Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
13.990 Ft

Pandemic: A labor

13.990 Ft
Webáruház készlet: Raktáron
Átlagos értékelés: (11)

Leírás

A Pandemic második kiegészítője újabb kihívásokkal! A Pandemic: A labor a világszerte népszerű kooperatív társasjáték második kiegészítője. Tartalmaz több, az alapjátékba külön-külön és egyszerre is beemelhető modult: a labor segítségével teljesen megváltozhat az ellenszerek kifejlesztésének módja; különleges játékmódok: egyszemélyes és csapatküzdelem... és természetesen új szerepek! A játékhoz szükség van a Pandemic társasjátékra és az egyik modulhoz a Pandemic: Pengeélen kiegészítőre!

Vélemények

5.00
11 értékelés
(11)
(0)
(0)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2020. 01. 05.
Labor kiegészítő

Eddig csak egyszer próbáltuk ki, de ez a kiegészítő nagyon illik a játékhoz. Végre van egy kis valóság szaga a játéknak. Mindenkinek ajánlom, hogy beszerezze, feldobja a játékot. :)
2019. 06. 30.
Labor

Nagyon kedvenc az alap Pandemic és a Pengeélen kiegészítőt is megvettük hozzá, úgyhogy kötelezőnek éreztük a Labort is.

Jók az új játékmódok, legjobban az üvegcsék és a labor tematikája tetszik nagyon, végre olyan érzése van az embernek, hogy kutatja a betegségek ellenszerét nem "csak kidobja a kárytákat".
2019. 01. 03.
Még több izgalom

Ez az új kiegészítő a Pandemic alapjátékkal és a Pengeélen kiegészítővel játszva a legizgalmasabb és legjobb.
A játék menetét, mechanizmusát és a korábbi élményeket, tapasztalatokat eléggé megváltoztatja. Többet kell gondolkozni, még inkább együtt kell működni a társakkal.
Sokkal nagyobb a kihívás! A kudarcok is nagyobb arányúak, de a győzelem élménye felemelő. Itt már a szerencse is számít. Az újrajátszhatóság száma végtelen.
Nagyon ajánlom mindenkinek aki szereti a Pandemicet. Érdemes megvenni.
2018. 12. 03.
kiegeszito

Csatlakozni tudok a tobbekhez, szerintem is a legjobb kiegeszito
2018. 11. 05.
Pluszt ad hozzá

Ez a kiegészítő végre komolyabb pluszt ad hozzá, mint az előző (pengeélen). A játék dinamikája is jelentősen megváltozik. Az eddig játékmenetben a játéktáblán való mozgásokon nagy hangsúly volt. Most már többet kell gondolkodni is. A vírusok kifejlesztése végre tényleg olyan feelinget ad, mint a valóságban. Szerintem nem lett egyszerűbb dolgunk, mindenképpen összetettebb és hangulatosabb a játék.
2018. 10. 16.
Labor kihívás = Pandemic++

Első tapasztalatom a Labor kihívással nagyon pozitív! Igaz sok jó döntést kellett hoznunk, de volt azért szerencsénk is. Így is éppen, hogy nyertünk.
Nagyon nagy élmény volt együtt dolgozni az ellenszérumokon.
Most már tényleg minden sziten együtt dolgozik a csapat a játékban.
2018. 09. 19.
Legjobb kiegészítő, ténylegesen ki kell fejleszteni az ellenszérumot.

Nagyon rákaptunk barátokkal a Pandemicre, úgyhogy két kiegészítőt is beszereztünk már hozzá (Pengeélen+A labor).
A Labor kiegészítőnél lehetőség van egyedüli játékra, amit én nagyon megszerettem.
Szóló játékmód során egy karaktert irányítok, majd a fertőzés után a CRC-nek (járványügyi központ) is van egy akciója. Egyedül 20-30 perc alatt le lehet zavarni egy partit (+ előkészületek).

Szóló játékmódban kipróbáltam a következőket már:
-alapjáték: jó
-virulens törzs (pengeélen): jó
-mutáns vírus (pengeélen): jó
-labor kihívás: LEGJOBB (nekem ez a játékmód tetszik legjobban)

Lassan majd elkezdem a különböző játékmódokat egymással is kombinálni... Oda már rendesen fel kell kötni a gatyát :)

Mindenképpen ajánlom mindenkinek akár egyedüli akár közös játékra is ezt a kiegészítőt. A vírusok ellenszerének kifejlesztéséhez a labor változatnál nem csak egyedül kell kártyákat gyűjtögetni vagy esetleg 1-1 társsal városkártyákat csereberélni, hanem mintát kell gyűjteni, és a laborban EGYÜTT fejleszthetjük ki az ellenszérumot ami megnehezíti egy kicsit a játékot, de nagyon hangulatossá teszi.
2018. 09. 04.
A labor

Nagy rajongója vagyok a Pandemic társasjátékoknak és ez sem okozott csalódást. Általában ketten játszunk és leginkább a mutáció, illetve a virulens törzs kihívást váltogattuk a Pengeélen kiegészítő megjelenése óta. Most először a "sima" alapjátékot kombináltuk a labor kiegészítéssel, amit sikerült is megnyerni. Viszont se a mutációt, se a virulens törzset alkalmazva nem volt szerencsénk. A plusz akciók, amiket a laborban tevékenykedve kell elkölteni, megnehezítik a játékot. Ez persze nem baj, mert az sem jó ha túl könnyű egy játék, de egy idő után bosszantott hogy mindig elveszítjük a játékot. Várom a State of Emergency kiegészítő magyar nyelvű megjelenését is, mivel abban lesznek karanténok, amik úgy tűnik könnyítenek picit ezen a nehézségen. Jó ötlet volt a labor mechanizmusának bevezetése, tényleg más játékélményt nyújt a vírusokat karakterizálni, szekventálni és nem csak egyforma színű kártyalapokat kell kigyűjteni az ellenszer kifejlesztéséhez. Kipróbáltam az egyszemélyes játékmódot is, ami teljesen jól működött. Sajnos a csapatjátékot még nem volt alkalmunk tesztelni, de remélhetőleg arra is lesz majd alkalom .
2018. 06. 01.
„Tudományszag”

Az alapjáték első kiegészítőjében megszokott „stílusban” készült el ez a doboz is.
Kapunk új szerepeket (sőt egyes régebbi szerepek laborhoz átdolgozott kiadását is), új eseményeket és új virulens törzs kártyákat.
A modul elemek az alábbiak:
1. A korábban megismert Mutáció kihívás nehezített változata, amelyhez az új Mutáció fertőzéskártyák mellett még 12 lila víruskocka is jár.
2. Labor kihívás: a legjobb része a doboznak. Kapunk egy labor kiegészítő játéktáblát, ellenszer fiolákat, szekvencia kártyákat, labor akciók szabály összefoglaló kártyákat. Ezekkel a tudományos szag is beszivárog a játékba. Alapvetően megváltozik, ahogyan eddig az ellenszereket kifejlesztetted. Eddig elég volt 5 egyforma városkártyát beadni, de már nem. Ami számomra nagyon tetszett, hogy az alapjátékban az 5 egyforma színű városkártya birtoklása/megszerzése a lapjárástól függően valamikor nagyon nehéz volt és sokszor a kézlimit miatt csak dobáltuk el a lapokat. Itt lépésről lépésre kell az adott színhez tartozó ellenszert kifejleszteni, nem szükséges egyszerre 5 azonos színű lap birtoklása. Amíg az alapjáték akár 2 fővel is játszható, a laborhoz javasolt a 3-4 fő.
3. Szóló játékmód: a városok megfertőzése fázis után egy akciónyi segítséget kaphatsz a CDC-től (egyfajta virtuális játékos). Egynek jó.
4. Csapatjáték: a végcél ugyanaz, azonban a 2-3 csapat közül mégis dönteni kell, hogy ki a jobb (a kiosztott célkártyák és díjak alapján). Első hallásra szimpatikusnak tűnt, azonban a játék folyamán sokszor bennem volt: „tuti bukik a csapatunk, miért hagyjuk őket győzni, pusztuljon a világ”, „nem segítek, mert én akarom elvinni az adott díjat”. Szóval nemes a végcél, csak nehéz összeegyeztetni az akciókat, ha mindenkinek egy kicsit maga felé hajlik a keze, így nehezebb nyerni is (bár a játék Bónuszkártyákat is ad a játékba a győzelem eléréséhez). Mindenképpen előnye, hogy akár 6 fővel is játszható a játék.
Természetesen itt is lehet keverni a modulokat a már eddig megjelentekkel együtt, így akár legendás szinten lehet laborban a nehezített virulens mutáns kihívásban edzeni.
A kieg fénypontja mindenképpen a labor modul az új, laborban jól használható szerepekkel és új akciókkal. Már ezért is érdemes beszerezni az alapjáték kedvelőinek; a többi meg „szódával elmegy”. Kifejezetten ajánlom.
2017. 12. 19.
Nagyon jó!

Ez egy nagyon jó kiegészítő. Mindenkinek ajánlom.
2017. 11. 09.
Legjobb

A legjobb Pandemic kieg szerintem
Pont az egyetlen hiányosságát tölti be a Pandemicnek. Már végre nemcsak 5 ugyanolyan lapot gyűjtünk hanem valóban kifejlesztjük az ellenszérumot :)