Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Nottingham bírája (Sheriff of Nottingham)

Ár:
10.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (22)
Elérhetőség: Nincs készleten

Vélemények

4.82
22 értékelés
5
(18)
4
(4)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 06. 27.
Kedvenc csempészős, blöffölős játék

Jó hangulatú, vicces csempészős, blöffölős játék. Nagyon szórakoztató. Nem könnyű a csempészek élete a játékban, de aki kockáztat annak általában nagyobb esélye van a győzelemre, bár volt már olyan is, hogy egy játékos csempészkártyák nélkül is nyert, annyi legális árut halmozott fel a standján. Csak ajánlani tudom. Nagyon jó.
| 5 / 5 csillag!
2020. 06. 18.
Itt a becstelen nem nyerhet

Kedvenc party játékunk, ha lazítani szeretnénk egy keményebb társas után.
Mókás , jó dolog DE igazából az simán nyer aki csak is a szín tiszta igazat mondja, sőőőőt , 98% az nyert aki nem a csempészésre ment rá. Kivéve a királyi tárgyak érik meg a csempészést, a többi nem igazán.
Mindenképpen rakjatok be időkorlátot a kártyák válogatásánál. Nálunk 50 másodperc van kártya válogatásra, és nem az van h 1 személyre várunk, hogy kedve szerint cserélhesse a pakliját.
Érdeklődök a kiegészítője iránt is, az egy kicsit rákényszeríti a becsületes árusokat is arra, hogy igenis csempészni kell! :D
Családnak nagyon ajánlom, 3-man nem annyira élvezetes, 4-től kezdődik a jó móka! :)
| 5 / 5 csillag!
2020. 06. 16.
all time fav

Az egyik legszórakoztatóbb játék, amivel valaha játszottam, mindig tud új élményt adni. Dönthetsz úgy, hogy végig becsületes leszel, vagy végigblöffölöd az egészet, vagy akár a kettő között. Nagyon humorossá tud válni, ha mindenki komolyan felveszi a szerepét. Szerintem egy jól összeszokott baráti társasággal a legjobb.
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 16.
csempészésre fel

Baráti körben nagyon szeretjük ezt a játékot!!! Bár előfordul, hogy nagyon megszívatjuk egymást, de hát ez is hozzátartozik. Minden egyes körben nehéz döntéseket kell meghozni, akár árut akarsz átvinni, akár bíraként ítélkezel. És nagyon kell a pókerarc a játékban. Mindenesetre egy tökéletes parti társasjáték a szívatások ellenére is.
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 14.
Színfolt a polcunkon

Ez a játék valahogy kilóg a sorból a gyűjteményünkben. Persze a jó értelemben. Van benne stratégia, blöff, jól ismert Robin Hood közeg. Imádjuk, mindig nagyon jól szórakozunk a kis csínytevéseken, lefizetés(i próbálkozások)on
| 5 / 5 csillag!
2019. 11. 29.
Drága magasztos Főuram

Nagyon nagyon jó kis party játék ahol nagyban számít, hogy milyen a társaság. Ez egy dumálós, blöffölős, csőbehúzós játék, ahol nagyban számít a taktika és a ráhatás. Nagydumás társaságnak nagyon jó lehet, ahol megy oda vissza az adok-kapok. Nagyon sok játékom van benne és mindig újabbnál újabb dolgokkal fűszerezzük meg a játékot. Legjobb pillanatok, amikor a Bírával kell beszélni/ megkenni/ lebeszélni róla, hogy elvegye a kis szütyőnket vagy se. :D
| 5 / 5 csillag!
2019. 09. 23.
Jól összerakott blöffölős

Egész estés, blöffölős játék, ami tökéletes baráti társaságoknak és családi prgoramnak is. Alapvetően kortalan, a szabályok könnyen tanulhatóak és rendben van a kinézete is. Ez a játék is többször elővevős lehet, viszont fix társaságnál egy idő után új blöffölős pókerarcot kell kitalálnod magadnak :D
| 5 / 5 csillag!
2019. 09. 01.
Örök kedvenc

Érdekes figyelni, hogy hogyan, milyen taktikával játszanak a többiek. A hazugság és az ősznteség is célravezető lehet...
| 5 / 5 csillag!
2019. 08. 05.
Nekem tetszett ez a társasjáték, de sajnos nagyon társaság függő. Amikor már többedjére játszottunk (ugyan azzal a társasággal, 3-4 fővel), unalmas lett. 2-3 havonta el tudtam volna képzelni, hogy elővesszük, de inkább beruháztunk másra. (Később jött a kieg. hozzá, azzal még érdemes lett volna megpróbálnunk.)
A kinézete nagyon igényes, szépen kidolgozott.
| 4 / 5 csillag!
2019. 07. 23.
"Kereskedjünk"
Kereskedés, blöff, vesztegetés. Gyönyörű grafika.
Az 5 játékos lehetne több. Kiegészítővel 6.
Mindig max létszámmal próbáltuk, garantált röhögés!
Idősebbek megjegyzése:" -Figyelgettem a játékot miről is szól.. ha jól látom az életről." :)
Kívánja a játék a kiegészítőjét a + lehetőségeket.
Ajánlott!
| 5 / 5 csillag!
2019. 02. 26.
Család és barátok

Nagyon jó játék. Családdal és baráti társasággal is többször játszottuk már, és nagyon élveztük. Nagyon változatos, mindig újabb és újabb taktikákat lehet használni, és próbálni kiismerni a másikat, ami nem mindig sikerül. Ilyenkor általában felderül mindenki.
| 5 / 5 csillag!
2019. 02. 12.
Eskü, bíró uram, csak 5 számszerí... izé, kenyér! Igen, kenyér! Az árváknak fogom adni a csücsküket!

+ igényes külcsíny
+ minden forduló új élmény...
+ ...sőt, minden társasággal más és más
+ szerepjáték kedvelőknek ideális választás
- ha nem bírod elviselni, hogy egy játékban van átverés, szemétkedés, és hogy ezeknek mindkét oldalán lehetsz, akkor inkább kerüld el
- hárman nem az igazi
- rengeteg kártyalap, ha kártyavédőzöd, kínszenvedés lesz megkeverni

Karib-tenger kalózai 2 megvolt? Ahol Will Turner kockázik az apjával, meg Davy Jones-szal és hazudnia kell - legalábbis egy darabig? Valószínűleg innen is meríthetett inspirációt a SoN készítőgárdája, ez ugyanis nem más, mint egy blöffölős-gyűjtögetős kártyajáték.

Adva van 3-5 játékos. Közülük adott körben egyikük lesz a bíró, az összes többi a kereskedő. Következő körben a tőle balra ülő lesz a bíró, őmaga pedig "visszavedlik" kereskedőnek, és így tovább, amíg mindenkire kétszer rá nem került a bíró szerepe. Ez alatt kell minél több pénzt gyűjteni - így, vagy úgy.

A kereskedők elsőre összegyűjtenek különféle (legális vagy illegális) árukat. Majd elrejtik a tatyóikba az általuk a vámon átvinni szándékozott holmit. Ezután a bírónak deklarálják, hogy mit, és mennyit visznek át.
Három fontos szabály van:
1. Csak legális áru nevezhető meg (kenyér, sajt, kakas, alma).
2. Csak egyféle áru nevezhető meg (akkor is, ha legális holmit viszel, pl. nem vallhatsz be 2 almát és 2 kenyeret).
3. A tatyóban lévő kártyák számáról nem hazudhatsz.

"Na de most akkor mi van? Ha csak két sajt van nálam, akkor csak annyit pakolhatok be?" - teszik fel sokan elsőre a kérdést.

Szó sincs róla. Ha akarod, összeválogathatod tetszés szerint a legális és illegális holmikat, de akár többféle legláis cuccot is. 2 almára és 2 kenyérre is mondhatod azt a bírónak, hogy ez 4 alma.

Innen jön a játék sava-borsa, a bíró meggyőzése. Igazat mondtál? Hazudtál? Ha az utóbbi, akkor meg tudod vesztegetni a bírót? A lehetőségek kapuja szélesre van tárva. Bíróként lehetsz a törvény könyörtelen jobbkeze, aki megbüntet mindenkit, akiben egy kis simlisséget gyanít. Vagy, lehetsz megalkuvóbb is: szívességet adhatsz és vehetsz. Kérhetsz a már pultokon lévő árukból, vagy esetleg a kereskedő tárcájából, hogy így fejezze ki "háláját" a karhatalom engedékenysége miatt. De kereskedői oldalról is mehet a veszegetés, pl. adsz 10 aranyat a bírónak, hogy a te tatyód helyett vizsgálja át inkább a konkurenciát!

A legjobb, hogy az igazmondás ugyanúgy vezethet eredményre, mint a hazudozás. Sőt, a kettőt akár vegyítheted is. Volt már olyan meccsünk, hogy bíró urunknak mindenét pénzzé kellett tennie, mert zaklatta a becsületes kereskedőket, akik abban a körben tényleg 10 sajtot és 8 kakast vittek át a vámon. Ha ugyanis a kereskedő igazat mondott, de a bíró mégis vegzálta, akkor a bírónak kell kifizetnie a büntetést.

Hosszan lehetne a különféle stratégiákról, trükkökről és tippekről írni, de legyen annyi elég: a SoN igazi szerelemgyereke a drámapedagógia óráknak, és a társasjátékoknak. Megfelelő társasággal könnyen rá lehet kapni az ízére, és előjöhet mindenkiből a rejtett színészi véna.
- Drága Bíró uram, csak 4 kenyér lesz, az árváknak adom a mai keresetem!
- Mit beszélsz, az előbb még 4 alma volt!
- Jajj, biztosan csak félrehallotta ebben a nagy zajban... lefogadom, az aranyam csengését sem hallotta, amikor leszámoltam belőle 5-öt a pultjára, honorálandó az erőfeszítéseit, hogy így felügyel arra a hitvány Gáborra, aki most is próbál valamit átcsempészni!
- Nahát, Gábor pont ezt mondta rólad, és még 10 arannyal is megtoldotta az igazát... jól mondom, Gábor?
- Íííígy van, Bíró uram, épp most akartam keresni a 10 arany "alkotmányos költség" dolgában, ha megbocsát.

Természetesen a játékban rejlő negatívumokat sem hallgathatom el. Introvertáltabb, vagy sértődésre haljamos(abb) játékosok csak óvatosan közelítsenek a SoN (egyébként gyönyörű) dobozához. Ez nem az a játék, ahol csendben eldobálgatod a kockát, vagy gyűjtögeted a pontokat, és a végén majd kiderül, ki a győztes. Azt is el kell tudni viselni, hogy hátbatámadhatnak, vagy hogy a szívességedért cserébe árulást, és nem viszonzást fogsz kapni - akár olyan helyzetben is, amikor nem tudsz visszavágni. Ha ennek már a gondolatától is viszketsz, válassz inkább mást.

A dobozban lévő komponensek szépek, egyedül a rengeteg kártya megkeverése fogja kihívás elé állítani a játékosokat. Fóliázni pedig eléggé nehézkes a lapokat, mert ez esetben a tartóból fogjuk tudni nehezen kivenni őket, aminek viszont külön szerepe van a játékban a piacos résznél. Emellett az alternatív szabályok között említett időlimitet is nagyon ajánlom, sokat dob a játék dinamizmusán.
| 5 / 5 csillag!
2019. 01. 18.
Sheriff of Nottingham

Régóta nézegettem, aztán vásárlás mellett döntöttem, és nem bántam meg. Mondjuk kell hozzá 1-2 kör, míg mindenki felfogja a taktikát, ami inkább az, hogy "úgyis mindenki hazudik, de én akkor is átengedek mindenkit , ha eleget adnak érte". Ehhez az kell, hogy az árusok is kompromisszumkészek legyenek, akármit szállítanak, máskülönben egyhangú tud lenni a játék, folyamatos legális árukkal. Jó, hogy a kiegészítő dob a dolgon.
| 5 / 5 csillag!
2018. 12. 31.
Hazudj, ha tudsz

Nagyon jó blöffölős játék. Jókat lehet közben röhögni, mikor hallgatod, hogy a többiek milyen idióta dumával próbálják megvesztegetni az aktuális bírót. Egyetlen hibájaként azt említeném, hogy túl könnyen lehet vele győzni csak legális áruk bevitelével. De ez a játék hangulatán nem ront.
| 5 / 5 csillag!
2018. 12. 05.
Szuper!

Baráti társaságban és családban is nagyon szórakoztató játék! Várjuk a magyar kiegészítőt :)
| 5 / 5 csillag!
2018. 11. 24.
Jó játék!

Ez nálunk elég sűrűn előkerülő társas, melyben nagyon fontos a blöff és a megtévesztés, és sohase tudni mikor melyik taktika az amivel meg tudod téveszteni a bírát.
| 5 / 5 csillag!
2018. 10. 08.
A pék a vadász és az örömlány

Egyszerűen fantasztikus!! Az egyik legjobb blöffölős party játék ever!! Minden összejövetelnél elővesszük! Fantasztikus
| 4 / 5 csillag!
2018. 05. 25.
5 alma, nem hisszed? akkor nézd csak meg ha mered!

Fhúú, baráti társaságban került elő. Igazán mókás parti játék, de fontos hogy senki se vegye komolyan mert a cél hogy minél jobban átverjük a másikat! Ami persze hol össze jön, hol nem...
| 5 / 5 csillag!
2018. 04. 01.
Blőffölj ha tudsz

Nálunk a családban ez a leggyakrabban előkerőlű játék. Jó, hogy magyarul van! Sajna a kieg az nem így azt nem is vettük meg :(
| 4 / 5 csillag!
2018. 01. 12.
Nittingham bírája

Nagyon szórakoztató játék, igényes kivitelezéssel (kivéve a zsákokat, nem ajánlom, hogy használjátok a csatokat, mert nagyon könnyen elszakadnak). Nagyon pozitív a játékban, hogy a blöffölés, megvesztegetés szinte minden szabály nélkül mehet, egészen addig, amíg a felek egyértelműen meg nem egyeztek, túllicitálni is lehet (x összegért ne nyisd ki a zsákomat, x+5 aranyért nyisd ki neki stb.). Mi kipróbáltuk hárman is, öten is, szerintem négy fővel lehet a legjobb, ugyanis öt főnél már sok mindenre oda kell figyelni, a seriffet sokkal könnyebb átverni, képtelen mindent figyelembe venni. A játékkal az a legnagyobb gondom, hogy nagyon sokszor lutri, hogy bejön-e a seriff megérzése vagy sem, semmilyen formában nem lehet benne taktikázni, maximum úgy, ha ismered a játékostársakat, ilyenkor kicsit támaszkodhatsz a személyiségükre. Én például megnyertem úgy a játékot, hogy 1x próbáltam csempészni, lebuktam, onnantól kezdve mindig legális árukat pakoltam be a táskámba (lehetőleg 5-öt), 1x sem vesztegettem, vagy szúrtam ki a többiekkel, így a végén nagyon sok árut tudtam letenni és sok pénzem megmaradt (a seriff néha kinyitotta a táskámat, és ráfázott). Szóval lényegében csendben végigültem a játékot és reménykedtem, hogy egy adott áruból minél többet húzok és - bár szorosan-, de megnyertem a játékot.

Ettől független megfelelő társasággal nagyon jó szórakozást nyújthat, ha hozzám hasonlóan nem erősséged a blöffölés/hazugság, seriffként még így is jól tudsz szórakozni, arról nem is beszélve, hogy mivel teljesen nyílt és jóformán szabad a blöffölés/vesztegetés, a társak játékát is élvezetes nézni. Baráti társaságoknak, családoknak ajánlott, igazi partijáték.
| 4 / 5 csillag!
2018. 01. 07.
Barátságromboló

Barátságokat romba döntő, pofátlan hazugságra kényszerítő, bomba izgalmas játék! Rossz érzés amikor a legjobb barátod kamuzik rendületlenül a szemedbe, de megéri, hatalmas játék, tele nevetéssel, és csodálkozással! Már megint képes volt átverni? :O :D
| 5 / 5 csillag!
2018. 01. 01.
Jó játék jó társaságban

Karácsonyi meglepetés volt a játék, egy többnyire felnőttekből álló 10 fős társaságban, ahol 2 fős csapatokkal húztuk ki a játékban meghatározott maximális 5 játékos limit méregfogát.
Rég szórakoztunk (sírva röhögtünk) ilyen jól játékon. Iszonyat nagy ötlet a játékban hogy a vesztegetésben nincsenek szabályok, így pár deci alkohol után nagyon vicces szituációk születtek.
Miután befejeztük a játékot, még széles mosollyal az arcomon, azért az megfordult a fejemben, hogy vajon egy kevésbé közvetlen/idegen társaságban is ekkorát tudott volna ütni ez a játék.