Okos kertész

  Normál ár: 4 990 Ft

  A Te árad: 4 741 Ft

  Értékelés:  (4.5)
  Az Okos kertész a Gém Klub által 2012-ben kiírt játékötlet pályázat nyertese volt az óvodásoknak való játékok kategóriájában.  A feladat kezdetben egyszerű: virágokat kell elhelyezni a virágágyásba úgy, hogy a színek és formák jól illeszkedjenek.  Az „Okos kertész” egy különleges logikai játékgyűjtemény. Egyszerre rejt egyfős fejtörőket és társasjátékot az óvodásoknak, ugyanakkor komolyabb feladványokat iskolásoknak, és családi társasjátékokat is. A kedves virágok a könnyed kooperációs (együttműködős) játéktól a kemény logikai játékig több generáción keresztül elkísérhetik a játékosokat. A játék a Gém Klub Gondolkodó Játékok sorozatának tagja.

  Kertészkedni télen? Tetriszt játszani társasjátékként? Nem lehetetlen!
  A Gémklubnál bizony már hagyománynak számít a hazai játékfejlesztők ötleteinek kreatív és színvonalas megvalósítása, az Okos kertész pedig ezek közül is kiemelkedik sokoldalúságával. Óvodások és iskolások kedvence, játszható egyedül és többen, egymással versenyezve és kooperatívan is, fejleszti többek közt a térlátást, a logikát és kombinációs készséget, sőt, még egy kis számolásról is lehet szó, ha épp arra szottyan kedvünk! Mindez együtt, egy dobozban, egy elragadó kert üde virágai közt! Ami persze máris nem lesz olyan hívogató, amikor szembesülünk vele, mennyi munkával is jár rendben tartani azt.
  A számtalan szabályvariánsnak ugyanaz az alapja.
  A különböző színű és méretű virágcsoportokat úgy kell elhelyezni a pályán, hogy sehol se maradjon üres hely, de ne is lógjon le semmi a tábláról. Ez eddig könnyűnek hangozhat, de a játék lelke valójában a kijátszható elemek lerakásának különböző szabályaiban rejlik. Mi van, ha a soron következő játékos csak egyel több virágból álló elemet tehet le, mint az előtte lévő? És ha a fűben éhes bogarak lapulnak, akiket nem szabad a saját színükkel megegyező virággal letakarni, mert megenné azt? És ha a dobókocka értékével megegyező számú elemekkel kellene minél inkább megtölteni a táblát? Számtalan variáció létezik, amelyeket egymással is kiválóan kombinálhatunk, a végeredmény pedig egy igazi, hamisítatlan logikai társasjáték, amit a szülők sem unnak meg!
  Persze, előfordulhat, hogy épp nincs kivel játszani, de sebaj! Az Okos kertész a legmodernebb trendeknek megfelelően saját, egyedül játszható feladványos szabályvariációt is tartalmaz, ötven fokozatosan nehezedő feladvánnyal, négy nehézségi szinten.
  Hiába, ha valamitől, hát akkor ettől aztán virágos jókedve lesz az embernek!
   

  Értékelések átlaga 


  (4.5)

  Közönségdíjak

  Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

  75% (3)
  25% (1)
  Rendezés:
  Eddig összesen 4 értékelés
  egyszerű

  Lívia | 2017. január 21.

  Karácsonyra kaptuk, mostanáig méregettük. Lányaim (5 és 8) nekiültek a feladványoknak, de miután megcsináltak párat a könnyűekből pillanatok alatt hátra lapoztak a legkeményebb szintre, amit szintén hamar megoldottak. Itt jegyzem meg, hogy a mi játékleírásunknak hiányzik az utolsó két feladatot tartalmazó lapja :((
  Próbáltuk a családi verziót is, de tényleg egyedül az ovisnak nem volt "dedós". Szóval én csakis ovisoknak ajánlom!
  Jópofa, ötletes játék óvodás kortól

  Agnes | 2016. augusztus 23.

  Egyedül és többen is lehet játszani, így egykék esetében szerintem alap darab. A kedves virágos grafika miatt tetszett meg a lányomnak, szereti a logikai feladványokat. Játszottuk hármasban is - jó szórakozás, de két-három kör erejéig maximum, aztán jöhet valami más. Néha közös játéknál nehezítünk rajta és a bogaras oldalt használjuk, hát... kell gondolkodni még a felnőttnek is.
  ovis kortól

  Zsolt | 2015. augusztus 20.

  Szerintem is csupán a kicsiknek való. Utána célszerű elajándékozni és más fejlesztő játékot szerezni.
  Nem csupán egyénileg, hanem az együttműködésre is fejleszt. :)
  ajánlás

  kwaima | 2015. július 9.

  Kedves játék, amit akár egyedül is játszhat ovisunk.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Gondolkodó játékcsalád