Granna – a könnyed családi játékok kiadója

2016-08-07 21:51:00

Okos rákok, éhes pingvinek és ugráló békák - bájos és okos családi játékok

Negyedórás társas mulatságok a Grannától

A nyári estéken jól esik egy kis pihenés az egész napos fürdőzés, tollasozás és focizás után. A hűvösebb estéken hívogat minket az asztal, amit körbeülhet az egész család, és ismét együtt szórakozhat. Azért nem árt, ha már kicsit lelassulnak a gyerekek, és a derűbe egy kis fejtörést is viszünk.

Granna

Ezekhez a családi együttlétekhez tökéletesek a Granna kiadó társasjátékai. A Halfogócskában például éhes pingvinjeinket kell minél több hallal megetetnünk, miközben jégtáblákon ugrálnak. A Brekiben vízililiomok levelein kell színes kis kétéltű állatkáinkat a tavon átkísérni. A Farkasok és bárányok pedig arra ad lehetőséget, hogy bizonyítsuk: ügyesebb juhászként több bárányt tudunk a karámba terelni.

Halfogócska, Braki, Farkasok és bárányok
 

Könnyed, mint a bumeráng repülése, és furfangos, mint a róka

A Granna játékai nem csak szeretnivaló figurákkal töltik meg a családi estéket. Bizony észre sem vesszük, miközben kis pallókon terelgetjük át színes békáinkat vagy azon igyekszünk, hogy el tudjuk cserélni valakivel malacainkat egy bárányra, hogy logikánkat és matematikai készségünket járatjuk éppen csúcsra.

Cukik ezek a bárányok… de ha nem cserélem be őket egy malacra, akkor nem tudom a három malacot becserélni végre egy tehénre! Vagy inkább kiskutyára cseréljem? Akkor a nyulaim biztonságban lesznek a rókától. A Szuper Farmerben azt kell elérjük, hogy mindenféle állatból legyen egy a tanyánkon – és közben arra is kell ügyeljünk, hogy se a farkas, se a róka ne tudja megtizedelni az udvarunk lakosait… A játékot egy lengyel matematikus találta ki a világháború által pusztított Varsóban, és sokáig úgy hitték, örökre el is veszett, míg végül találtak egy vidékre csempészett példányt – és a játék már járja is világkörüli útját!

A játék olyan sikeres lett, hogy elkészült a folytatása is. A Szuper Farmer Ranchban már nem csak okos állattenyésztőknek kell lennünk, bele kell kóstolnunk a földművelésbe is: addig nem tudunk új állatot tenyészteni, amíg legelőt nem nyitunk a számára…

Szuper Farmer, Szuper Farmer Ranch


Utazzunk messzi vidékekre!

Aki szereti a nyári hangulatot, a Rákfogóra nem fog tudni nemet mondani! A trópusi tengerek meleg vizében rákocskák gyülekeznek a kis sziget körül. Sárga, lila, kék – sok színes páncél torlódik össze, és nekünk nincs más dolgunk, mint párat a vitorlásunk tövébe ültetni, hogy a többiek lássák, melyik színűre tippelünk, azután hajónk gyomrából azt a rákot a buliba küldeni, aki növelni fogja pontjaink számát.

Vagy bejárhatjuk Ausztrália tengerpartjait, sivatagjait és erdőit, miközben a bennszülöttek fegyvereivel vadászunk! A Bumeráng licitálós játék, ahol nem kell elkeseredjünk, ha alulmaradunk az épp folyó vadászatban: ha a többiek előbb is tudnak választani zsákmányt, a bumerángjaikat mi kapjuk – így a következő körben nagyobb eséllyel indulunk a hangyászsün vagy a kenguru elfogására!

Rákfogó, Bumeráng


Okos móka az egész családnak

A Qubixban gyönyörű színekben játszó kockákat és téglákat kell a központi nagy kockából „kibányásszunk”, hogy aztán tetrismódra saját céljainkra használjuk fel. Miközben a sárga, lila és rózsaszín testeken legeltetjük a szemünket, nem muszáj azon is morfondíroznunk, hogyan szúrhatunk ki egy másik játékossal – sőt, az együttműködés mindkettőnk számára pontot hozhat!

És hogy a legkisebbeknek is kijusson a szórakozásból, nekik ajánljuk a Szörnyszekrény című tízperces játékot. Ebben a vidám kis játékban abban kell segítenünk az óvodás kicsiknek, hogy visszaemlékezzenek: melyik játékot hol hagytál el az ágy körül – ugyanis minden kis szörnyecske, ami az ágyuk alól bújik elő, valamelyiktől fél. És ha megvan, mivel lehet sakkban tartani, már be is zárhatjuk a ruhásszekrénybe!

Qubix, Szörnyszekrény
 

És most összekötheti a kellemest a hasznossal!

Játsszon most velünk – úgy, hogy a gyerekei is a hasznát lássák! Ha megtetszett Önnek bármelyik kedves Granna-játék, rendelje meg, és ha az elsők között lesz, iskolakezdéshez kap egy kis segítséget: nyárvégi akciónk keretében az első 100 megrendelőnk egy vonalzót és egy órarendet kap most ajándékba!

Tíbaláj

Te lehetsz az ELSŐ aki hozzászól!
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Belépés