Új megjelenés: Kozmosz művek

2019.

Összedobni egy galaxist? Nagy ügy! Ha egy elemes bútort össze tudok rakni, akkor nehogy már ez kifogjon rajtam! Csak jó lapkákat kell, kiválasszak az első kilencből, aztán másodjára a hatból – és végül egy perc alatt minél több bolygót kell, egymás mellé rakjak a zónákban. Persze nem lesz könnyű, hiszen a harmadik adag lapkát csak akkor tudom megnézni, amikor a homokóra megfordul…

Kozmosz művek

Sivatagos, jeges és zöld bolygókból kell minél nagyobb zónákat kirakni ebben a vicces játékban, amelyeket a lehető leghosszabb aszteroidapálya keretez. És hogy a tervezés ne legyen egyhangú, a galaxis mindent uraló ura, a Káosz minden fordulóban beleszól az életünkbe! Bolygóinkat fekete lyukak nyelik el, galaxisunk formátlanná válik – vagy gyűjtött lapkáinkkal a szomszédunk fog építkezni, de akár esetleg a megépített galaxisunk pontszámát is megkaphatja.

A Kozmosz művek egy érdekes ötvözete az okos előkészítésnek és a gyorsasági építkezésnek. Partijáték, de komoly agymunka előz meg minden építkezést: milyen lapkákat tartsak meg, azaz melyeket adjam tovább a draft-ban a szomszédnak, melyik bolygótípusom pontszámát növeljem – mindez annak függvényében, a fordulóban milyen káoszkártyát kapunk!

És hogy miért fontos, hogy melyik bolygótípus pontszámát növeljük? Mert az 5. forduló után – azaz a játék végén – a pontszámomat két érték összege adja meg: a nehezen összekaparható aszteroidapálya-pontok és a 3 bolygótípus közül a pontban leghátul kullogóé.

Ha megfogott titeket a galaxisépítés versenye, ősz elején próbára is tehetitek magatokat! A Kozmosz művek státuszáról többi újdonságunkkal együtt folyamatosan napra készen tarthatod magad ezen az oldalon.

Kozmosz művek

Te lehetsz az ELSŐ aki hozzászól!
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Belépés