Photosynthesis – egy társasjáték, amitől egészségesebb lesz a Föld!

2018-09-24 09:51:00

Több társasjátékban megjelent már a világ megmentése téma, gondoljunk csak például a Pandemic, vírusokkal küzdő karaktereire. A sok izgalmas kaland és lejátszott parti után viszont jogosan merülhetett fel többekben a kérdés, hogy a társasjátékok gyártását lehetséges-e környezettudatos módon végezni.

Photosynthesis

Tökéletes válasz, egy izgalmas kérdésre.

Ugyanis erre adott egy tökéletes választ a Blue Orange kiadó, akiknél a környezet tiszteletben tartása régóta kiemelt fontosságú szempont. Ennek tudatában az idei évben is több lépést tettek a környezetbarátabb társasjáték gyártás elérése érdekében.

Erre egy különleges példa, hogy a Gémklub gondozásában magyarul megjelent Photosynthesis gyártására csakis újrahasznosított papírt használnak. De talán ennél is nagyobb lépés az együttműködésük az Ishpingo nevű szervezettel, akik segítségével minden Blue Orange társasjáték  legyártásához felhasznált fa után 2 darab fát ültetnek el a Föld tüdejeként is ismert Amazonas őserdőben. Ez a számok nyelvére lefordítva 2378 fa telepítését jelenti idén; a 2017-ben legyártott társasjátékok gyártásához szükséges 1189 darab fa számát megduplázva.
Ezek a frissen elültetett fák pedig, a gyönyörű erdők látképének visszanyerése mellett, ami tökéletesen visszaköszön a Photosynthesis-ben is, a globális felmelegedés elleni harcban is nagy szerepet vállalnak.

Photosynthesis

Te lehetsz az ELSŐ aki hozzászól!
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Belépés