Pandemic: In the Lab kiegészítő

  Normál ár: 11 990 Ft

  A Te árad: 11 391 Ft

  Értékelés:  (4.0)
  Az egyik legnépszerűbb kooperatív társasjáték, a Pandemic második kiegészítője! Tartalmaz egy új táblát, melyen egy laboratórium kapott helyet, ahol tudósaink az ellenszer kidolgozásán fáradoznak. A kiegészítő részeként kapunk négy új szerepet, új eseményeket és egy teljesen új, világméretű pánik forgatókönyvet. 4 vagy 6 játékos esetén már kipróbálhatjuk magunkat két csapatban, egymás ellen is.

  A kiegészítő használatához szükség van mind az új kiadású alapjátékra, mind az On the Brink kiegészítő második kiadására.

  Értékelések átlaga 


  (4.0)

  Közönségdíjak

  Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

  33% (1)
  33% (1)
  33% (1)
  Rendezés:
  Eddig összesen 3 értékelés
  „Tudományszag”

  Gubirobi | 2018. július 1.

  Az alapjáték első kiegészítőjében megszokott „stílusban” készült el ez a doboz is.
  Kapunk új szerepeket (sőt egyes régebbi szerepek laborhoz átdolgozott kiadását is), új eseményeket és új virulens törzs kártyákat.
  A modul elemek az alábbiak:
  1. A korábban megismert Mutáció kihívás nehezített változata, amelyhez az új Mutáció fertőzéskártyák mellett még 12 lila víruskocka is jár.
  2. Labor kihívás: a legjobb része a doboznak. Kapunk egy labor kiegészítő játéktáblát, ellenszer fiolákat, szekvencia kártyákat, labor akciók szabály összefoglaló kártyákat. Ezekkel a tudományos szag is beszivárog a játékba. Alapvetően megváltozik, ahogyan eddig az ellenszereket kifejlesztetted. Eddig elég volt 5 egyforma városkártyát beadni, de már nem. Ami számomra nagyon tetszett, hogy az alapjátékban az 5 egyforma színű városkártya birtoklása/megszerzése a lapjárástól függően valamikor nagyon nehéz volt és sokszor a kézlimit miatt csak dobáltuk el a lapokat. Itt lépésről lépésre kell az adott színhez tartozó ellenszert kifejleszteni, nem szükséges egyszerre 5 azonos színű lap birtoklása. Amíg az alapjáték akár 2 fővel is játszható, a laborhoz javasolt a 3-4 fő.
  3. Szóló játékmód: a városok megfertőzése fázis után egy akciónyi segítséget kaphatsz a CDC-től (egyfajta virtuális játékos). Egynek jó.
  4. Csapatjáték: a végcél ugyanaz, azonban a 2-3 csapat közül mégis dönteni kell, hogy ki a jobb (a kiosztott célkártyák és díjak alapján). Első hallásra szimpatikusnak tűnt, azonban a játék folyamán sokszor bennem volt: „tuti bukik a csapatunk, miért hagyjuk őket győzni, pusztuljon a világ”, „nem segítek, mert én akarom elvinni az adott díjat”. Szóval nemes a végcél, csak nehéz összeegyeztetni az akciókat, ha mindenkinek egy kicsit maga felé hajlik a keze, így nehezebb nyerni is (bár a játék Bónuszkártyákat is ad a játékba a győzelem eléréséhez). Mindenképpen előnye, hogy akár 6 fővel is játszható a játék.
  Természetesen itt is lehet keverni a modulokat a már eddig megjelentekkel együtt, így akár legendás szinten lehet laborban a nehezített virulens mutáns kihívásban edzeni.
  A kieg fénypontja mindenképpen a labor modul az új, laborban jól használható szerepekkel és új akciókkal. Már ezért is érdemes beszerezni az alapjáték kedvelőinek; a többi meg „szódával elmegy”. Kifejezetten ajánlom.
  Semmi extra..

  Barbara | 2017. január 23.

  Szerintem ez a kiegészítő nem nagy szám, nem tesz hozzá semmi érdekeset ajátékhoz. Az alap játék magában szerintem sokkal hitelesebb és magávalragadóbb.
  Viszont imádom a kis műanyag vírustartó dobozkákat benne! Határozottan az a legjobb ebben a kiegészítőben! :)
  Terepmunka helyett irány a labor!

  Miklós Ábel | 2015. november 24.

  Nagy rajongója vagyok a Pandemic sorozatnak, több baráti társaság is teljesen "rabjává vált" az évek során. A kockajáték (the cure) és a kórokozós (contagion) kiegészítőn kívül az összeset beszereztem és kipróbáltuk, valamiért ennek volt a legkisebb sikere.
  A benne lévő új karakterek némelyike kimondottan jó és illenek is a korábbiakhoz, a laboratórium tábla nomeg az ellenszérumos fiolák is látványosak, mégsem ad hozzá a játékhoz annyit mint mondjuk az on the brink vagy a sate of emergency kiegészítő. Itt a kórokozó kockák gyógyítása során szerzünk biológiai mintákat, amiket később hosszas feldolgozással (szekvencia meghatározása, sokszorosítás, tesztelés) használhatunk fel a vakcina előállítására. Ez így sokkal logikusabb és realisztikusabb mint városkártyákat hajigálni a világ megmentéséhez. Csakhogy a lépések komplexek és sok-sok akciót igényelnek, így a játék pörgőssége bizony csorbát szenved. Nem tart valójában hosszabb ideig, viszont az akciódús utazgatás-gyógyítgatás helyett bizony valaki vagy akár többen is a laborokban fognak görnyedni és víruskockákat tologatnak az inkubátorból a PCR-be és vissza. Nekünk személy szerint jobban tetszett a járványkitörések sújtotta városok között rohangálni és irtani a nyavalyát, de itt hangsúlyosabb a gyógyszerfejlesztés.
  A dobozban van hely az on the brink Petri csészéinek, és alájuk be lehet még zsúfolni a sate of emergency kieg karantén jelzőit is. Az ellenszérumos fiolák kimondottan nagyok, többé senki nem fogja elfelejteni, hogy már elkészült a gyógyszer! Van benne pár új lap az on the brink féle mutation challange-hez és a virulent strain challange-hez. A labor tábla elég nagy, tovább púposítja a mindenes Pandemic dobozt. :)

  Azoknak ajánlom akik ki szeretnék próbálni a játékot mindenféle felállásban, illetve azoknak akik esetleg kifogásolták az ellenszerkészítés logikátlan és erősen szerencse alapú módját.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.

  Pandemic játékcsalád