Fehér doboz, garantált minőség!

2019-06-06 13:30:00

Még tavaly felmerült a kérdés, hogy miért fehér a doboz, mivel egyre több fejlesztő és kiadó a szépen letisztult külcsínt választja valami zajosabb, olykor-olykor gyerekesebb kinézet helyett. Igen, jól tudjuk, nem illik egy könyvet a borítója alapján megítélni, mégis akarva-akaratlanul ez nagyban befolyásolja a döntéseinket, és a fehér dobozos játékok minden tőlük telhetőt megtettek, hogy elegancia és profizmus áradjon a dobozuk legkisebb sarkából is!

Kövess minket, kedves olvasó, hogy bemutathassunk pár patyolatra hajazó dobozban rejtőzködő játékot, amelyek között találni fogsz régi ismerőst, és ravasz újdonságot is!

Feher dobozos

Álomszép álomkép

Az Álmodj velem! doboza magára a játékmenetre is utal, hiszen a játék célja, hogy a résztvevők rávezessék társukat mindenféle kalandos kifejezésre, miközben ő, bekötött szemmel, „alszik”. A borítón látható mozdulatlan, ágyával lebegő alvó, körbevéve a fejéből kirobbanó díszes fantázia világával tökéletesen szimbolizálja a játék lényegét, és hasonlít a játékhoz tartozó kártyákon megjelenő műalkotásokra is!

Álmodj velem!

Álmodj velem!

Igen szép doboz, neked tetszik?

Persze, ha nem áll szándékunkban egy játékost kipécézni, a magyar fejlesztésű Igen?-nel is mindenki jól elszórakozhat, mivel ez a beszélgetés-serkentő játék direkt nem a versengésre, hanem a közösségi élményre fekteti a hangsúlyt! Több száz egyszerű, igennel vagy nemmel megváloszalható kérdéssel felszerelt kártya található a dobozban, és a cél nem más, mint a többiek fejébe látni, és helyesen megtippelni, hogy vajon ők hogyan válaszolnának az éppen kitett kártyán látható kérdéssel!

Igen?

Igen?

Na és mit szólnátok egy játékhoz, amiben (koncepció szerint) minden benne van?

Amennyiben fehér dobozokról van szó, a Concept se kerülheti el a figyelmünket! Mint az utóbbi évek egyik legsikeresebb partijátéka, a borítón található kismillió kacatból összeállított kérdőjel már bebizonyította ikonikus voltát! Ha még nem találkoztál volna vele, a Concept-ben minden lehetséges tárgy és gondolat, ami az emberi képzeletben megbújhat, megtalálható. Ezeket egy feladatkártyáról leolvasva kell bemutatni a többieknek egy óriási, szimbólumokkal tömött lapra helyezhető színes kockahad segítségével. A feladványok megoldása már magában is szinte végtelen szórakozást ígér, de a komolyabb játékosok versenyszabályokat is találnak a dobozban!

Concept

Concept

Felejthetetlen fejtőkód, kódolhatatlan fehérség

Végül, egyszerűen vétek lenne kihagyni a szívem egyik igazi csücskét, ami az asszociatív, logikai játékok külön ágazatát képviseli. Bár doboza szintúgy fehér és szép, ne tévesszen meg a rajta rejtelmesen mosolygó kis robot, itt nem egy elektromos, vagy programozó tudást igénylő játékról van szó! A Kódfejtőben két csapat tagjai próbálnak a csapattársainknak három számú titkos kódokat küldeni négy kulcsszóra való utalgatással, de úgy, hogy a másik csapat ne jöhessen rá a kód tartalmára! A két csapat minden körben egyre többet tud meg a másik csapat kulcsszavairól, míg végül föl nem törik a kódot, és sikeresen kibogozzák az éppen átadandó üzenetet!

Kódfejtő

Kódfejtő

Bár terjed a játékok fehér dobozba pakolása, látható, hogy még mindig elég ritka ez a szokás ahhoz, hogy pusztán a fehér doboz valósággal garancia legyen a jó  minőségre és a többszörösen elragadó élményre.

Szerintetek melyik játék nézne ki még jól fehér kiadásban?

Mátyás

Te lehetsz az ELSŐ aki hozzászól!
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Belépés