Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Nottingham bírája - Vidám fiúk kiegészítő

Ár:
6.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (4)
Szállítási díj: 790 Ft
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

A Nottingham Bírájában kereskedő leszel, aki szeretné portékáját piacra dobi. A játékosok körről-körre adják tovább maguk közt a bíró szerepét, akinek az lesz a dolga, hogy kiválassza, melyik kereskedő szállítmányát nézze át és melyiket engedje át szabadon. A kereskedőknek meg az lesz a feladatuk, hogy meggyőzzék a bírát, hogy ne őket állítsa meg... bármi áron! A játékot legjobban profitáló kereskedő nyeri meg.

Vélemények

5.00
4 értékelés
5
(4)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 06. 26.
Nottingham Bírája meg Robin Hood és a vidám fiúk találkozása

Sokat ad az alapjátékhoz. Több új játékmódot is kipróbálhat a játékos. Nagyon jó játékélmény. Csak ajánlani tudom.
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 14.
A játék egy új szinten

Ez a kiegészítő garantáltan becsalogatja a furfangosságba azokat a játékosokat is, akik szeretnek biztosra menni és alapvetően nem kockáztatnak. Nagyon jó és sok-sok új játékmódot hoz az alapjátékhoz. Most már csak ezzel együtt játszunk, hogyha nincs a társaságban, olyan akinek még ismeretlen lenne az alapjáték.
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 14.
A sánta kutyát hamarabb utolérik, mint a hazug embert, ha az eleget fizet

Én kicsit mindig szkeptikus vagyok a kiegészítőkkel kapcsolatban, hogy megéri-e őket beszerezni. Néha az áruk az, ami elrettent, néha pedig egyszerűen nem ad hozzá annyit a kieg. az alapjátékhoz, mint az várnám (pl. Exploding kittens<>Imploding kittens).

Ennél a játéknál azonban ez nem így történt. Persze az ár továbbra is szubjektívan megítélendő, hogy megéri-e, azonban szerintem mindenképpen, hiszen adnak annyit a játékmenethez az extra lapok. Az alapjáték esetében néhányszor nyertem azzal a taktikával, hogy csak legális áruk átvitelével próbáltam meg a legtöbb pontot szerezni és többször ez sikeres taktika is volt, azonban ez a kieg. pontosan arra épít, hogy az óvatosabb kofák is a csalás, csempészés és az ármánykodás útjára lépjenek.

Az extra modulok, mint a különleges rendelés (egy legális és egy illegális áru átvitelének kombója) vagy a feketepiac (három csempészáru átvitele) is jó ötlet, megéri értük kockáztatni, vagy adott esetben kenőpénzt adni a korrupt bírának. A törvények pedig kellően megfűszerezik a játékmenetek, esetenként tovább kényszerítve a játékosokat a csempészésre (pl. kenyér/alma/csirke/sajt csempészárunak számít vagy amikor jutalompont jár a csempészett áruk után).

Én mindenképpen ajánlom ezt a kieget. A néhány extra szabály nem bonyolult, könnyen beépíthető az alap játékmenetbe. Szertinem növeli a játékélményt. 6-an még nem játszottuk a szolgabírós változatát, de nagyon várom, hogy összegyűljünk egyszer annyian, hogy kipróbáljuk ezt is. Izgalmasnak hangzanak a két bírós installációra írt szabályok is.
| 5 / 5 csillag!
2019. 02. 28.
Csak vidáman

Kezdeném azzal, hogy nekem már az alapjáték is tetszett, így nem volt kérdéses, hogy ezt is be kell szereznem.

Maga a kiegészítő öt modulból áll:

1.
Hat játékos esetén a bírót lecseréljük a két helyettesére. Ez azzal jár, hogy még nehezebb dolga van az embernek, hisz itt már megeshet, hogy mind a két helyettest meg kell vesztegetni külön-külön. Ráadásul, ha az egyik elfogadja az alkut, a másik meg nem, akkor duplán bukhatunk a szállításon.

2.
Különleges rendeléseket teljesíthetünk, ami nagyobb ösztönzést jelent a vegyes szállításra.
Igaz, hogy a játék végi bónuszokba nem számítanak bele ezen legális termékek, de az extra pontok kárpótolnak érte.

3.
A feketepiacon három illegális áru cserélhető be egy még több pontot érő kártyára. Ez ráadásul még a játék végi pontozást is megkönnyíti, hisz három kártya helyett csak egyet kell nézni.

4.
Törvényeket iktathatunk be, ami szerintem az egyik legjobb része a kiegészítőnek. Így mindig van két módosítás a játékban, amire érdemes taktikát is építeni.

5.
A névben szereplő vidám fiúk becsempészése óriás kockázattal jár, de mindnek van valami bónusz képessége amiért megéri kockáztatni.


Az eddigi legjobb társasjáték kiegészítő amivel valaha játszottam, csak ajánlani tudom.