Gémklub-újdonságok 2017 - Stratégiai társasjátékok

2017-08-11 14:13:00

Robinson Crusoe: Kalandok az elátkozott szigeten

Robinson Crusoe - Kalandok az elátkozott szigeten

Ha egy ismeretlen szigetre vetődnétek – egy amúgy nagyon csinosra dizájnolt, de azért elég ismeretlen, elátkozott, vadállatok lakta szigetre –, és nincs másotok, csak a két kezetek, tehetségetek és az ötleteitek, ne essetek kétségbe!

Készítsetek kötelet, a kötélből hálót, kőből kést és lándzsát, hogy míg felfedezitek a szigetet vagy vadászni indultok, ne legyetek teljesen védtelenek! Építsetek menedéket, mert az időjárás sem kedvez mindig a hajótörötteknek. De mindenekelőtt igyekezzetek teljesíteni/túlélni a hétféle lélegzetelállító (és igen nagy újrajátszhatósággal rendelkező) kalandot!

Várható megjelenés: 2017. ősz második fele.


Pandemic: A labor

Pandemic: A labor

A Pandemic második kiegészítője, A labor éppen azzal bővíti ki a játékot, amire a címével is utal – labormunkával. Összeszedtétek a megfelelő színű városkártyákat? Ügyes. Akkor mintátok már van, irány a labor! Vár a centrifuga, a szaporító, a szeparátor... dolgozzátok fel a mintát, fejlesszétek ki és teszteljétek az ellenszert! Az új helyszín és mechanizmus mellett új szerepek, új események és új játékmódok (egyszemélyes játék, csapatjáték) lapulnak a dobozban.

Várható megjelenés: 2017. év vége.


Captain Sonar

Captain Sonar

A Captain Sonar egy olyan csapat-partijáték, ami annyira tematikusra és összetettre (de egyáltalán nem bonyolultra) sikerült, hogy az idei Év Gémerjátéka-jelöltek ajánlott listájára került. Ebben a két csapat egy-egy tengeralattjáró legénységét alakítja. Céljuk az ellenséges tengeralattjáró elsüllyesztése, és a cél érdekében mindenki a maga posztján igyekszik teljesíteni. Hiszen más feladatot lát el a kapitány, az első tiszt, a mérnök és a lokátoros. A játék nem csak izgalmas, eredeti és tematikus, de csinos is.

Várható megjelenés: 2017. év vége.


Holtak tele – Válaszúton

Holtak Tele

A történetvezérelt játékok szerelmeseinek egy zimankós zombiapokalipszissel kedveskedünk. A Holtak telét már többen ismerhetitek, angol szövegekkel, Dead of Winter címen. A játékban egy kolónia túlélőit irányítjátok, akik a nehéz telet igyekeznek átvészelni, ahol hull a hó és jár a hulla. Egymásra lesztek utalva, de saját, titkos céljaitok is lesznek, amik sokszor ütköznek majd a csapatérdekkel. Néha olyannyira, hogy még egy áruló is keveredik a játékosok közé. Még idén elhozzuk nektek ezt a vérfagyasztó kalandcsokrot, teljesen magyarul, hóval, vérrel, árulással – és a „rambókés” kezdőjátékos-jelölővel…

Várható megjelenés: 2017. év vége.


Dice Forge – A sors kovácsai

Dice Forge – A sors kovácsai

A Dice Forge – A sors kovácsaiban ritka és izgalmas mechanizmust ismerhetünk meg: a kockaépítést, ami legegyszerűbben a pakliépítés és a dobókocka szerelemgyerekeként jellemezhető.

A játékban olyan hősöket alakítunk, akik az istenek által rendezett tornán vesznek részt, egy kifejezetten a torna alkalmából teremtett szigeten. Aranyat, nap- és holdszilánkokat gyűjtenek, hőstetteket hajtanak végre, hódolhatnak az isteneknek, így szerezve újabb oldalakat, amelyeket kicserélhetnek a kockáikon, ezáltal fejlesztve azokat.

Útjukat mitológiai lények és varázstárgyak szegélyezik. A játék könnyen elsajátítható – és ahogy a képeken is láthatjátok, lélegzetelállítóan vagány grafikát kapott!

Várható megjelenés: megjelent!


Eddigi hozzászólások:

Gémklub csapat - 2017.

Szia Péter!
Jogos kérdés, kiegészítettük a cikket! Előreláthatólag szeptember/október magasságában érkezik, de sajnos nem rajtunk múlik - eképzelhető valamennyi csúszás.

Hencz Péter - 2017.

Robinson Crusoe megjelenése mikor lesz? A többi játéknál ott van a megjelenés, de annál nem.

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Belépés