Középföldén jártunk

2013-01-08 12:24:00

A Magyar Tolkien Társaság a XX. század egyik legnagyobb írója, az utolérhetetlen mítoszteremtő és nyelvész életműve előtt tisztelegve 2013-ban is nagyszabású, egész napos programmal ünnepelte Tolkien professzor születésnapját. A professzor 121. születésnapja alkalmából egész napos közös ünnepléssel, filmvetítésekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, vásárral, színpadi produkciókkal, társasjátékokkal, családi és gyermekprogramokkal vártak minden érdeklődőt. A rendezvény egyben kapcsolódott „A hobbit” című műből készülő filmtrilógia első részének bemutatójához is, mi pedig úgy gondoltunk, ellátogatunk Középföldére néhány hobbittal.

A Corvin Mozi már nem először ad helyet a rendezvénynek, és 2013. január 5-én szombaton is sikerült a lehető legszínvonalasabb módon tálalni a Rég Várt Ünnepélyt. Amint beléptünk beszippantott Középfölde varázslatos hangulata.

Mindenfelé hegyes fülű tündék, törpök, hobbitok, lovagok jártak, sőt, egy rút troll és egy kobold is előkerült valahonnan. A jelmezesekkel lehetett fényképezkedni, a rajongók különböző ereklyékhez juthattak hozzá néhány garasért, de olyan valódi ereklyéket is megtekinthettük, mint a Narsil, a törött kard, Bilbó igen terjedelmes betörő szerződése, vagy a Nyugatvégi Piros Könyv (Hári István kézzel készített könyve). Megcsodálhattuk a talpig tündepáncélba öltözött Zsikla Gergely makettjeit is, melyek A Gyűrűk Ura filmtrilógiájának leghíresebb helyszíneit mutatta meg, az esti program keretében pedig beszélgethettünk a Hobbit szinkronszínészeivel, ami után az MTT magával ragadó, zenés-táncos és színművészeti előadása zárta a napot. Akárcsak Zsákos Bilbó, a gyerekek sem maradtak kaland nélkül, és csapatjáték keretében járhatták végig Tolkien professzor meséjének fontosabb helyszíneit. Az egyik ilyen helyszínen botlottunk Gollamba, aki egy piszok kisz hobbitockát keresett.

Nos, mi mutattunk neki néhányat, hiszen a Gémklub is csatlakozott a rendezvényhez, méghozzá a témához kapcsolódó Hobbit társas, Gyűrűk Ura társas és Hobbit kártyajátékkal. A Corvin mozi galériáján kapott helyet a társasjátékos rész, a modellfestők, a War of the Ring játékbemutató, és a One Ring szerepjáték mellett. Jó volt látni, hogy még mindig nagyon sokan szeretnek játszani! Az asztalok körül egymást váltották a játékosok, szusszanást sem hagyva a játékmestereknek.

Bárcsak láthatná Tolkien professzor, hogy mennyi játékot és örömet adott a világnak!

Adim


Te lehetsz az ELSŐ aki hozzászól!
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Belépés