Új megjelenés: Gloomhaven

2019-01-08 10:49:00

Minden évben számolatlanul jelennek meg a jobbnál-jobb társasjátékok, de kiadóként, gazdasági vagy egyéb okok miatt, hiába találkozunk mesterművekkel, nem lokalizálhatunk mi sem mindent. Születnek viszont néha olyan játék-különlegességek, amik alapjaiban rengetik meg a társasjáték-világot. Olyan nagyágyúk, amik üstökösként szállva törnek fel, a legnevesebb játékok közé, és amik mellett nem lehet egyszerűen elsétálni. Alkotások, amiket gazdaságosság ide vagy oda, már egyszerűen a küldetéstudatunk miatt akarunk eljuttatni a hazai gyűjtők polcaira

Gloomhaven

Ilyen presztízs értékű gyöngyszem… no, jó… inkább gyémánttömb, ez a kooperatív felfedezős taktikai-kalandjáték, a Gloomhaven is, amely bő 21.000 szavazata alapján, átlag 8,9/10-es értékelésével, méltán foglalta el a Board Game Geeken a királyoknak kijáró trónust a társasjátékok ranglistáján.

Hatalmas felfedezésre váró világtérképével, 17 játszható karakterével, 30 játéktábla elemével, 100 történetével, 240 szörnyetegével, 700 különféle jelölőjével, 1700 kártyájával és közel 10 kilós súlyával, a Gloomhaven egy igazi masztodon a társasjátékok birodalmában… és ez az amúgy is hatalmas külső, egy még nagyobb… egy igazi gigászi belsőt takar!

Elismerését elsődlegesen annak köszönhette, hogy a játékot egy eszméletlenül izgalmas döntések meghozatalára kényszerítő, ám de mégis elegánsan letisztult és egyszerű mechanika hajtja, amit – anélkül, hogy szabályok recitálásával untatnálak - egy kérdéssel lehet összefoglalni: Ebben a körben milyen áldozatokat hozzak meg a cél érdekében?
Ezzel a döntéskényszerrel, egy olyan a vérpezsdítően feszült hangulatot teremt a játék, hogy szinte együtt izgulsz a tárnák mélyén hősként küzdő karaktereddel.

Gloomhaven
Kép forrása: boardgamegeek.com

A Gloomhaven, nem véletlenül jutott oda, ahol most van, és a játékosok szavazatai mellett, ezt a szakmai világ a következő elnyert díjakkal ismerte el:

•    2018 SXSW Tabletop Game of the Year
•    2018 Scelto dai Goblin
•    2018 Origins Awards Origins Awards Game of the Year
•    2018 Origins Awards Best Board Game
•    2017 Golden Geek Most Innovative Board Game
•    2017 Golden Geek Board Game of the Year
•    2017 Golden Geek Best Thematic Board Game
•    2017 Golden Geek Best Strategy Board Game
•    2017 Golden Geek Best Solo Board Game
•    2017 Golden Geek Best Cooperative Game

Nem kis büszkeség és öröm számunkra, hogy megkaptuk a lokalizálás lehetőségét, és reméljük, hogy te is osztozol velünk az izgalmunkban!

Hosszú lesz ez az év, mire megkaparinthatjuk a saját példányunkat, de ígérjük… erre igazán megéri majd várni!

A játék megjelenésének státuszát addig is, erre kialakított aloldalunkon követhetitek.

Gloomhaven
Kép forrása: boardgamegeek.com

Eddigi hozzászólások:

Péter Gyurkó - 2019.

Szuper hír. Elő is rendeltem.
Tisztelettel megjegyezném, hogy nagyon jó lenne, ha a magyar kiadás megfelelően lenne lektorálva, sajnos már több ízben futottam bele fordítási hibákba és elírásokba Gémklub-os kiadású játéknál. (Pl. Captain Sonar, Holtak Tele)
Egy-két ilyen hiba sokat tud rontani az összképen.
Minden esetre remélem, hogy a károgásom ennél a játéknál alaptalan lesz és minden szempotnból egy igényes magyar kiadást fogunk kapni! :)

Beniczky Zoltán - 2019.

Itt 18 játszható karaktert írnak.Viszont mindenhol csak ugyanazt a 6 db-ot látom a játékok alatt.

Balogh Zsolt - 2019.

Szuper hír

Szunyog Ádám - 2019.

Már több, mint 1 hónapja szinte minden nap megnézem, hogy rendelhető-e... :D türtelmetlenül várom, hogy az egyik legjobb kattintásom legyen mihamarabb! :D

Németh Mátyás - 2019.

Hamar meglett az év híre, BUY or DIE!!!

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Belépés