Okos kertész

Normál ár: 4 990 Ft


A Te árad: 4 741 Ft

Értékelés: 
(4.3)
Az Okos kertész a Gém Klub által 2012-ben kiírt játékötlet pályázat nyertese volt az óvodásoknak való játékok kategóriájában.  A feladat kezdetben egyszerű: virágokat kell elhelyezni a virágágyásba úgy, hogy a színek és formák jól illeszkedjenek.  Az „Okos kertész” egy különleges logikai játékgyűjtemény. Egyszerre rejt egyfős fejtörőket és társasjátékot az óvodásoknak, ugyanakkor komolyabb feladványokat iskolásoknak, és családi társasjátékokat is. A kedves virágok a könnyed kooperációs (együttműködős) játéktól a kemény logikai játékig több generáción keresztül elkísérhetik a játékosokat. A játék a Gém Klub Gondolkodó Játékok sorozatának tagja.

Kertészkedni télen? Tetriszt játszani társasjátékként? Nem lehetetlen!
A Gémklubnál bizony már hagyománynak számít a hazai játékfejlesztők ötleteinek kreatív és színvonalas megvalósítása, az Okos kertész pedig ezek közül is kiemelkedik sokoldalúságával. Óvodások és iskolások kedvence, játszható egyedül és többen, egymással versenyezve és kooperatívan is, fejleszti többek közt a térlátást, a logikát és kombinációs készséget, sőt, még egy kis számolásról is lehet szó, ha épp arra szottyan kedvünk! Mindez együtt, egy dobozban, egy elragadó kert üde virágai közt! Ami persze máris nem lesz olyan hívogató, amikor szembesülünk vele, mennyi munkával is jár rendben tartani azt.
A számtalan szabályvariánsnak ugyanaz az alapja.
A különböző színű és méretű virágcsoportokat úgy kell elhelyezni a pályán, hogy sehol se maradjon üres hely, de ne is lógjon le semmi a tábláról. Ez eddig könnyűnek hangozhat, de a játék lelke valójában a kijátszható elemek lerakásának különböző szabályaiban rejlik. Mi van, ha a soron következő játékos csak egyel több virágból álló elemet tehet le, mint az előtte lévő? És ha a fűben éhes bogarak lapulnak, akiket nem szabad a saját színükkel megegyező virággal letakarni, mert megenné azt? És ha a dobókocka értékével megegyező számú elemekkel kellene minél inkább megtölteni a táblát? Számtalan variáció létezik, amelyeket egymással is kiválóan kombinálhatunk, a végeredmény pedig egy igazi, hamisítatlan logikai társasjáték, amit a szülők sem unnak meg!
Persze, előfordulhat, hogy épp nincs kivel játszani, de sebaj! Az Okos kertész a legmodernebb trendeknek megfelelően saját, egyedül játszható feladványos szabályvariációt is tartalmaz, ötven fokozatosan nehezedő feladvánnyal, négy nehézségi szinten.
Hiába, ha valamitől, hát akkor ettől aztán virágos jókedve lesz az embernek!
 

Értékelések átlaga 


(4.3)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 6
43% (3)
43% (3)
14% (1)
Rendezés:
Eddig összesen 7 értékelés
nagyon egyszerű

Laura | 2019. január 15.

Most kapták a gyerekek, de nekünk nem lett a kedvenc társasunk. Nagyon szép igényes játék,de nagyon egyszerű is. 3-4 éveseknek ajánlom.
Inkább egy személyes logikai óvodásoknak

Dóra | 2018. július 26.

Mi még a társasjáték változatát sosem játszottuk, pedig már megvan 2 éve. Amikor elő kerül inkább az egyszemélyes logikai játékot szereti a 6 éves kislányom. Nagyon ötletes és egyáltalán nem csak lányos játéknak mondanám, a 4 éves kisfiamnak azonban még egyszer sem jutott eszébe vele játszani, pedig mindent csinál, amit a nővére is. Szép és igényes játék, de abszolút ovis korosztály.
Nem lett kedvenc

Agnes | 2018. március 7.

Érdemelne 5 csillagot, mert ötletes, jópofa játék, különösen társasként játszva, a gyerek azonban nem kedvelte meg, párszor játszottunk csak vele, bő fél éve elő sem vettük már.
egyszerű

Lívia | 2017. január 21.

Karácsonyra kaptuk, mostanáig méregettük. Lányaim (5 és 8) nekiültek a feladványoknak, de miután megcsináltak párat a könnyűekből pillanatok alatt hátra lapoztak a legkeményebb szintre, amit szintén hamar megoldottak. Itt jegyzem meg, hogy a mi játékleírásunknak hiányzik az utolsó két feladatot tartalmazó lapja :((
Próbáltuk a családi verziót is, de tényleg egyedül az ovisnak nem volt "dedós". Szóval én csakis ovisoknak ajánlom!
Jópofa, ötletes játék óvodás kortól

Agnes | 2016. augusztus 23.

Egyedül és többen is lehet játszani, így egykék esetében szerintem alap darab. A kedves virágos grafika miatt tetszett meg a lányomnak, szereti a logikai feladványokat. Játszottuk hármasban is - jó szórakozás, de két-három kör erejéig maximum, aztán jöhet valami más. Néha közös játéknál nehezítünk rajta és a bogaras oldalt használjuk, hát... kell gondolkodni még a felnőttnek is.
ovis kortól

Zsolt | 2015. augusztus 20.

Szerintem is csupán a kicsiknek való. Utána célszerű elajándékozni és más fejlesztő játékot szerezni.
Nem csupán egyénileg, hanem az együttműködésre is fejleszt. :)
ajánlás

kwaima | 2015. július 9.

Kedves játék, amit akár egyedül is játszhat ovisunk.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

Gondolkodó játékcsalád