Bejelentették az idei Spiel des Jahres (az év játéka) jelöltjeit!

2018-05-14 14:29:00

Röviden azok kedvéért, akik még újak itt, társasjátékföldén: a Spiel des Jahres a legrangosabb társasjáték díj. A jelöltek hosszas válogatás után kerülnek ki, kategóriánként három játék, és ezek közül egy nyeri majd meg az év játéka díjat. A másik kettő "jelölt" marad, ez egyfajta osztott második hely.

Spiel des Jahres

Az idei három jelölt pedig az Azul, a Luxor és a The Mind.

 

Az Azul az idei kiadásaink egyik legjobban várt darabja volt, és már meg is jelentettük!

Azul

 

A The Mind pedig... Nos eredetileg még titok lett volna, de most megszakítjuk titkolózásunkat és felrántjuk róla a szimbólikus leplet:

A The Mind az "egyszerű de nagyszerű" stílus csúcsrajáratása: Egytől-százig számozott lapokat játszunk ki sorrendben, mindeközben gondolatolvasó képességeinket fejlesztgetjük, ugyanis a sorrendben kijátszást úgy kéne megoldani, hogy nem tudjuk, kinél milyen lap van, és nem is kommunikálhatunk semmilyen módon.

The Mind – Érezz rá!

Aki nem hisz a telepatikus képességeben, ez után a játék után fog. Mert bizony lehet benne fejlődni, és akarunk is, mivel az egy szintről a következőre, majd az azt követőre lépni profán egyszerű játékmenet ellenére olyan bizsergető kihívás, hogy annak egyszerűen nem lehet ellenállni!

A The Mind – Érezz rá! még az idén érkezik a boltok polcaira.

Spiel des Jahres

Ami pedig a további kategóriákat illeti, (kicsit visszatérve a díjhoz):

Büszkén jelentjük továbbá, hogy a főkategória mellett a gyerekjáték kategóriában (Kinderspiel des Jahres) is van jelölt, akiért izgulhatunk: ő pedig a Panic Mansion. A címe ismerős lehet, ha követsz bennünket Facebookon, hírlevélen, vagy itt az oldalon. ;)

Panic Mansion

Te lehetsz az ELSŐ aki hozzászól!
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Belépés