Bejelentették az idei Spiel des Jahres (az év játéka) jelöltjeit!

  2018.05.14.

  Röviden azok kedvéért, akik még újak itt, társasjátékföldén: a Spiel des Jahres a legrangosabb társasjáték díj. A jelöltek hosszas válogatás után kerülnek ki, kategóriánként három játék, és ezek közül egy nyeri majd meg az év játéka díjat. A másik kettő "jelölt" marad, ez egyfajta osztott második hely.

  Spiel des Jahres

  Az idei három jelölt pedig az Azul, a Luxor és a The Mind.

   

  Az Azul az idei kiadásaink egyik legjobban várt darabja volt, és már meg is jelentettük!

  Azul

   

  A The Mind pedig... Nos eredetileg még titok lett volna, de most megszakítjuk titkolózásunkat és felrántjuk róla a szimbólikus leplet:

  A The Mind az "egyszerű de nagyszerű" stílus csúcsrajáratása: Egytől-százig számozott lapokat játszunk ki sorrendben, mindeközben gondolatolvasó képességeinket fejlesztgetjük, ugyanis a sorrendben kijátszást úgy kéne megoldani, hogy nem tudjuk, kinél milyen lap van, és nem is kommunikálhatunk semmilyen módon.

  The Mind – Érezz rá!

  Aki nem hisz a telepatikus képességeben, ez után a játék után fog. Mert bizony lehet benne fejlődni, és akarunk is, mivel az egy szintről a következőre, majd az azt követőre lépni profán egyszerű játékmenet ellenére olyan bizsergető kihívás, hogy annak egyszerűen nem lehet ellenállni!

  A The Mind – Érezz rá! még az idén érkezik a boltok polcaira.

  Spiel des Jahres

  Ami pedig a további kategóriákat illeti, (kicsit visszatérve a díjhoz):

  Büszkén jelentjük továbbá, hogy a főkategória mellett a gyerekjáték kategóriában (Kinderspiel des Jahres) is van jelölt, akiért izgulhatunk: ő pedig a Panic Mansion. A címe ismerős lehet, ha követsz bennünket Facebookon, hírlevélen, vagy itt az oldalon. ;)

  Panic Mansion

  Te lehetsz az ELSŐ aki hozzászól!
  Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
  Belépés