Kedvenceink képernyőről az asztalra – könnyed játékok tévés, mozis tematikával

2017-06-30 09:01:14

Vannak dolgok, amik nem hiányozhatnak egy igazi rajongó polcáról… vannak, amik igen. Hogy mi a különbség? Ezt talán bízzuk a rajongókra. Van, aki szerint a csubakkás műanyag pohárfedő a moziból nélkülözhetetlen kegytárgy. Van, aki szerint nélkülözhető.

De ha az ember, teszem azt, szereti a Dobblét, ellenállhat-e annak a Dobblénak, aminek a dobozáról maga Vader nagyúr tekint rá, illetve amelyben az asztal körül nem a „kéz”, „bomba” vagy „hóember”, hanem a „fénykard”, „csillagromboló” vagy „AT-AT” kiáltások hangzanak fel… vagy – bár erről már esett szó egy korábbi cikkben – „a fénykardos fazon valamelyik új részből”.

Dobble: Star Wars

Aztán ott van a Timeline Star Wars – és akkor meg sem próbálok úgy csinálni, mintha el tudnám engedni a Star Wars-témát –, amelyben az eredeti trilógia eseményeit kell sorrendbe raknunk.

Ez a játék azoknak szól, akik nem csak szeretik a Star Warst, de ismerik is annyira, hogy megmérkőzzenek egymással: mégis mennyire.

Timeline: Star Wars

Az persze triviális, hogy a Halálcsillag felrobbantása az előtt volt, hogy Luke találkozott Yodával, de hogy Darth Vader melyik admirálisnak milyen sorrendben állította le a légzését, vagy hogy Yoda mester melyik bölcsességet melyik után mondta, már talán kevésbé.
Túl egyszerűnek hangzik? Tégy egy próbát vele (mondjuk a Ráday utcai klubunkban nyitvatartási időben bármikor)!

Természetesen kedvenceink nem csak a Star Wars esetén ugranak le a vászonról egy-egy könnyebb játék feldobása kedvéért, hanem akár a Batmanből vagy a Looney Tunesból is.
Ha ismeritek a Sztorikockát (egy marék kocka, minden oldalukon különböző képekkel, amiket dobás után történetekbe kell foglalni), és meséltetek már őrült történeteket egy mágnesről, méhecskéről és piramisról, mit szólnátok, ha a sztorik folyamában Batman, Joker vagy épp Tapsi Hapsi bukkanna fel?

Sztorikocka

A Sztorikocka Batman 9 kockás alapkészlet, amely Batmant, Robint és rengeteg gonosztevőt, köztük a Pingvint, Harley Quinnt, Kétarcot, valamint rengeteg akciót és nyomokban néhány kisstílű gothami bűnözőt tartalmaz.

Bár a szett teljes, tehát alapvetően önálló játék, az igazi szépsége mégis akkor mutatkozik meg, ha egy hétköznapibb készletbe keverjük, és így például a lapát, egy fa és két labdázó gyerek mellett egyszer csak megjelenik Batman. Vagy ha egy háromkockás kis kiegészítőt adunk hozzá, és Gotham cityt egy fantasy világba repítjük, esetleg vissza a középkorba vagy egy kísértetjárta horrorfilm közepébe.

Sztorikocka-alapkészleteket találunk még Looney Tunes-os, Dr. Who-s, sőt Scooby-Doo-s témában is!

A kérdés csak az, hogy a még őrültebb sztorik miatt kerülnek-e a polcra, vagy azért, mert „van benne prérifarkasos kocka – az pedig kell!”

Woland

Te lehetsz az ELSŐ aki hozzászól!
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Belépés