Az Év Játéka a Zooloretto

2007-06-28 15:32:00

Gratulálunk Michael! Csodálatos családi játék lett az idei év társasjáték győztese: Michael Schacht, a Zooloretto szerzője régi róka a szakmában, de ekkora elismerést sok jó játék után most először kapott. Az ABACUS kiadó redaktora (nem traktor, hanem játék szerkesztő), Joe bácsi is örül most, miután a Zoloretto az ő konyháján készült, és nem kell idén a használt Év Játékok piacára mennie. Tudta mit csinál: a játék nagyon egyszerű, de trükkös és izgalmas. Kellemesen feldobja az egész család vasárnap délutánját, és amikor a gyerekek már lefeküdtek és nem zavarnak a dobozgrafika pandájához méltatlan ármánykodásban, a felnőttek gyepálhatját egymást hajnalig ...

Az Abacus kiadó egyre másra jelentette meg az elmúlt években a más kiadóknál kiöregedett Év Játékait, mint a Nyúl és sün, a Tikal és a Torres, és most végre egy teljesen sajátot is sikerült elsőként betolni a célegyenesbe. Nagy dolog ez, hiszen a legjobbakból válogat a zsűri. 
A téma kedves, a grafika szép, a játék pedig igazán remek. A játékosok állatkertet népesítenek be majmokkal, zsiráfokkal, tigrisekkel és zebrákkal. A soron következő vagy a teherautóról vesz el egy állatot, vagy a saját teherautójára tesz fel egyet. Nagy persze a versenyfutás az állatokért. Aki nem elég szemfüles, az bottal ütheti a kedvencek nyomát, miközben a megfelelő elhelyezéssel is foglalkozni kell. A játék sava-borsa a mindenkori kínálat adta lehetőségeket áttekinteni és jó pillanatban jól választani. Aki nem tudja időben elhelyezni a szerzeményeit, mínuszpontot kap. A cél pedig természetesen minél több pontot szerezni. 

Véleményünk: csak tessék, csak tessék, már kapható a Zooloretto , az idei Év Játéka, és nem véletlenül. Érdemes megvenni!

Te lehetsz az ELSŐ aki hozzászól!
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Belépés