Egymásra hangolva – Bálint-napi ajándékötletek

2016-02-11 22:32:00

Közeledik a Bálint-nap. Bocs, Valentin – kinek hogy. Bár ez az ünnep csak az elmúlt évtizedekben lett világszerte népszerű, nagyon sokan kerülnek évről évre a hatása alá. Hát igen, elsősorban a szerető szívek. Február 14-én minden boldog lázban égő ember kitalál valami apró meglepetést, amivel megörvendeztetheti szíve választottját.

De mit tegyen az, akinek a szívét gém-erek hálózzák? Adva van a válasz: hát társasjátékot, ugye! Na, de a szerelem és az egymás legyőzése (még ha játékos keretek között is) hogyan fér össze?

Oldjátok meg együtt!

Az egyik megoldás, hogy olyan játékot játszotok, ami nem a másik legyőzéséről szól. Nektek a következő kooperatív játékokat ajánlanám:

Hanabit a kirobbanó, színes szerelmi élethez
(a Hanabiban színes tűzijátékokat kell együtt felépíteni).

Flash Point, ha lángol a szerelem – bár kioltani azét nem kell!
(Ebben a játékban egy tűzoltócsapatot kell a játékosoknak összehangolni, hogy miközben megpróbálják uralni a lángokat, minél több embert mentsenek ki az épületből.)

Escape, ha finom jelzést akarsz adni a párodnak, hogy te már menekülnél a kapcsolatból…
Azaz, izé, ha együtt menekülnétek a hétköznapi élet nyomása alól – a játékban ugyanis időre kell kiszabadulni egy összedőlőben lévő ősi templomból.

Flash Point játék közben.
Forrás: boardgamegeek.com

Ha szeretitek egymást legyőzni…

A Bálint név eredete a római Valentinus, ami a latin valens szóra utal, jelentése erős, erősnek lenni. Ha romantikus alkalmat szeretnél, amikor is bizonyíthatjátok, melyikőtök az erősebb:

– a Patchworkben a házias lányok is otthon érzik magukat, különböző formájú „szövetdarabokból” kell minél nagyobb szőnyeget szőnötök, komoly taktikázással.

– a Pende arra ad lehetőséget, hogy kitanuljátok, hogy tudjátok egymást kiegészíteni...
(A játékban különböző színű ötszögeket kell egymáshoz illeszteni úgy, hogy a csillagot, vitorlást vagy gyémántot formázó foghíjat mi zárjuk be.)

– a Pinata Partyban színes cukorkákat gyűjtögethettek – természetesen szigorú szabályok szerint. A játék színes kinézete ellenére komoly kihívást jelenthet!

– A Splendort azoknak javaslom, akiket a párjuk „Kincsemnek” szokott becézni. No, ebben a játékban csiszolhatjátok egymást, ugyanis nyers drágaköveket kell gyűjtenetek, hogy egymás elől csaklizzátok el a pénzes vásárlókat.

– Aki még a kapcsolata elején tart, értékelni fogja a Love Lettert, amiben az győz, aki leghamarabb tudja eljuttatni szerelmes levelét a hercegnőhöz. Az izgalmas kártyajátékban az udvar különböző szereplőinek segítségével kerülhetsz közelebb vagy messzebb a célodtól, kockáztatva és remélve, hogy leveled célba ér.

Love Letter
Forrás: boardgamegeek.com

Ha inkább felhőtlen mosolyt szeretnél az arcára csalni…

…akkor rengeteg kedves partijáték áll rendelkezésre! Ezek mindegyike negyedórás, rekeszizmokat próbára tevő szórakozást garantál!

– Főzz a párodnak egy Csótánylevest (vegetáriánusoknak: Csótánysalátát)! Visszataszító neve ellenére csupa közismert hozzávalót tartalmaz – csak ne rontsd el, mikor melyiket mondhatod ki, mert ha hibázol, még több lapot kapsz, amitől meg kell szabadulj!

– A Jungle Speed Safariban kedves afrikai állatokat kell megetetned, és persze a párodnál gyorsabban… De vigyázz, nem mindegy, mit adsz annak az állatnak, csak az ő eledelének megfelelő színű totemhez szabad nyúlni!

– Ha van a kártyán szürke borosüveg és kék egér, akkor a piros kanapét és a fehér szellemet kell elkapni az asztal közepén lévő fafigurák közül! A Geistesblitz egy szín-forma egyeztetős-felismerős reflexjáték, a fafigurák felett bizonytalanul a levegőben markolászó társad látványa frenetikus élmény lesz!

Romantikus lelkeknek

Azok számára is van pár ötletünk, akik az eddig elhangzottaknál jobban egymásra hangolódva szeretnék tölteni a Valentin-nap estéjét.

– A Lélekpillangó arra ad lehetőséget, hogy tesztelhessétek, mennyire ismeritek a párotok gondolatvilágát. Ebben a kedves játékban több gyönyörű fotó közül kell megjelöljétek, melyik kép áll a másikhoz a legközelebb. Érdekes a tippek után megbeszélni, ki miért gondolta, hogy a másiknak a bőrdzsekis motoros vagy a naplementés távol-keleti templom fog legjobban tetszeni…

– A Tokaido barátságos hangulatú kompetitív játék, amelyben a győzni akarás érzése eltűnik, ahogy a japán költőket és művészeket megihlető utat végigjárjuk, szentélyeket és meleg vizű forrásokat meglátogatva, a tájban gyönyörködve… Az utat a táblán végigjárni andalító hangulatú, és a taktikázást el is felejtik a játékosok.

– Kicsit intimebb hangulatú játék a Hancúr párbaj. Khm, igen, ez egy pajzán, kétszemélyes játék, nem valószínű, hogy bármelyik játékos unalmasnak tartja majd.

– És végül egy érdekesség: a Jin-Jang. Ez a játék egy szépen kidolgozott, fából faragott jin-jang jel, amelyen két fagolyót kell a feladatnak megfelelő helyekre egyensúlyozni. Az egyik játékverzió a páros játék, amelyben természetesen két játékos összehangolja a mozgatást...

Tokaido játék közben.
Forrás: boardgamegeek.com

Tibaláj

 

Te lehetsz az ELSŐ aki hozzászól!
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Belépés