Pandemic

  Normál ár: 9 990 Ft

  A Te árad: 9 490 Ft

  Értékelés:  (4.8)
  Megvan bennetek minden, ami az emberiség megmentéséhez kell? Egy járványelhárító csapat szakképzett tagjaiként kell felfedeznetek a tomboló halálos járványok ellenszérumait, még mielőtt azok világszerte elterjednének.
  Neked és a csapat tagjainak a világot bejárva kell harcolnotok a fertőzéssel, és meg kell találnotok az ellenszerhez szükséges anyagokat. Saját szakértelmeteket latba vetve kell összedolgoznotok a siker érdekében. Az óra ketyeg, a betegségek világméretű járványok révén terjednek.
  Meg tudjátok találni mind a négy ellenszert még időben? Az emberiség sorsa a ti kezetekben van!
  Pandemic - Élet az örökség előtt…

  Az elmúlt hetekben mástól sem volt hangos a társasjátékokkal foglalkozó oldalak többsége, mint a 2015-ös év sikerjátékától, a Pandemic: Legacytől és a trónkövetelésétől a BoardGameGeek összesített listáján. Nem véletlen, hogy a játékot a kezdetektől hatalmas érdeklődés övezte, hiszen a 2008-ban megjelent kooperációs játék, a Pandemic és számos kiegészítője olyan utat taposott ki neki, ami egészen egyedülálló a társasjátékok között.

  Már a megjelenése évében számtalan díjra jelölték Matt Leacock világmegmentős játékát, aminek jókora részét be is zsebelte, de az érdeklődés a Pandemic játékok iránt azóta sem hagyott alább. Ezt jól mutatja, hogy a BoardGameGeek összesített listáján 7,66-al a 47., így stabilan tartva magát az első 50-ben, továbbá 2014-ben, a Gémklub jóvoltából immáron második kiadását élte meg, majd 2015-ben az év játéka díjra is jelölték Magyarországon. Feltehetően ezért gémklubos madarak azt csiripelik, hogy 2016-ban érkezik a Pandemic első kiegészítője, az On the Brink és az új teljes játék, a Pandemic: Legacy is magyar nyelven.

  A 2014-es Pandemicben a sztori nem változott. Ahogy az eredeti, úgy az új kiadásban is a játékosok célja az, hogy együttműködve, egymást segítve megmentsék a világot a globális pusztulástól, amibe egyből négy vírus taszítaná az emberiséget. Ehhez nem kell mást tenniük, mint a játék kezdetén kapott (sorsolt vagy választott) karaktereik foglalkozásuk nyújtotta képességét megfelelően kihasználva és kombinálva úgy összedolgozni, hogy végül megfékezzék a járványt és kifejlesszék az ellenszert. Izgalmasan hangzik? Persze! Egyszerű lesz? Aligha…

   

  Az új kiadás is teljesen magyar nyelvű, de számos újításon esett át, ami mind-mind még jobbá tette, az amúgy is zseniális játékot. Először is kapott egy teljes re-designt, rendkívül tetszetős, modern grafikával látták el. Az alkatrészek az angol kiadástól eltérően teljesen műanyagok, ami egyfelől tartóssá teszi őket, másfelől pedig baromi jól néznek ki, a víruskockák és a vakcinák egyaránt, ami nagyon hangulatossá teszi az egészet. Az új kiadásban kapunk két új karaktert, így már összesen 7-ből választhatunk a játék kezdetén, az orvos, a műveleti tiszt, a készenléti elemző, a diszpécser, a kutató, a mikrobiológus, és a karanténspecialista személyében. Már csak egy vírusirtó hiányzik (haha). Ezeken felül még található a dobozban kicsivel több mint 100 kártya (fertőzés- és játékoskártyák) plusz az igazán impozánsra sikerült játéktábla. No, meg a teljes magyar szabály, ami 8 oldalon keresztül, példákkal illusztrálva vezet be a játékba, tehát nem kell órákat tölteni szabályértelmezéssel. Maga a doboz kialakítása is hatékony, minden remekül elfér benne, a lapok akár kártyavédőzve is, szóval tényleg nagyon rendben van az egész.

  Kooperatív játék lévén szó, fontos, hogy a játékosok ténylegesen együtt tudjanak működni, jól kommunikáljanak egymással, mert ha mindenki csak a maga feje után megy, gyakorlatilag borítékolható a vereség. Persze az is meg tudja ölni a játék hangulatát, ha van egy "alfa játékos", aki mindenki helyett dönteni akar és ráerőlteti másokra az akaratát. Családi játékként és gémer játékként egyaránt ideális. Egyrészt családi játékként, mert a közös győzelem/vereség ténye gyakorlatilag kizárja a sértődésfaktort, a részletgazdag játéktáblának köszönhetően akár tanulhat is belőle a fiatalabb generáció (melyik város hol található), vagy akár érveléstechnikát bizonyos döntések mellett vagy épp ellen. Másrészt gémer játékként az előre gondolkodás szükségszerűsége miatt komoly mélysége van a játéknak, és bár van némi szerencsefaktor, tekintve, hogy az újra és újra körönként felfedett kártyák befolyásolják, hogy épp hol üti fel a fejét a vírus, megfelelő stratégiával, a karakterek adta lehetőségek maximális kihasználásával orvosolható a probléma. A játék adta lehetőség, miszerint tudjátok nehezíteni és könnyíteni a játékot a járványkártyák számával, abszolút korosztály- és társasjátékjártasság-függetlenné teszi a játékot, hiszen mindig az aktuális csapatra szabhatjátok a nehézséget. A dobozon lévő "8 éves kortól" jelzés abszolút reális, a 45 perces játékidő már véleményes, inkább 1 órát mondanék. A játékot 2-4 fő játszhatja, de ha csak ketten vagytok, adott a lehetőség, hogy akár egyszerre két karaktert is irányítsatok, még változatosabbá téve ezzel a játékot, kipróbálva különböző foglalkozások "kombózását".

   

  A játékhoz számos kiegészítő jelent meg, amik ugyan még csak angolul érhetőek el, de mindegyik tökéletesen passzol ehhez a kiadáshoz, és a nagy részükhöz már elérhető a neten magyar fordítás, de egyébként sem kifejezetten nyelvfüggő játék. Ha a szabályok és a karakterek képességei mindenki számára érthetőek, a továbbiakban kis túlzással nyelvfüggetlen a játék. A kiegészítők tovább színesítik a játékot laborral, petricsészékkel, és akár már többen is játszhatjátok a küldetést, akár csapatokat alkotva egymás elleni játékra is lehetőséget adnak. A bioterrorista bőrébe bújva pedig teljesen ellentétes szerepet is játszhatunk, egyedül a többiek ellen. Ha még ez sem lenne elég, a netről már magyar nyelvű küldetéseket is letölthetünk, amik kész helyzet elé állítanak minket, amit konkrét karakterekkel, konkrét idő alatt kell megoldanunk - ami a játék újrajátszhatóságát (hiszen nincs két ugyanolyan parti) még tovább növeli.

  Összességében a játék igazi ereje mégis a hangulatában van. Abban, ahogy a játékosok maximálisan bele tudják élni magukat a szerepükbe, azáltal, hogy a játék remek atmoszférát teremt, hogy elhiteti, hogy mi most csakugyan együtt jól megmentjük a világot. És bár a vírusok megfékezése lenne a cél, miközben ezzel foglalatoskodunk, maga a játék bizony szépen megfertőz minket…

  Értékelések átlaga 


  (4.8)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 84 Gyakorlott játékosoknak 89 Euro gémereknek 33 Ameri gémereknek 8 Egyedül 6 Ketten 67 Családdal 112 Partijátéknak 49
  81% (138)
  18% (31)
  1% (2)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 171)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 18
  Ha az ember megszereti, megunhatatlan

  Róbert | 2018. október 16.

  Egyeseknek talán nem tetszik elsőre. Talán szokatlannak találják, hogy más játékoktól eltérően, itt össze kell dolgozni, vagy követve a játék szabályban ajánlott setup-ot (4 járványkártya) elsőre túl könnyűnek érzik. Szerintem amint túl van az ember egy igazán izgalmas játékon, amikor tényleg csak komoly agyalás, komoly játékosok közötti összehangolt mozgás stb kell a győzelemhez, és még így is úgy sikerül megnyerni a játékot, hogy éppen hogy... (pl. utolsó 1-2 kör, vagy a kitörés mutató majdnem elérte a maximumot), azonnal megérti az ember miért töretlen a Pandemic sikeressége 10 éve.
  Véleményem szerint 2 játékossal nem jön át a játék igazi esszenciája.
  Játékosok VS Játék

  Mano | 2018. október 15.

  Az eddigi tapasztalataim szerint ez az egyetlen játék amelyben együtt kell dolgoznunk a világ megmentése érdekében, és lehet könnyebb és nehezebb szintje is, valamint mindegy hányszor játsszuk, mindig izgalmas és a végén mindenki nyer (vagy senki sem). Főleg családi játék de , bárkikkel jól el lehet ütni vele az időt. Mindenkinek csak ajánlani tudom. :)
  Instakedvenc

  Gábor | 2018. szeptember 26.

  Az első kooperatív játék, amivel játszottam, azonnal bele is szerettem (szerettünk mindannyian, akik játszottuk). Kötelező darab.
  pandemic

  kiraly | 2018. szeptember 14.

  kedvenc kooperatív játékom. a szabályok egyszerűek, a játékélményszint nagyon magas, a grafika elviselhető, és a játék változatossága is remek. Ajánlom mindenkinek aki szereti a kooperatív játékokat.
  Közös küzdelem a fertőzés ellen

  craslorg | 2018. szeptember 7.

  Talán az első koop játék volt anno, amivel játszottam. Nagyon jól össze van rakva és a játék nehézsége is állítható. Igazi kihívás, ha a legnehezebb verzióval próbálkozunk. Persze, mint minden koop játéknál itt is figyelni kell rá, hogy ne 1-2 ember játsszon végig, a többiek pedig csak csinálják, amit mondanak. Kifejezetten tördeltük az ujjainkat, mikor újabb fertőzés indult el, esetleg kitörés történt, pláne, mikor azt hittük, hogy majdnem megszüntettük az adott területet, akkor láncreakcióban mégis újra kezdődött.
  Mindenkinek ajánlom, minél több fővel, családdal, kezdőkkel, haladókkal.
  Eltehetetlen

  Nikolett | 2018. szeptember 6.

  Végre egy játék ami szórakoztató, izgalmas, megfelelően nehéz és együtt játszhatom a barátaimmal úgy, hogy nem egymás vérét szívjuk. A kooperatív játékok közül is kiemelkedik, mert megfelelően tartogatja az izgalmakat. A játék végére begyorsulnak a dolgok és reménykedsz, hogy túlélitek a végére. Amióta meglepetésként beszereztem egyszerűen letehetetlen a társaságban. Jó a koncepció, a karakterek, a mechanika és ár/érték arányban is egy remek játék. Kezdők, gyakorlott gémerek, család, barátok.... biztosan remek élményben lesz részetek! Ajánlom mindenkinek!!
  Mindig előkerül

  Anita | 2018. szeptember 1.

  Elsőre nem hittem volna, de kedvenc lett. Ketten, többen, de akár még egyedül is. Imádjuk!
  Kedvenc lett

  Álmos | 2018. augusztus 31.

  Leggyakrabban ketten szoktunk játszani a barátnőmmel. Pároknak ideális, főként ha nyernek! A játék maga is nagyon szép és jól kidolgozott, kártyavédőnek ajánlom a Mayday games 63,5x88 mm-es csomagot. Hibátlan játék, minden játék új fordulatokkal van tele. Kedvenc lett!
  Mentsük meg a földet

  Miklos | 2018. augusztus 30.

  Nagyon jó játék, már régóta szemeztem vele. Nemrég sikerült beszerezni, és egyre többet játsszunk barátokkal, sőt ők is függők lettek :) Eddig egészen sokszor sikerült nyernünk, bár amikor kikaptunk az eléggé csúfos vereség volt :) A Legacynak is neki fogunk ugrani...
  Instant Kedvenc

  Márton | 2018. augusztus 20.

  Ajánlás után vettük meg magunknak a párommal, és már az első pár kör után teljesen elvarázsolt minket. A szabályai könnyen elsajátíthatóak, de mégis nagy kihívást rejt magába. Rövid idő alatt a legnagyobb kedvencünk lett, és már hirdetjük az igét a családtagoknak, barátainknak is.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Pandemic játékcsalád