Ha végre itt a nyár, és meleg az idő

2016-05-19 13:22:00

A téli hideg és a tavaszi özönvíz után már mindenki várja a nyári napsütést. Rövid ujjú, rövidnadrág, pokróc – és irány a természet! Mindenki a szabadba vágyik, madárcsicsergéssel és nyári lubickolással feltöltődni. Na és jó társasággal! A szép idő többeket csábít ki, nagyobb csapat gyűlik össze. És ha kibeszéltük és kiheverésztük magunkat, emeljük tovább a hangulatot! Maradjunk a pléden, és játszunk egyet!  

nyárindító ajánlataink

Nevessetek még többet! 

Könnyed és rövid menetek partijátékokkal

A Jungle Speed-ben meg kell szabadulj a kártyáidtól. Ehhez nem kell mást tenned, csak a többiek újonnan felfordított lapjait figyelni. Ha ugyanolyan lapot pillantasz meg, azonnal nyúlj a középen lévő totemért (párbaj)! Ha te kapod el elsőként, a lassabb játékos megkapja a te felfordított lapjaidat. De vigyázz, ha rosszkor kapsz a totem után, az összes a totem alatt összegyűlt lap a tiéd lesz! Márpedig könnyű elvéteni: a felfordított lapoknak köszönhetően néha változik, mire is kell figyelni…

Melyik volt előbb, a Csillagok háborúja első filmje, vagy a YMCA a Village People-tól? A rágógumi vagy a Függetlenségi Nyilatkozat? A Timeline-ban úgy tudsz megszabadulni a lapjaidtól, hogy megtippeled, a középen felfordított lapokhoz képest a te lapjaid hol helyezkednek el – korábban vagy később történtek meg? Először könnyű a feladat, de ahogy egyre több kártya kerül középre, egyre nehezebb megtalálni az új helyét… Történelem, Zene és mozi, Általános ismeretek – több témában is versenghettek!

Egy kis doboz, tele átlászó lapokkal. Ja igen, egy-egy színes karika és pötty is van rajtuk. Ha megtalálod azokat a kártyákat a 16 kiterített között, amelyeket egymásra téve a köröket kitöltöd a pontokkal, megtarthatod őket. De minél több kártya fedi egymást összepárosítva, annál több pontot érnek! Egy ötkártyás Swish öt pontot hoz a konyhára. Ha elfogytak a lapok, kiderül, ki volt a legszemfülesebb!
 

Utazzatok a játékos gondolatok világába!
Hangolódjatok rá egymás képzeletvilágára asszociációs játékokban!

A Dixit Odyssey-ben akár 12 lap közül kell kiválasztanod azt, amelyhez a mesélő a történetét fűzte. A többi 11 kártyát a játékostársaid (és Te) választották ki, hogy összezavarják vetélytársaikat… A szavazás után felfordítjátok a bedobott lapokat és kiderül, kinek sikerült tévútra vinnie a többieket – nem csak az ügyes mesélő, ő is kaphat pontokat! A Dixit az asszociációs játékok leghíresebbje!

Apró színes kis ikonok és színes műanyag kockák – ennyi áll rendelkezésre a Conceptben, hogy elmagyarázzátok a többieknek, mi áll a feladványkártyátokon! Mint a barkóbában, de itt csak a táblán lévő képek közül választhatsz! Folyékony, ennivaló és fehér? Talán a tej, nem igaz? Pirossal már bor is lehet, vagy akár ketchup. És ezek csak az egyszerűbb feladványok közé tartoznak! Ha ügyesek vagytok, egy-egy villanykörtét kaptok, míg a kitaláló kettőt. Tizenkét izzóval tiétek a világosság… azaz a győzelem!

Baráti kémháború: találjátok meg társaitokat! A Fedőnevek-ben a két csapatot két kémfőnök vezeti (vagy vezeti meg) egy egyszavas útmutatóval. A kulcsszó mellé még annyit kell csapatának eláruljon, a középen lévő 25 fedőnévből hány darabra vonatkozik: amelyik csapat hamarabb találja meg a saját 8 fedőnevét, az nyer! Ha rosszul tippeltek, az ellenfél egy emberét találjátok meg, ráadásul ők következnek. Ha egy ártatlan járókelő akad horogra, akkor is ők jönnek – csak nehogy a bérgyilkosra hibázzatok rá, mert azonnal veszíteni fogtok! A Fedőnevek megjelenése után azonnal a társasjátékosok első számú partijátékává vált!

 

Egy csapat – közös cél!
Dugjátok össze a fejeteket – csak együtt nyerhettek egy kooperatív játékban!

Ha már együtt vagytok, nem muszáj egymás ellen játszanotok. A Mysterium-ban össze kell dolgoznotok, mint spiritisztáknak, hogy egy hazajáró lélek gyilkosának kilétét felfedjétek. Egyikőtök maga a szellem, és látomáskártyákkal utal arra, ki lehet az elkövető a gyanúsítotti körből. Amint ugyanígy megszűrtétek a szóba jöhető gyilkos tárgyakat és a helyszíneket is, a végén együtt szavazhatjátok meg, ki lehetett a gyilkos. Sietnetek kell, mert már csak hét óra van hátra Samhain éjszakájából, ha ez idő alatt nem juttok el mindannyian a szavazásig, a szellem újabb egy évre marad a kastélyhoz kötve…

Védjétek meg együtt a világot a halálos vírusoktól! A Pandemic csapata a Járványügyi központ megbízásából kell beutazza a Földet, hogy négy betegség terjedését akadályozza meg. Minden munkatársnak különleges tulajdonsága van, amelyeket össze kell hangolnunk, ha meg szeretnénk oldani a feladatot. Ami nem könnyű – utazni, gyógyítani, kártyát gyűjteni és kutatóállomásokat létesíteni, mindezt csak azért, hogy a négy szérumot időben ki lehessen fejleszteni.

 

Barátilag egymás ellen
Mutasd meg a többieknek, hogy stratégiában te vagy a legjobb!

Persze vannak, akik imádják a barátságos konfrontációt. Nem félnek egymásra fegyvert fogni sem, déli harangszónál a poros vadnyugati főutcán. A BANG! kártyajátékban csak a seriff kiléte ismert, a banditák, a seriffhelyettes és a renegát titokban lövöldöz, hol erre, hol arra, miközben felszerelést gyűjtöget és sörözget a kocsmában. Hullanak a játékosok, és csak akkor derül ki, ki kicsoda, ha valakinek sikerül a feladatát végrehajtania – vagy a seriff marad talpon.

És ha már Vadnyugat, a vonat robog tovább! A Colt Express egy vonatrablás helyszíne. A rablók kerülgetik a marsallt és egymást, vagonról vagonra ugrálnak, elrabolják a mozdonyvezető, öklök sújtanak le és lövések dördülnek… de az események úgy peregnek, mint egy mozifilmben: hiába tervezi meg mindenki a saját lépését, a dolgok máshogy alakulnak, ha közben a másik játékos nem úgy lép, mint számoltuk. Ki lesz a Vadnyugat leggazdagabb banditája?

Ezzel szemben az Evolúció inkább gyerektábori hangulatot idéz: kinek nem jut az aznapi menüből? Őskori állatfajokat kell tulajdonsággal felruháznunk, hogy elég eleség jusson nekik, és ha ez sem elég, akár ragadozókká is válhatnak, hogy a fű helyett egymás húsába harapjanak. Fajok jönnek, fajok mennek, zsírpárnát növesztenek és védekeznek… A Jura-kor végére az a legény a gáton, akinek a legtöbb elemózsia jutott a tarisznyájába.

Közeledik a foci ebé, de nem mindenki juthat ki Franciaországba. De van rá lehetőség, hogy a tovább fokozd a fociélményt! A Focifogadás több verziót is kínál: fogadhatsz az épp futó meccs végeredményére, de alakíthatod is egy meccs kimenetelét, amit a táblán játszotok le. Minden játékos a saját céljai felé tereli a labdát, és emellett sok mindenre fogadhattok is – szögletarányra, sárgalapok számára, a félidő és a meccs végeredményére. Legyél drukker és bukméker egyben!

Tíbaláj

Te lehetsz az ELSŐ aki hozzászól!
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Belépés