Felhívás magyar játék fejlesztőknek

2008-03-15 12:20:00

Adjunk nagyobb teret a magyar játékoknak! Ötletes nép vagyunk és szeretünk játszani. Hol vannak hát a világszínvonalú magyar játékok? Miért nincsenek a magyar játékszerzők a dobozokon és a játékszabályokon feltűntetve?

Ezúton magyar játékfejlesztő programot hirdetünk, melyet 3 lépésben szeretnénk elindítani:

1.Széles körben népszerűsíteni fogunk magyar fejlesztésű játékokat. Várjuk a magyar társasjáték gyártók jelentkezését, és szeretnénk partnerek lenni a forgalmazásban. Célunk a játékok alkotóit és alkotásaikat minél több játékossal megismertetni.
2.Játékalkotó műhelyt indítunk, ahol a játékszerzők megoszthatják egymással tapasztalataikat, és segítünk a fejlesztésben, tesztelésben. A Gémklub játékműhely célja sok jó játékot adni a magyar játékosoknak.
3.Együttműködünk magyar társasjátékok külföldi értékesítésében. Partnerek szeretnénk lenni a Gémklub játékműhely által tesztelt legkiválóbb társasjátékok licenszének külföldi értékesítésében vagy exportjában.

Nagyívű terveinket fokozatosan fogjuk megvalósítani. Nézzük a részleteket!

1.Magyar gyártó partnerek figyelem!

Minden olyan társasjáték érdekel minket, aminek van magyar fejlesztője. Fejlesztés alatt természetesen nem külföldi játékok utánzatait értjük, se a klasszikusok sokadik, gagyi változatait. Ha van már forgalomban magyar terméked, ami még nem szerepel a programunkban, örülnénk, ha megkeresnél vele minket. Az ilyen társasjátékokat nem csak a saját webáruházunkban és boltjainkban szeretnénk forgalmazni, hanem viszonteladó partnereink felé is értékesítünk. 

A részleteket személyesen megbeszélhetjük, ha jelentkezel az info@gemklub.hu címen. 

Egy fontos részletet szeretnénk azonban már most tisztázni. Kiemelten kezeljük azokat a társasjátékokat, melyeken szerepel a magyar szerző neve, akár utólag is felcímkézve, ha a dobozon eredetileg csak a forgalmazó vagy gyártó cég neve szerepel. 


2.Gémklub játékműhely

Játék klubjainkon már most is rendszeresen próbálunk ki új fejlesztésű játékokat. Szívesen látunk mindenkit, aki szeretne részt venni ebben a tevékenységben, akár tesztelőként, akár fejlesztőként. Csapatunkban vannak olyan tapasztalt játékosok, akik széleskörű ismereteikkel komoly segítséget nyújthatnak. Egyrészt abban, hogy létezik-e az adott ötlethez hasonló, másrészt abban, hogy milyen szempontokra érdemes figyelni, hogy a jó ötlet egy adott célcsoport számára valóban élvezhető játékká kerekedjen. A legjobb játékok értékesítésében is segíteni szeretnénk. 

Feltalálók figyelem! Az ötlettől az eladásig nagyon hosszú és göröngyös az út. Érdemes felkészülni arra, hogy sok építő kritika, és még több saját fejlesztői munka után is csak kicsi az esélye a sikernek. Aknázzuk ki együtt azt a kicsit, hátha valami nagy lesz belőle!


3.Magyar társasjáték export

Az aránylag kicsiny magyar társasjáték piachoz képest hatalmas a nyugat-európai, különösen német vásárlói erő, de rengeteg a kiváló szerzői játék is. Van rá példa, hogy kelet-európai szerző sikert arat valami különlegességgel. Ilyen a cseh Galaxy Trucker Chvátil Vladimír -től például, hogy csak egyet ragadjunk ki. 

Amint a Gémklub játékműhelyből olyan játékok kerülnek ki, melyek nemzetközi szinten is megállhatják a helyüket, szívesen lennénk partnerek a külföldi értékesítésben. A Gémklub számos nyugat-európai partnerére támaszkodva nagyobb az esély a sikerre. Próbáljuk ki!

Még izgalmasabb kísérlet Magyarországon gyártott társasjátékot nemzetközileg értékesíteni. Szívesen összehoznánk külföldi partnereinkkel az itthon sikeres magyar társasok szerzőit, gyártóit, esetleg befektetőket, hogy magyar termékeknek adjunk esélyt a külföldi piacon. 


A fokozatosság elve

Komoly szándékunk fejlesztői, jogi és üzleti tanácsadással segíteni a magyar játékfejlesztőket. Az első lépésben a már legyártott magyar termékekkel szeretnénk foglalkozni, és emellett minden szerdán szívesen látjuk tesztelni a fejlesztőket a Ráday Gémklubban. A továbbiakról később lesz szó.


Partner klubokat keresünk

Társasjáték klubok, társasjátékos társaságok figyelem! 
Kérjük, hogy jelentkezzetek, ha szívesen részt vennétek a magyar társasjátékok tesztelésében.

A játékos viszontlátásra!

Kócsag

Te lehetsz az ELSŐ aki hozzászól!
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Belépés