Ki fogja elfoglalni a vastró…, ja nem. Irány Csúszkaland!

2020-05-25 10:00:00

Ki akarna westerosi lovagokat nézni vagy olvasni, ha egyszer lehet ő, aki belebújik egy lovag bőrébe? Ti verekedhetitek át magatokat az ellenségekkel, csapdákkal övezett úton. Uccu neki, szabadítsuk fel a világot!

A Csúszkaland egy ügyességi kooperatív társasjáték, ami 7 éves kortól ajánlott, de pont ez a játék az, ami egy felnőtt társaságban is tökéletes játékélményt nyújt mindenkinek. Egy bizonyos Stéphane Escapa tervezte, akinek sok más remek játékot is köszönhetünk, többek között a Maki Stack és a Go Go Gelato is az ő kezei közül került ki!  Ismét egy finommotorikát használó játékot kaptunk tőle.

Csúszkaland társasjáték

A Csúszkalandban 20 pályán keresztül a játéktáblát fogjuk emelőkkel mozgatni, hogy eljuthassunk – illetve nem mi, hanem Sir Gőrgő, a hős lovag – A-ból B pontba, de közben figyelnünk kell az ellenségekre és a csapdákra is. Elég könnyűnek tűnhet, de ne bízzátok el magatokat, nem az!

Vigyázz, csúszásveszély!

A játékot lehet egyedül is játszani, de én úgy nem próbáltam, hisz akkor kit is okolhatnék, ha nem sikerül az adott pálya? Két játékos esetén mindenki 2-2 emelőkarral fog játszani, melyeknek segítségével fogjuk hősünket, Sir Görgőt irányítani a pályán. A királyság felszabadításához a játékban hat különböző küldetés fog váltakozni.

Egyszerű ösvény: ezen a pályatípuson a kijelölt útvonalat kell majd követnünk anélkül, hogy csapdába esnénk.

Ösvény dinamittal: amellett, hogy a kijelölt utat nem hagyhatjuk el, itt még dinamitok is megnehezítik az utunkat. A küldetés akkor sikeres, ha nem döntünk fel dinamitot és nem esünk csapdába.

Őrök: ellenfeleinket csapdába kell lökni.

Csúszkaland társasjáték

Számozott örök: a számokkal ellátott ellenlábasakat, az adott számú csapdába kell taszigálni.

A főgonosz: elsőként az Őröktől kell megszabadulni, (akik akár számozottak is lehetnek), majd a nemezisünket a színének megfelelő csapdába kell lökni.

Robbanó vég: ezeken a térképlapkákon, különleges módon kell a dinamitokat használni. Ajtót kell vele robbantanunk, vagy a főellenség mellé a csapdába belökni.

A pályákhoz tartozó térképek egy történetet mesélnek el. Az elsőn egy hajótörést elszenvedve, a tengerben úszó pallókon kell eljutnunk egy csónakhoz, hogy ne váljunk cápaeledellé és miközben folyamatosan közeledünk az ellenség támaszpontjához, egyre több ellenlábas keresztezi utunkat.

Csúszkaland társasjáték

Kompakt kaland – csapatos flipper egy dobozban

Látszik, hogy készítés során külön hangsúlyt fektettek arra, hogy az újrajátszhatósága a játéknak magas legyen. Három nehézségi fokozat közül választhatunk, melyek más-más instrukciókat adnak a játék során és eltérő életpontokkal megyünk a harcba. Csinálhatunk mini küldetéseket, amik 5 pályából állnak, de akár végig csúszhatunk a kampány módon is, ami 20 küldetésből fog állni. A pályák fokozatosan nehezedve, nagyon szépen épülnek egymásra. Egy igazán jópofa elemmel azt is megoldották a készítők, hogy a játékállást „menteni” lehessen, így azt később ugyanonnan tudjuk folytatni. Nagyon ötletes és minden szülő hasznát fogja venni ennek a lehetőségnek!

A pályákat különböző 3D-s elemek dobják még fel a lenyűgözően szép, színes rajzok mellett! Van itt boltív, kerítés, szikla és dinamit, amiket ügyesen ki kell majd kerülnünk. Ezeknek az apró kis részleteknek köszönhetően lett ez egy remek gyerekjáték – nem csak gyermekeknek!

Bors

Csúszkaland társasjáték

Te lehetsz az ELSŐ aki hozzászól!
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Belépés