Új megjelenés: Kozmosz művek

2019-03-27 10:59:00

Összedobni egy galaxist? Nagy ügy! Ha egy elemes bútort össze tudok rakni, akkor nehogy már ez kifogjon rajtam! Csak jó lapkákat kell, kiválasszak az első kilencből, aztán másodjára a hatból – és végül egy perc alatt minél több bolygót kell, egymás mellé rakjak a zónákban. Persze nem lesz könnyű, hiszen a harmadik adag lapkát csak akkor tudom megnézni, amikor a homokóra megfordul…

Kozmosz művek

Sivatagos, jeges és zöld bolygókból kell minél nagyobb zónákat kirakni ebben a vicces játékban, amelyeket a lehető leghosszabb aszteroidapálya keretez. És hogy a tervezés ne legyen egyhangú, a galaxis mindent uraló ura, a Káosz minden fordulóban beleszól az életünkbe! Bolygóinkat fekete lyukak nyelik el, galaxisunk formátlanná válik – vagy gyűjtött lapkáinkkal a szomszédunk fog építkezni, de akár esetleg a megépített galaxisunk pontszámát is megkaphatja.

A Kozmosz művek egy érdekes ötvözete az okos előkészítésnek és a gyorsasági építkezésnek. Partijáték, de komoly agymunka előz meg minden építkezést: milyen lapkákat tartsak meg, azaz melyeket adjam tovább a draft-ban a szomszédnak, melyik bolygótípusom pontszámát növeljem – mindez annak függvényében, a fordulóban milyen káoszkártyát kapunk!

És hogy miért fontos, hogy melyik bolygótípus pontszámát növeljük? Mert az 5. forduló után – azaz a játék végén – a pontszámomat két érték összege adja meg: a nehezen összekaparható aszteroidapálya-pontok és a 3 bolygótípus közül a pontban leghátul kullogóé.

Ha megfogott titeket a galaxisépítés versenye, ősz elején próbára is tehetitek magatokat! A Kozmosz művek státuszáról többi újdonságunkkal együtt folyamatosan napra készen tarthatod magad ezen az oldalon.

Kozmosz művek

Te lehetsz az ELSŐ aki hozzászól!
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Belépés