Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Nyolc perces birodalom

Ár:
4.190 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (8)
Szállítási díj: 790 Ft
Elérhetőség: Nincs készleten

Leírás

Építs birodalmat és hódítsd meg a világot!
A nyolc perces birodalom egy nagyon gyors területfoglaló játék, amelynek során nehéz döntéseket kell meghozni. Gyorsan megtanulható és szórakoztató játék, ha csak néhány szabad perc áll rendelkezésre.

A nyolc perces birodalom játékban 2-5 játékos egymás után választ a hat képpel felfelé lévő kártya közül. Ezek mindig egy-egy nyersanyagot, és egy-egy azonnal végrehajtható akciót biztosítanak a játékosoknak. Az akciók segítik a játékosokat a területek elfoglalásában, a nyersanyagok pedig a játék végén jelentenek pontokat, ezért a játékosoknak az ezek közötti egyensúlyt kell megtalálniuk a győzelemhez.

A játékról bővebben a MATE oldalán olvashatsz.

Vélemények

4.00
8 értékelés
5
(0)
4
(8)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2020. 09. 09.
Ez a tökéletes 4*-os játék. Jó mechanikákat ötvöz nagyon pörgős játékmenettel, ahol senki sem fogja magát unni. Az 5 csillagot azért nem kapja meg, mert nekem végtelenül "steril". Sem időben, sem térben, sem tematikában nem kötődsz hozzá, pedig adná magát, hogy akár történelmi, akár fantasy vagy sci-fi vonalon sorjázzanak ki hozzá a remake-ek és kiegészítők.

A mechanika roppant egyszerű: kártyákat gyűjtesz és területeket foglalsz. Kezdesz X számú arannyal, ebből veheted meg a gyűjtendő kártyákat is.
Minden körben 6 kártya elérhető, és ezek a pozíciójuktól függően lesznek egyre olcsóbbak, 3-2-1, esetleg 0 aranyba kerülve. Az aranyak nem termelődnek újra. Ha valaki megvett egy kártyát az adott pozícióból, a tőle jobbra levők egyel olcsóbb helyre kerülnek, a sor végére, a legdrágább pozícióba pedig jön egy új kártya. A játék X-1 kártya összegyűjtéséig (ergó ugyanennyi körig) tart.

A kártyákon 2 dolog fontos: a tetején lévő nyersanyag és az alján található akció. A nyersanyag gyakorisága határozza meg, hogy hány darab után hány pontot kapsz. Vannak joker lapok is, ezek bármelyik nyersanyaghoz beszámíthatók a végén. Az akció lehet sereg(ek) feltétele, seregek mozgatása vagy sereg levétele, városépítés, illetve ezek kombinációja.
Pontot szerezni a nyersanyagon kívül területfoglalással lehet: 1 pontot kapsz minden kontinensért és/vagy kontinensen belüli országért, ahol neked van a legtöbb sereged.

Külcsínben a játék abszolúte absztrakt és minimalista - kockasereg, korongváros; pofonegyszerű kiigazodni, hogy mi micsoda. Az egész játék lelke a pakli - ezt leszámítva gyakorlatilag szárazbabbal és aprópénzzel is játszható. Két negatívum: az angol kiadásban lévő 2*2 térkép helyett csak egy került a dobozba (igaz, az kétoldalas), és annak a kivitelezése sem az igazi. Asztalra téve kicsit huplis, és már az első kihajtásnál sérült kicsit a kartonlap éle - felteszem, a további játékok sem fognak javítani az állapotán.
| 4 / 5 csillag!
2019. 02. 07.
2x8 perc...

Bár a nevében szereplő játékidőt nem lehet tartani, a valóságban 25-30 perc alatt bőven lemegy egy parti. A tenyérnyi méretű játéktábla ne riasszon el senkit, alapvetően egy ötletes, kártya-vezérelt játék. A szerencsefaktor na meg a játékidő miatt mindenképp családi kategória. A szerencse jelenléte mellett, azért kellő mennyiségű taktikázást is biztosít. Ugyancsak ajánlani tudom
| 4 / 5 csillag!
2019. 01. 28.
Gyors és egyszerű területfoglalós játék

Eddig csak ketten próbáltuk, és mindig 20-30 perc volt egy játék, pedig nem gondolkodtunk rajta órákat. Egyszerű, könnyen tanulható szabályai vannak, de túl sok időre nem köti le a figyelmünket. Tetszik, hogy kétoldalas a tábla, így a már bevált terjeszkedési stratégia könnyen megzavarható, ha a másik oldallal játszunk. A dobozát nagynak találom, fele ekkora dobozban is elfért volna az a pici összehajtható tábla, a kártyák és a hadsereg kockák. Kölcsön kaptam a játékot, de nem biztos, hogy megvásárolnám, nekem ennél egy picivel összetettebb játékok tetszenek igazán.
| 4 / 5 csillag!
2018. 10. 23.
kockasereg

A játéktábla kétoldalas, két különféle térképpel. Kinyitva kb. A3, összehajtva kb. A5 méretű. Sokkal kisebb és vékonyabb dobozba is beleférne. Az insert sem praktikus, egyrekeszes, ezért érdemes az alkatrészeket szortírozva, simítózáras tasakokban tartani.
| 4 / 5 csillag!
2015. 09. 21.
8 helyett 15 de azért így is jó.

Gyors, egyszerű de mégis elég komplex ahhoz, hogy elszórakoztasson egy komolyabb gémert is. Szuper utazós játék.
| 4 / 5 csillag!
2015. 09. 10.
Egyszerű és nagyszerű

Olcsó, gyors, könnyen tanulható, ám mindig más arcát mutató interaktív játék.
| 4 / 5 csillag!
2015. 08. 12.
Gyors területfoglalós

Egy gyors, könnyen megtanulható területfoglaló játék, mely ketten játszva is élvezetes. Kis dobozának köszönhetően könnyen magunkkal tudjuk vinni.
| 4 / 5 csillag!
2015. 07. 16.
Gyors játék

Nagyon gyors, egyszerű kis területfoglalós, szettgyűjtögetős játék. Pici a doboza ezért könnyen szállítható. Ha a nyaralásra/utazásra mindenképpen kell valami táblás játék, de nem fér be nagy doboz vagy nem akarunk megszakadni, akkor ideális.