Jungle Speed – vigyázz, kész… kapd el!

2016-01-19 07:35:00

Ez a gyors partijáték nagy odafigyelést és teljes koncentrációt igényel, ugyanis egymáshoz nagyon hasonló kártyák között kell észrevenni az egyezést. A siker kulcsa a gyorsaság, hiszen ha valahol egyeznek a kártyán található szimbólumok, az kerül előnybe, aki előbb meg tudja érinteni a fa totemet.

A háttértörténet szerint a Jungle Speedet az Aboulou törzs találta ki nagyjából 3000 évvel ezelőtt. Akkor az volt a célja, hogy segítségével megállapítsák, kit mekkora ételmennyiség illet a sikeres vadászat után. Szerencsére a tét most nem ekkora, a játékosok nem kockáztatják a vacsorájukat.

Jungle Speed Társasjáték

A győzelemre annak van esélye, akinek sosem lankad a figyelme, és egyből észreveszi a megegyező kártyalapokat, valamint a leggyorsabban tud reagálni a változó helyzetekre és így leghamarabb szabadul meg a paklijában található lapoktól. A sokféle szimbólumot ábrázoló kártyák azonban könnyen elaltatják az ember figyelmét.

A játék ugyanazokat a képességeinket igényli, mint a mókás szörnyfigurákat tartalmazó Gloobz és a méltán népszerű Dobble kártyajáték, de absztrakt képi világa egyedivé teszi.

A játék kezdetén a pakliban található 80 lapot egyenlő arányban kell szétosztani a játékosok között. A saját pakliját mindenki maga elé helyezi, képpel lefelé. Az óramutató járásával megegyező sorrendben fordítják fel a játékosok a saját paklijuk legfelső kártyáját.
A felfordított lapokat egymásra helyezve mindenkinél egy második pakli kezd feltornyosulni, amitől természetesen örömmel megszabadulna.

Ha két játékosnál ugyanazzal a szimbólummal ellátott kártya van a felfordított pakli tetején, mindegy, hogy milyen színben, akkor kezdetét veszi a párbaj. A párbaj során a totem minél gyorsabb megérintése a cél. Akinek ez sikerül, az egy kárörvendő mosoly kíséretében átnyújthatja a felfordított kártyákat tartalmazó pakliját a párbaj vesztesének.
Ezt követően a vesztestől indul tovább a kör, ő lehet az első, aki újra felfordít egy lapot.

Ha egyszerre ketten is megérintették a totemet, akkor az a játékos nyeri a párbajt, akinek a keze nagyobb felületet foglal el a totemen. Ha ez nagyjából megegyezik, akkor pedig az lesz a nyertes, akinek lejjebb van a keze a totemen.

Jungle Speed társasjáték

Speciális lapok színesítik a játékot: a befelé mutató nyilakat meglátva azonnal meg kell ragadni a totemet. A befelé mutató, ám színes nyilak hatására a formák helyett a színek egyezőségét kell figyelni.

A kifelé mutató nyilakat ábrázoló kártya felfordítása esetén minden játékosnak egyszerre kell felfordítania egy kártyát – és akár 15 játékos is játszhat egyszerre a Jungle Speeddel…

Egyszerűnek tűnő játék, de a győzelemhez igazán jó megfigyelőkészségre és gyorsaságra van szükség – villámkezűek és sasszeműek előnyben!

Zöld Alma

Te lehetsz az ELSŐ aki hozzászól!
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Belépés