Partijátékot szilveszterre – kedvezményesen 10% kedvezmény a partijátékokra, amely összevonható saját kedvezménnyel!

2017-12-27 14:59:00

Mitől lesz rövidebb a várakozás és hosszabb az óév?

Várod már a szilvesztert? Vagy nincs bajod az óévvel, azon kívül, hogy mindjárt véget ér? Van rá pár módszer, hogyan tedd tartalmasabbá az utolsó napokat… vagy órákat. Utóbbi azért fog könnyebben menni, mert 31-én azért csak összejön a baráti társaság, hogy együtt számolja éjfélkor a másodperceket.

De mielőtt a végső visszaszámlálásba fognánk, csináljunk valamit közösen. Közös nevezőnek ott van a modern társasjátékok végtelen világa…

Mindent a szájnak

Ha már együtt vagyunk, beszélgessünk a többiekkel. Az sem baj, ha nincs közös beszédtéma: ezen könnyen segít a Sztorikocka! Egy csuklómozdulat után a kockák képei termékenyítik meg a fantáziánkat – csak fel kell fűzzük a képeket egy történetre!

És ha már elég jól ismerjük a társaságot ahhoz, hogy tudjuk, nem sértődik meg senki egy kis sárdobálás miatt, jöhet az Igenis, Sötét Nagyúr! Szerencsétlen szolgákként nincs más dolgunk, mint megmagyarázni, miért nem sikerült teljesítenünk a Sötét Nagyúrtól kapott feladatot.... Csak belepillantunk a kártyáinkba, és már meg is találjuk az indokot, amivel… rákenhetjük a másikra az egészet! Csak ügyesen, egy gyenge kísérlet, és a Sötét Nagyúr pillantása belénk fagyasztja a szót!

Mennyivel nehezebb a helyzet, ha nem tudod, hogy azok között, akik az asztal körül ülnek, ki segít a csapatnak, és ki az, aki ügyesen, titokban akadályozza a küldetéseteket! Próbáld meg kitalálni, ki gonoszkodik alattomosan, és próbáld meggyőzni a többieket, hogy igazad van. Csak ügyesen, különben még azt hiszik, te is Mordred szolgája vagy, és össze akarod zavarni őket! Artúr király várában, Avalonban ez egy mindennapos helyzet. Sikerül vajon a jóknak győzedelmeskedni?

Avalon

 

Lehet azért a szavakkal könnyedebben is dobálózni. Mennyivel egyszerűbb, ha csak 8 szóból – illetve képből – kell egyet kiválasztani?! Na persze, ha észrevesszük, melyik az az egy a nyolcból, ami mindkét kerek kártyalapok látható! Azt hiszed, könnyű? Akkor keresd meg, és mondd ki gyorsan! A Dobble már nagyon sok emberen fogott ki, de aztán mindegyik nevetve próbált helytállni a következő körben!

Dobble

 

Ha sok a nyolc, mit szólsz a négyhez? Négy zöldség – ennyit kell észben tarts. Csak arra figyelj, hogy amikor a következő kártyádat felfordítod, meg kell nevezzed a rajta lévő zöldséget – hacsak nem ugyanolyan volt az előző kártya. Akkor a másik háromból kell egyet kimondj. Ja, igen: hacsak az előtted lévő is nem ugyanígy járt, ilyenkor azt sem mondhatod ki, amit ő mondott ki. Belezavarodtál? Pedig egyszerű… vagy mégsem? Csótánysalátázás közben kiderül!

Ha nem hiszel abban, hogy van jó és gonosz, akkor legyen a két oldal mondjuk kék és piros.  Egyik sem jobb, mint a másik… maximum ügyesebb! A Fedőnevekben két kémmester irányítja kulcsszavakkal a kék és a piros csapatot, hogy a másiknál hamarabb találja ki, a 25 fedőnévből melyik 8 tartozik hozzá. Vajon ügyes kulcsszót talált a kémfőnök? Vagy összefűzte a mi fedőneveinket az ellenfél egy fedőnevével is?

Fedőnevek

 

…vagy mindent a szemnek?

Mit fűzöl össze ügyesebben? A szavakat a fejedben lévő képekkel vagy fordítva? Ha a képek jobban megtermékenyítik az agyadat, akkor a Dixit gyönyörű festményei valók neked! Vagy próbálkozz a Concepttel: a barkochba még élvezetesebb ezzel a táblával, rajta a sok kis ikonnal: fiatal–öreg, lassú–gyors, anyagok, színek… Azt hiszed, ezekkel nem lehet elmagyarázni azt, hogy Mozart-golyó? Vagy Asterix és Obelix? Tedd magad – és a többieket – próbára!

Concept

 

Ne csak a szád járjon: ragadd meg az alkalmat!

És ha úgy érzed, a kezed gyorsabban reagál az agyad parancsára, mint a szád, játssz egy Jungle Speedet a többiekkel! Ha úgy látod, az épp felcsapott kártya ugyanazt az ábrát mutatja, mint a tiéd, kapd el hamar a totemet!

A Kincsre fel!-ben mindegyik játékos ugyanazokat a térképelemeket kapja, amikből az útvonalat össze kell rakja – csakhogy minden kártya kétoldalas! Keresd, forgasd, és ha megvan az útvonal, kapd el a kincses ládát: csak így lehet a térképkártya a tiéd!

Kincsre fel!

 

Persze, egyszerű logika, mondanád. De nem olyan egyszerű ez, ha még gyorsan is kell csináld. Legyen az három gombóc fagyi négy tölcsérben, egy Petri-csésze 4 mikrobával vagy 3 kémcső 2-2 színes golyóval, a Blue Orange ügyességi játékai kifognak gyereken és felnőttön egyaránt. A Go Go Gelato!, a Dr. Microbe és a Dr. Euréka biztos kezet és gyors agyat igényel – és garantált szórakozást nyújt!

Dr. Microbe

 

Ha a gyorsaságnál többre tartod a taktikát, a készleteid ügyes beosztását, tegyél próbát Űrcsempészként. De vigyázz: a dörzsöltség nem csak taktikázásból áll, jól kell helyezkedj, hogy felül tudd licitálni a versenytársakat. És ha elfogytak a licitkockáid, gyorsan ugorj a hajóra, mert a leggyorsabb csempész több áruval tudja feltölteni a készleteit!

Űrcsempészek

 

Szabaduljatok meg együtt az óévtől – vagy egy izgalmas helyzetből!

Szeretitek magatokat más bőrébe képzelve izgalmas feladatokat megoldani? Legyetek ti a híres csillagász barátai, akik a nyomára szeretnének jutni! Ehhez az elhagyatott csillagvizsgálójában kell egy hihetetlen rejtélyt megoldanotok! Az Escape the room – A csillagvizsgáló rejtélye egy szabadulószoba élményét adja nektek, akár a konyhaasztalon vagy a nappali szőnyegén.

Escape the Room

 

Talán a Mysterium története illik a legjobban az év utolsó éjszakájához. Médiumokként meg kell fejtsétek azokat az álmokat, amelyeket egy meggyilkolt inas küld nektek, hogy még éjfél előtt meg tudjátok nevezni a gyilkosát – szegény szellem csak így szabadulhat meg a kastélytól, melynek falai között bolyong. Az idő sürget, és össze kell kapcsoljátok a furcsa álomképkártyákat a gyanúsítottakkal, a tetthelyekkel és lehetséges gyilkos eszközökkel.

Mysterium

…és ha ez sem volt elég, tudd, hogy még sok játék maradt ki: keresd az amőbát a Panic labben, cselezd ki az őrbogarat a Csaló molyokban, etesd meg a barátaidat csúfságokkal a Csótánypókerben… vagy Légy résen, hogy ne fertőzzön meg a gonosz! És ne legyél elkeseredve, ha a nagy izgalmak közepette elszalasztjátok az éjfélt… ennél jobb módon nem is léphetnétek az új évbe!

Tíbaláj


Január 7-ig minden partijátékra 10% kedvezményt adunk! Részleteket EZEN AZ OLDALON találsz.

Partijátékot szilveszterre!

Te lehetsz az ELSŐ aki hozzászól!
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Belépés