Tavaszi játéközön

2016-03-09 12:12:00

Ahogy duzzadnak az első rügyek, és érezzük a tél végét, nekünk, gémereknek is a megújulás jut eszünkbe… Itt a tavasz, itt van az új társasjátékok ideje is! De vajon mi az, amire érdemes figyelni? Milyen virágok bújnak ki a talajból, amelyeket érdemes lesz megszagolnunk?

 

Fedőnevek – Codenames

A Codenames asszociációs társasjáték, amiben kémek kilétét kell felfedniük a játékosoknak. Két csapat próbálja kitalálni ügynökei fedőneveit saját kémmesterük kódkulcsai alapján. A kék és a piros mester feladata minél ügyesebb utalásokat tenni, mert ha mellényúlnak, az ellenfél következik. A vidám hangulatú találgatásnak sajnos az orgyilkos is véget vethet… 

Fedőnevek

 

 

Bang! Párbaj

A vadnyugati lövöldözős játék népszerűsége olyan magasra nőtt, hogy a kiadója a sok kiegészítő és a kockaverzió után most elkészítette a kétszemélyes játékot is! Ne aggódjunk, a titkos szerepek ugyan eltűnnek, de a játék sokszínűsége nem: a törvény képviselője és a bandavezér is több karaktert irányít(hat). Persze a játék célja ugyanaz: vesszen az ellen! 

BANG! A párbaj

 

 

Észvesztő útvesztő

Egy újabb párbaj, ezúttal labirintusépítésben! A két játékos mágneses faldarabokból kell megépítse ellenfele útvesztőjét, lehetőleg minél bonyolultabbat. Ugyanis amikor elkészültek, kicserélik a két tálcát, és az nyer, aki hamarabb célba juttatja a kis golyót. Miközben veszettül jobbra-balra döntögetjük a tálcát, csak az jár a fejünkben: mi miért nem csináltunk ilyen furmányos pályát a másiknak…

Észvesztő útvesztő

 

 

Brix

Ez az első ránézésre egyszerű játék is kétszemélyes. A Brixben két színben pompázó téglákból kell úgy falat építeni, hogy az amőba szabályai szerint kialakítsunk egy négyes sort rajta. A nyerő négyes nehézségi szinttől függően lehet saját színben vagy saját jelből, haladók már bármelyik színnel és jellel nyerhetnek. Extra csavar a párharcban az a pont, amikor elfogynak a téglák, és kénytelenek vagyunk egy már beépített téglát kiszedni, hogy folytathassuk a játékot – csak le ne dőljön a fal! 

Brix

 

 

Fast Flip

Gyümölcsökkel a tavaszi vitaminhiány ellen! A vidám partijáték ugyanis arról szól, ki tudja hamarabb felismerni a kártyán, melyik gyümölcsből van a feladványkártyán lévő számú – vagy épp fordítva, kimondani, hány darab van a feladványgyümölcsből. Az ügyes játékos nem ülhet sokáig a babérokon: ha újra az általa kimondott szám vagy gyümölcs van a következő feladványon, a korábban nyert korongokat el is csaklizhatják tőle… 

Fast Flip

 

 

Zooloretto junior

Ez a kistestvér akár kiegészítőként is használható, de önmagában is játszható. Az önálló játék pörgősebb játékmenete természetesen különbözik az alaptól, de a cél ugyanaz: minél több kifutót megtölteni az állatkertben – ezúttal természetesen hét új állatfajtával. Egy újabb állatkert kisebb területen – rövidebb idő alatt. 

Zooloretto Junior

 

 

A Wazabi új arca

A kockaszórós játék megunta a sötét oldalt, és vidámabb színeket öltött: a sötétzöld kártyákat kis pufók szumósok díszítik, és a doboz is a címadó vízitorma üde zöld színében pompázik. A játék célja továbbra is az, hogy minél több kockát tukmáljunk rá a többi játékosra kártyáink segítségével. Tavaszi pofozkodás tavaszi színekben! 

Wazabi

 

 

Mysterium

A Tajemnicze Domostwo pár év alatt vált rengeteg játékos kedvencévé. A Mysterium ennek a kooperációs játéknak az átdolgozott kiadása, melyben egy játékos egy feledékeny szellem, míg a többiek nyomozó médiumok szerepét öltik magukra. Minél nagyobb a csapat, annál könnyebben találják ki, mire utalt színes kártyaképek segítségével a szellem, és annál hamarabb derül ki, helyesen gyanúsítanak-e valakit. Sietniük kell, a homok pereg, és csak hét órájuk (fordulójuk) van hátra, hogy megtalálják a gyilkost! 

Mysterium

 

 

Ticket to Ride: Európa

Végül muszáj egy örökzöld klasszikust is a csokorba illeszteni: a családi játékok gyöngyszemét, amely az előző századforduló idejébe röpíti vissza a játékosokat, hogy vasútvonalakat építsenek ki Edinburghtól Konstantinápolyig és Lisszabontól Moszkváig. Alagutak, kompok és állomások – a kis műanyag vagonok csörgése mindenkit rabul ejt, ha egyszer játszott ezzel a játékkal!

Ticket to Ride: Európa


A Gémklub tavaszi újdonságainak katalógusa letölthető INNEN.

Tíbaláj

Te lehetsz az ELSŐ aki hozzászól!
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Belépés