Élménybeszámoló a Warhammer 40k kezdőnapról

2014-10-01 09:02:00

Megrendezésre került az első Warhammer 40.000 kezdőnap a Gémklubban a D21-es bázissal karöltve.

Azt hiszem elmondhatjuk, hogy eredményes, és kellemes napot tölthettünk együtt. A bátor hadvezérjelöltek több sereget, és azokon belül is több koncepciót próbálhattak ki. Közöttük az ádáz Space Wolf-okat, a büszke Dark Angel-eket, valamint az Imperial Guards gyalogos, és gépesített erőit. Két játékot sikerült lejátszanunk az oktatás folyamán.

Az első csatát a Dark Angel-ek terminátorai, és a Space Wolf-ok farkas lovasai között zajlott.
A Sötét Angyalok egy plazma ágyús előőrssel védték a stratégiai pontnak számító romot, ahonnan forró plazmacsóvákkal bombázták a roppant gyorsan előrenyomuló farkas lovasokat. Az utolsó pillanatban, amikor a helyőrség úgy látta, hogy nehézfegyvereik nem elegek az űrfarkasok ellen, megérkezett a terminátor páncélos csapat, akik egy villanással beteleportáltak a farkasok közé, és könyörtelen közelharc vette kezdetét. A félig gép farkasok rendkívüli állkapcsukkal, és lovasaik halálos lánckardjaikkal harcképtelenné tettek kettő terminátort. A terminátorok eközben erő-ökleikkel a földbe döngölték az ellenfél osztag tisztjét. A lovasok látva, hogy falkájuk vezetője elesett, dühükben elsöpörték a maradék nehéz páncélost, amivel taktikai visszavonulásra kényszerítették az Sötét Angyalok többi egységét is. Tehát véres, és hosszú küzdelemben győztek az Űrfarkasok.

A második csatába a Birodalmi Őrség is becsatlakozott mindkét oldalra. A Sötét Angyalok oldalára gyalogosok, míg az Űrfarkasok oldalára gépesített haderők szálltak harcba.
Míg az Űrfarkasok, lassan de biztosan az ellenfél felé tartottak, a gépesített haderő tüzérségi ágyúikkal zárótüzet zúdítottak az ellenfél állásaira. Bár a Sötét Angyalok elnyomás alatt voltak, ők mégis rendületlenül viszonozták a tüzet. Látszólag stagnált a csata, de egyszer csak csönd ülte meg a harcmezőt, a tüzérségi ütegek elhallgattak. Ekkor az Űrfarkasok egy Drop Pod-ja becsapódott az ellenfél sorai közé, amiből begyakorolt mozdulatokkal ugrottak ki a harcosok. A farkasokat vezető Rúna Pap a vihar erejét magához ölelve villámokkal sújtotta az ellenség állásait, amivel több nehéz fegyveres osztagot is sikerült hatástalanítania. A csata végül döntetlennel végződött, amelyből mindkét fél igen nagy veszteségeket tudhatott magáénak.

A kezdőnapon négyen próbálták ki a Warhammer 40.000 világában magukat, de mellettük sok érdeklődő jött figyelni a harcaikat, és kérdéseket feltenni a játékkal kapcsolatban.

Köszönjük, hogy jelenlétetekkel emeltétek a klub fényét. Várunk titeket a többi kezdőnapunkra is a Gémklubban, vagy a D21-es Bázisban is.


Liszka Gergely

Te lehetsz az ELSŐ aki hozzászól!
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Belépés