Játékrajongók karácsonya – 2016 ínyencségei

2016-12-15 18:13:00

A Gémklub idén sok olyan játékot adott ki magyar nyelven, amellyel gyakorlott játékosoknak igyekszik a kedvére tenni. Ezek a játékok nem csak a Gémklub csapatának ízlését fedik: a nemzetközi játékrajongói honlap, a boardgamegeek.com ranglistáján is előkelő helyet foglalnak el. Gyakorlott játékosoknak igazi karácsonyi csodák!

Pandemic Legacy

Kezdjük mindjárt az abszolút top1-gyel, a megjelenése után az első helyre ugró Pandemic Legacyval. És ezt a helyet a játék nem egyszerűen a stratégiai játékok között vívta, de a tematikus és az összesített listán is! A kooperatív vírusirtósjáték „örökségverziójában” 12 hónapon keresztül kell megmenteni a világot, de feladatunk nem merül ki a szérumok kifejlesztésében, hónapról hónapra új, meglepetésszerű kihívások (is) várnak ránk, lépésről lépésre döntések várnak ránk, mely városokat óvjuk meg és mely karakterünket áldozzuk fel egy hosszú távú cél érdekében. Bárki kezdett neki a 12 bevetésnek, senki nem bánta meg a tábla felülragasztását, karakterlapok eltépését…

Pandemic Legacy


Pandemic: Pengeélen

A méltán nagy sikerű Pandemic Pengeélen című kiegészítője több meglepetést is rejt. Nem csak praktikus petricsészéket kapunk a víruskockák tárolására, de egy ötödik vírustörzset is. A négy új modul között van a bioterrorista is, aki a kooperatív játék gonosza lehet – ő a többiek ellen játszik! Virulens törzs, mutáció – a világ sorsa borotvaélen táncol!

Pandemic: Pengeélen


Timeline: Star Wars

És ha már örök kedvenceket emlegetünk, van itt egy másik is! Akinek a Csillagok háborúja beépült a bőre alá is, annak a Timeline: Star Wars kiadása nagyon fog tetszeni. A játék alapja ugyanaz: négy kártyánk helyét kell időrendi sorrendben a többi, asztalra helyezett kártya között megtalálni. Aki hibázik, új lapot húz – akinek a retináján van az egész filmsorozat, biztosan nyer!

Timeline: Star Wars


Űrcsempészek

És ha már a galaxisok között csatangolunk, próbáljuk ki magunkat Han Solo szakmájában! Ha elég gyorsak vagyunk, és lecsapunk a legjobb bizniszekre, mi leszünk a legmenőbb űrcsempészek! Ebben az új gyorsasági taktikai játékban űrszektorokra kell elsőként lecsapjál, és utána áruval kiszolgálni – de vigyázz, a többiek felüllicitálhatnak! És ne csaljon a szemed: ha túl gyorsan döntöttél, és nincs elég árud vagy üzemanyagod, hogy odaérj, sértődött megrendelőid büntetőpontokkal ajándékoznak meg!

Űrcsempészek


7 csoda: Párbaj

Aki nem szeret az űrben csatangolni, de szívesen visszautazna az időben, annak is kedveskedünk valami újjal. Két ókori birodalom vezetőjeként mérheted össze erődet legjobb barátoddal vagy pároddal a 7 csoda: Párbajban. Az ókori hét csoda birodalmait megmozgató 7 csoda után most szemtől szemben futhatsz versenyt ellenfeleddel a termelés, a hadsereg, a kultúra és a tudomány fejlesztésében. Akár több csodát is építhetsz – de vigyázz, ha nem állítasz sereget, minden veszve van!

7 csoda: Párbaj


Bang! Párbaj

Azért a párbajok nem csak az ókorra voltak jellemzőek… A vadnyugat ellenben elég sokat tudott felmutatni! Azért hoztuk el nektek a Bang! Párbajt, hogy újraélhessétek a főutcán, déli harangszóra induló összecsapásokat! Újra kezetekbe vehetitek a Bang!-ből jól ismert fegyvereket, felszereléseket, és összemérhetitek erőtöket a szemben ülő ellenféllel – azt már ti döntitek el, ki képviseli a törvényt és ki a törvényenkívülieket!

BANG! Párbaj


Vigyázat, Vadnyugat!

És ha bejött a lövöldözés a poros főutcán, a Vigyázat, Vadnyugat! is tetszeni fog! Az ügyességi játék hangulatos díszleteivel kell az asztalt berendeznetek, a szalon és a kocsma mellett kaktuszokkal és egyéb tereptárgyakkal. A kis figurákat széles karimájú kalapjuk színéről tudja mindenki beazonosítani, és az győz, aki a legügyesebben pöck-öli a többieket a másvilágra.

Vigyázat, vadnyugat!

Tíbaláj

Te lehetsz az ELSŐ aki hozzászól!
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Belépés