Díjátadóval zárul a II. Társasjáték-tervezői pályázat

2016-04-28 17:35:00

A JEM magazin a Gémklub támogatásával 2015-ben meghirdette a II. Társasjáték-tervezői pályázatot.

A pályázatra küldött játékok előszűrése több lépcsőben történt, aminek eredményeképpen
10 társasjátékötlet került az elődöntőbe. Most pedig kiderül, ki nyerte a pályázatot!

A Gémklub szakmai zsűrije tesztelte az elődöntőbe jutott játékokat, de nem volt könnyű dolga, hiszen különböző típusú és más-más mechanizmust használó játékokat küldtek be a pályázók. Mivel a beküldött játékok között egyaránt volt családi-, gyerek- és partijáték-prototípus is, a Gémklub zsűrije végül úgy döntött, hogy több kategóriában is győztest hirdet.

A II. Társasjáték-tervezői pályázat győztesei kategóriánként:

A gyerekjáték kategória győztese Bojti Anna lett Titkok szigete nevű társasjátékával.
A Titkok szigete egy kooperatív játék kicsiknek, amelyben a gyerekeknek együtt kell nyomozniuk a rejtélyes tettes után, aki a sziget 16 helyszíne közül az egyikről elcsent valamit. A sziget állatai közül mindig azt kell megkeresni, aki a tettesről újabb információt tud adni, egészen addig, míg mind a négy jellemzőjét megismerjük, és ez alapján kiderül, ki volt az. A játék végén levezetésképp azt is megbeszélhetik a kis nyomozók, hogy vajon mire kellett a titokzatos tolvajnak az ellopott tárgy.

A családi játék kategória győztese Tamás Miklós lett Storekeeper nevű társasjátékával.
A Storekeeper taktikai játék, amelyben raktárosként kell helytállnunk: a targoncánkkal a folyamatosan érkező különféle árukat a megfelelő helyekre kell pakolnunk. A raktárba kerülő áruknak két nagy fajtája van, azon belül pedig négy csoportja. Az árukat úgy érdemes elhelyezni a raktárban, hogy azok lehetőleg azonos fajtába, de legalább azonos csoportba tartozók közvetlen közelébe kerüljenek, mert ettől függően juthatunk pontokhoz.

A partijáték kategória győztese Zubály Sándor lett Koboldkirály nevű kártyajátékával.
A Koboldkirály komoly memóriát igénylő partijáték, ahol minden játékoshoz 8 kincskártya kerül úgy, hogy azt mindenki láthatja. Azonban amikor a zsákmánnyal tömött koboldok hazatérnek, királyuk elszámoltatja őket a kincsekkel. A módszer egyszerű: ha nem emlékszel, mennyit harácsolt az egyik ellenfeled, mártsd be a másikat, hogy eltereld a gyanút magadról, és minél több kincset megtarthass…

A nyeremények

Mindhárom győztes nyereménye egy-egy társasjáték az adott kategóriából a Gémklub zsűrijének ajánlásával, továbbá gémklubos vásárlási utalvány, győztesenként 25 000 Ft értékben.

Gratulálunk a győzteseknek!


A díjátadó
A Gémklub a nyeremények átadására díjátadó ünnepséget szervez a Ráday u. 30. szám alatti boltjában, melyen képviseli magát a Gémklub és a JEM magazin zsűrije is.
A díjátadóra május 9-én, 16 órától várunk szeretettel mindenkit, játékfejlesztőket és játszani szeretőket egyaránt.
A győztes játékokat itt ki is próbálhatjátok, és a fejlesztőkkel is alkalmatok nyílik találkozni.

A pályázatra leadott társasjátékok visszavétele

A Gémklub a Ráday u. 30. szám alatti boltjában ad lehetőséget a pályázatra beküldött társasjátékok demópéldányainak átvételére, egy átvételi elismervény ellenében. Amennyiben kérdés merülne fel ezzel kapcsolatban, azt a fejlesztes@gemklub.hu címre írhatjátok meg.

Te lehetsz az ELSŐ aki hozzászól!
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Belépés