorsolásra!

A bolt karácsonyi dekorációt kapott, a hangszóróból karácsonyi dalok szóltak, és előkerültek a vidám piros sapik. Az egyik zöld asztalra karácsonyfa került, az alá pedig a Mikulás tombolán megnyerhető társasjátékok (Dixit, Swish Junior, Malacvágta, Panic lab, Okos kertész, Noah, Miau! - Egérlakoma, Linus - A kis varázsló, Home Sweet Home, Dobble, Chocolate Fix, Bang!, Tempo tempo, Hanabi, Coco Capitani, Szellemlépcső kártyajáték, Foto Safari, Madár a pácban).
Délután elkezdődött szállingózni a hó, közben egyre többen érkeztek a 18 órakor kezdődő tombolasorsolásra. Amíg a vendégek várakoztak, lehetőség volt társasjátékokkal játszani, hogy jobban teljen az idő, míg a Mikulás megérkezik. Játékmestereink készséggel magyarázták el a szabályokat a játékokat kevésbé ismerőknek, és olyan játék újdonságokat is ki lehetett próbálni, mint a Laser Maze vagy a Dobble.

Aztán egyszer csak megjelent a Mikulás.
Jóságos tekintete elidőzött a vidám gyermekarcokon, kicsit beszélgetett is velük, miközben derekát pihentetve a fa mellé ült. Minden csemete kapott egy csoki mikulást, aki pedig a „Jó voltál?” kérdésre őszintén válaszolt („egy picit volt, hogy rosszalkodtam”), az karácsonyi kirakóst kapott az őszinteségéért. Egy kisfiú nem akarta magára hagyni a Mikulást a várakozásban, ami nagyon kedves volt tőle.
Aznap több kedves, emberi dolog is történt a Gémklubban.
Egy anyukának csak egy sorsjegye volt, és csemetéje szomorkásan szorongatta azt az egyetlen sorsjegyet a kezében, amióta megérkeztek. Az egyik vásárló azonban az 5000 Ft feletti vásárlás után járó tombola sorsjegyét odaadta ennek a kisfiúnak, sok szerencsét kívánt, majd mosolyogva távozott a szeles utca sötétjébe. Ez a kisfiú később nyert is egy társasjátékot.
Végül eljött a hat óra.
Mielőtt azonban elkezdődött volna a tombolasorsolás, minden gyermek kapott a Mikulástól egy plusz tombola szelvényt, hogy izgalmasabb legyen a játék! Lassan fogytak a játékok a fa alól. Elsőként a Dixitet talált gazdára, de a tombolasorsolásra került 18 játék közül végül mindenki megtalálta a neki tetsző nyereményt.
Ki kell emeljünk két felnőtt tombola nyertest, akik miután nyertek, a nyerő szelvény játékválasztási lehetőségét felajánlották egy-egy gyermeknek, aki akkor még nem nyert semmit. Ez a hangulathoz illő jó cselekedet volt tőlük. Igazi játékosként megmutatták, hogy egy játékban sokkal többet is lehet nyerni a győzelemnél!
Na persze nem volt könnyű dolguk, hiszen kinek is adják a lehetőséget? Köztudott, hogy mindenki nagyon jó volt, így ez nem lehetett döntő egy ilyen kérdésben, és az sem volt célravezető, hogy ki szereti a spenótot. A Mikulás végül azt kérdezte meg a csemetéktől, hogy kinek van több testvére. A Mikulás 13 társasjátékot sorsolt ki, és a végén minden gyermek hazavihetett valamit. Akik a tombolán nem nyertek, azok egy kis Larsen kirakót kaptak vigaszdíjként a jóságos Mikulástól, és csokit az otthon maradt testvéreknek.
Miután a gyerekek hazamentek, a Mikulás is elindult, hogy folytassa aznapi hosszú körútját. Egy szerencsét hozó szakállsimogatás után elköszönt, majd sosem ürülő piros zsákjával egy vidám Ho-ho-hhóóó!-t kiáltva beleveszett az éjszakába.


Adim


„És mondd csak, te voltál az ovinkban is?”
„Bizony, én sok mindenhol ott vagyok…”

Te lehetsz az ELSŐ aki hozzászól!
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Belépés