Halloweeni játékajánló

2017-10-24 15:35:00

Közeleg a Halloween, a boszorkányos időszak. Tim Burton, sütőtökös muffin, kígyós-békás gumicukor (vodkával, vagy anélkül)… Ha pedig a jelmez már megvan - legalább ötlet szinten - akkor ideje társasjátékot választani!

Halloween akció

Hogy megkönnyítsük a döntést, néhány játékra kiterjesztettük egy halloweeni akció baljós szárnyait. Ezekből szaladok most végig néhányon, csak amolyan óvatos ismerkedés szintjén:

Ha könnyed partijátékokra vágytok: a Munchkin Zombik

A Munchkin legtöbbetek számára valószínűleg ismerős cím, ha a címe nem is: ez a „szúrd hátba a barátaidat, akik az előző körben még segítettek” -játék. És mint ilyen, némileg megosztó, de még annál is népszerűbb. Az eredeti setting egy fantasy szerepjáték-paródia, ahol a játékosok a „hősök”, akik különböző szörnyekkel harcolva gyűjtögetnek kincseket a katakombákban. Itt egy kicsit más a helyzet: Ti lesztek a zombik! És olyan félelmetes ellenfeleket kell majd lebírnotok, mint a pizzafutár, a zombiológus vagy az adóellenőr.

Munchkin Zombik
Munchkin Zombik

Ha mégis az emberek oldalára állnátok, tudjátok, kit kell hívni: Bizony, a Szellemírtókból is készült társasjáték is. Egy protonágyúval szellemüldözős dungeon crawler, Stay Puft habcsókemberrel, Ragaccsal, Ecto 1-essel és még sok más, aprólékosan kidolgozott minivel. Tipikus „rajongóknak kötelező” darab.

A klasszikus-vonal kedvelőinek a Wizard című kártyajáték szerzőjének boszorkányos alkotását ajánljuk, amelynek sokat sejtető címe: Witches. Egy klasszikus franciapakli kiegészítve 4 mágussal és 4 boszorkánnyal. És ha valaki azt hinné, hogy a 2-3 lappal kiegészített francia pakliban nem tud elég fantázia lenni ahhoz, hogy társasjátékosokat az asztalhoz láncoljon, akkor biztos nem hallott még a Tichuról vagy a Wizardról. ;)

A partijátékok kedvelőinek a Mysteriumot javasoljuk a borzongatós hangolódásra: az egyik játékos kísértet lesz, a többiek pedig médiumok, akik a tőle kapott látomáskártyák alapján igyekeznek fényt deríteni egy-egy gyilkosság helyszínére, az eszközre és a tettesre.

Mysterium
Mysterium

Ha szeretitek a klasszikus mesék gótos, darkos eltekeredéseit, akkor bizonyára érdekes darabnak tartjátok a Dark Tales-t, három sötéten mesés (vagy mesésen sötét?) kiegészítőjét találjátok most akcióban – Piroska, Hófehérke és Hamupipőke újragondolt történetét. Mindháromhoz szükségetek lesz az alapjátékra.

Természetesen a gyerekek sem maradhatnak ki a Halloweenból, így a baljós hangulatú játékok helyett nekik vidám, szellemes társasjátékokat ajánlunk:

A Geistesblitz társasjátékban a játékosok Balduin, a háziszellem bőrébe bújva fognak fényképészkedni. Egy sor felhúzott kártya, és egy sor színes tárgy: ezek közül kell megtalálni vagy az egyetlen tárgyat, amit megfelelő színnel ábrázoltak a kártyán, vagy azt, amelyik hiányzik a szettből.

Geistesblitz
Geistesblitz

A Szellemlépcsőben egyszerű a feladat: feljutni a lépcső tetejére. Igen ám, de az ősöreg lépcsők tetején egy kísértet várakozik. Őt kéne megijeszteni. De a szellem már régről ismeri a trükkös fiatalokat, és maga sem rest: varázst bocsátott a lépcsőkre, így a felfele igyekvő gyermekek egymás után maguk is szellemekké válnak. A fehérlepedős kavarodásban aztán gyerek legyen a talpán, aki megjegyzi, melyik az ő bábuja…

És természetesen a minden kísértethistóriát feldolgozó nagy klasszikus is veletek lehet Halloween- kor: Scooby Doo. Akinek legújabb fergeteges kergetőzését most ti írhatjátok meg: csak dobjatok a kilenc kockával, és meséljétek a saját epizódotokat.

Hogy a jövő halloweeni készülődést is időben el tudjátok kezdeni:

A Zombikocka című könnyed, ám de nem agyatlan (na igen, az lesz a kaja is meg a pont is) partijátékot és a Holtak tele című kőkemény rejtett árulós poszt-apokaliptikus, egészestés kooperatív mesterművet most 10% kedvezménnyel rendelhetitek elő!

Holtak tele

Te lehetsz az ELSŐ aki hozzászól!
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Belépés