A Gémklub három újdonsága

2017-05-23 11:22:00

Tegnap, a Gémklub társasjáték-kiadói esten Aczél Zoli hármas bejelentéssel lepte meg a hallgatóságot. Az új kiadások várhatóan az év második felében érkeznek, ha nem is egyszerre. 

 

A triót egy gémer-, egy partijáték és egy igazi vegyesvágott alkotja.

A történetvezérelt játékok szerelmeseinek egy zimankós zombiapokalipszissel kedveskedünk. A Holtak telét már többen ismerhetitek, angol szövegekkel, Dead of Winter címen. Még idén az egész kaland végigélhető lesz, teljesen magyarul, hóval, vérrel, árulással – és a „rambókés” kezdőjátékos-jelölővel.

 Holtak Tele

Az Avalon az utóbbi években klasszikussá érett partijáték, a Resistance nagy sikerű továbbfejlesztése. A játékosok, akár 10-en (!) Artúr király hű lovagjai vagy kevésbé hű ellenségei lesznek. Minden szerep rejtett, csak az árulók ismerik egymás kilétét, illetve Merlin az árulókét. Ha a bölcs varázsló és a bátor lovagok sikerrel győzik meg egymást az árulók személyéről, Artúrnak, a britek királyának dicsőségére győzelmet arathatnak, ellenkező esetben, azaz ha Mordred emberei bánnak jobban a szavakkal, a király elbukik, és győz a gonosz.

 Avalon

A Captain Sonar egy olyan csapat-partijáték, ami annyira tematikusra és összetettre (de egyáltalán nem bonyolultra) sikerült, hogy az idei Év Gémerjátéka-jelöltek ajánlott listájára került. Ebben a két csapat egy-egy tengeralattjáró legénységét alakítja. Céljuk az ellenséges tengeralattjáró elsüllyesztése, és a cél érdekében mindenki a maga posztján igyekszik teljesíteni. Hiszen más feladatot lát el a kapitány, az első tiszt, a mérnök és a lokátoros. A játék persze nem csak izgalmas, eredeti és tematikus, de kiemelkedően csinos is.

Captain Sonar

Te lehetsz az ELSŐ aki hozzászól!
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Belépés