Kincsre fel! – a Dobble Indiana Jonesnak öltözött, vagy azért többről van szó?

2017-10-03 11:27:00

Persze, hogy többről, de nem kell aggódni, nem sokkal bonyolultabb a Dobblénél, a kerek dobozt – és kártyákat – leszámítva azonban egy egészen más játékról beszélünk. Kincsre fogunk vadászni. És ezt a vadászatot az asztalt körülvevők közül – dobpergés – a leggyorsabb archeológus-kalandor fogja megnyerni.

Kincsre fel!

A játék központi eleme a kincses láda, ez kerül az asztal közepére, a célkártyára. Ide kell majd eljutniuk a játékosoknak, 5 kalandlapjuk felhasználásával. Az 5 kalandlap mindkét oldalán egy-egy ábra található. Ezek közül az ábrák közül szerepel néhány megadott sorrendben a kincskártyákon. Minden körben új kincskártyát csapunk fel, a játékosoknak pedig az ezen látható útvonalat kell a kártyáikból felépíteniük, pillanatok alatt és pontosan. A feladat egyszerű: találd meg a megfelelő lapjaid megfelelő oldalait, és rakd őket sorba úgy, hogy a szaggatott vonal lehetőleg folyamatos legyen – az összevissza heverő ösvénycafatok ugyanis nem minősülnek kincshez vezető ösvénynek. Aki először elkészül, az elkapja a kincset, és miután visszahelyezte, viheti a kincskártyát.

Kincsre fel!

A szaggatott vonal folyamatossága érdekében a kártyák megfelelő irányba forgatása tökéletesen indokolja a kerek kártyaformát. Slusszpoén, hogy ha az ösvény kevesebb, mint 5 elemből áll, akkor a fel nem használt kártyákat a felhasználtak alá kell rejteni, amitől, ha kapkodunk, gyönyörűen meg tud pördülni a felső lap. A fél pillanat alatt pedig, amíg megigazítjuk, már valaki le is csapott a kincsre. Sebaj, van ilyen, már indul is a következő kör! Öt megszerzett kincskártya után győztest hirdetünk, és jöhet is a visszavágó.

A Kincsre fel! kifejezetten egyszerű és pörgős játék, ennélfogva könnyedén be tudunk vonni egészen különböző, akár alapvetően nem is társasjátékos embereket korosztályok egészen széles skálájáról. Kompakt fémdobozának köszönhetően könnyen hordozható, kevés helyet foglal.

Woland

Kincsre fel!

Te lehetsz az ELSŐ aki hozzászól!
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Belépés