Na mi az ábra? - fergeteges firkajáték felnőtteknek is!

2019-06-04 14:27:00

Ez vajon mi lehet? Vonalak, tetején egy karikával? Áhá, ez egy pálcikaember, egy pálcikaember valami szögletes izével a.. hátán? Igen, a hátán! Akkor ez nem lehet más, mint a köpönyeg!

Nem, nem az óvodából hazahozott gyermek legújabb alkotásán ámulunk, hanem az egyik legpörgősebb partijáték legújabb változatáról, a Skiccről fogunk mesélni egy kicsit!

Skicc

Szalongraffiti


A rajzolás gondolatától van, aki lelkesen ugrándozik, és van, akit kiráz a hideg. De ha valaki a hidegrázós kategóriába tartozik is, nem érdemes előítéleteket táplálnia a Skicc iránt, mert egy fantasztikus játékról maradna le! Bár itt is papírhoz feszül a ceruza, nem feltételnül a Da Vinci-t megszégyenítő finommotorikával rendelkező játékos viszi majd haza a pálmát. A játék lényege ugyanis nem a legszebb, hanem a leggyorsabban felfogható firkák alkotása, méghozzá mihamarabb! No, de ne rohanjunk előre, kezdjük csak szépen az elejétől.

Skicc


Témábavágó grafitmaszat


A Skicc-ben az asztalra kihelyezett kártyák határozzák meg, hogy mit kell majd rajzolni. Minden kártyán különböző témákra utaló kifejezések találhatóak, és ezek közül kell egyet-egyet titokban kiosztani az összes játékosnak feladatként.

Miután mindenki tisztában van a feladatával, kezdetét veszi maga a rajzolás! Jobb sietni, mert csak a rajzolás után szabad tippelni a többiek rajzaira, és a voksolás sorrendje határozza meg, hogy egy rajz helyes kitalálásáért hány pontot lehet összegyűjteni!

Ellenben nem érdemes túlságosan kapkodni se, mivel minél több hibás tipp érkezik az adott rajzra, annál több mínusz pontot kap a rajzért felelős játékos!

A tippelésben egyszerre segítenek és nehezítenek is a témát meghatározó kártyák, hiszen nem vakon kell kibogozni a rajzok lehetséges értelmét, ellenben nincs az az ember aki szempillantás alatt el tudja helyesen dönteni, hogy, például, egy botfigurára akasztott kis háromszög épp egy palástot vagy kötényt próbál-e szimbolizálni!

Az igazán sikeres játékos az lesz, aki a sebesség és érthetőség között meg tudja találni az arany középutat.

Skicc


A nagyszoba esti rajzkirálya


A játék nehézségi szintjét a kártyákon található témák képzik, amelyek egészen egyszerű ötletektől kezdve igazán ördögi feladatokig fokozódnak. Ettől függetlenül, a játékot még a legegyszerűbb kártyák használatával is inkább a felnőtteknek (lásd, a társasjátékok világában már érett embernek minősülő 14+os besorolásúaknak), mintsem gyerekeknek ajánlanám. A valós idejű játékmenet stressze, a szükséges szókincs, valamint a villámgyors értelmezés, vagyis épp azok az elemek, amelyektől fergetegesen jó hangulata van a játéknak, kissé nehézzé teszik gyermekek számára. Gyermek gyermekkel azért még elboldogul,de az igazán vad menetekhez pár jó barát hasznosabb lesz!

Skicc


Vázlatos változatok


A Skicc friss vér a rajzolós partijátékok világában. A gyorsan elsajátítható szabályok, a jó minőségű alapanyagok (ceruzák, hegyező és egy méretes csomag papír) valamint az igazán kreatív pontozórendszer miatt egyszerűen nem található komoly versenytárs a mai piacon. Már egy két haverral is szórakoztató, de ha kissé magányosnak éreznéd magad, vagy egyszerűen csak új emberekkel akarsz megismerkedni, a budapesti klubunkban is tudsz találni mind kipróbálható példányt, mind lelkes játékostársakat!

Skicc


Lelkes firkálást és jó játékot kívánok!


Mátyás

Te lehetsz az ELSŐ aki hozzászól!
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Belépés