Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
13.990 Ft

Pandemic: Pengeélen

13.990 Ft
Webáruház készlet: Raktáron
Átlagos értékelés: (28)

Leírás

A Pandemic első kiegészítője változatos kihívásokkal! 
A Pandemic: Pengeélen a világszerte népszerű, kooperatív társasjáték első kiegészítője. Tartalmaz több, az alapjátékba külön-külön és egyszerre is beemelhető modult: a virulens törzs különleges képességekkel ruházhatja fel az egyik vírust; megjelenhet egy ötödik, lila színű is; különleges játékmódként az egyik játékos a többiek ellen dolgozik... és természetesen új szerepek! A játékhoz szükség van a Pandemic társasjátékra!

Vélemények

4.86
28 értékelés
(24)
(4)
(0)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2019. 09. 02.
Kötelező kiegészítő

Szerencsére az alapjátékkal együtt ezt a kiegészítőt is megvettem. Pár kör után kiderült, hogy ez jó döntés volt. A nehezebb szint, a plusz vírus és a mutáció rengeteget színesít a játékon. Megunhatatlanná teszi azt, bár 4+ főspartikhoz már gondolkozunk a Labor kiegészítő megvásárlásán.
2019. 07. 01.
Nagyon jó kiegészítő

Nagyon jó kiegészítő lett, három új játékmódot is ad a játékhoz, melyből kettő megnöveli a nehézséget (és ezzel a újrajátszhatóságot is), ráadásul mi dönthetjük el, hogy melyiket adjuk hozá. A virulens törzs eléggé megnehezíti a játékot, sok járvánnyal veteránoknak sem egyszerű.

Egy nagy motiváció volt a bioterrorista kihívás is, de sajnos eddig csak egyszer került elő, és nagyon sokszor nem is fog..
2019. 06. 19.
Sokat dob az eredeti játékon

Az alapjátékot már nagyon könnyűnek találtuk, és egy kicsit monotonnak is. Ezért ezt a kiegészítőt választottuk, hogy kicsit dobjunk a játékélményen.
Ez valamelyest sikerült is, de azért nem lettünk rabjai a dolognak. Néha előkerül, illetve új/kezdő társasjátékozóknak viszonylag egyszerűen oktatható, de összességében nem lett sokkal jobb a dolog. A nehézség kellően skálázható az új módokkal és a plusz egy járványkártyával, ez mondjuk pozitívum. A sok új szerep és eseménykártya nagy része nem túl erős, így sokkal előrébb nincs az ember. Ami pluszt ad a játékhoz, hogy az új dobozba átpakolva sokkal jobban elférünk.
2019. 03. 18.
Antivírus

Az alapjáték után vettük a bátorságot, hogy kipróbáljuk magasabb fokon is a játékot. Hát, izzasztó. Ketten játszva már az alapjáték is adhat küzdésre okot, de az ötödik vírussal kifejezetten gondolkodóvá tesz minket a játék. A legfontosabb, hogy megtalálják a játékosok a megfelelő kooperációt a karaktereivel. Mindkét új kampány üde színfolttá tette a játékot, hol nehezebb, hol könnyebb módon. Aki izzadásra vágyik, próbálja ki, garantáltan nem bánja meg.
2018. 12. 30.
Rengeteg plusz

Hatalmas nagy kedvencünk az alapjáték, így a kiegészítő beszerzése egyértelmű volt. A bioterrorista játékmódot még nem próbáltuk, de a mutáció és a virulens törzs változatok nagyon jók. Az extraként adott petricsészék nagyon megdobják a hangulatot. Az új szerepkártyák nagyon jól illeszkednek a játékba. Ha tetszett az eredeti, mindenképpen szerezd be.
2018. 08. 12.
Jó kiegészítő

Amikor elsőnek játszottam Pandemic-el rögtön megszerettem. De volt vele egy problémám csak négyen lehet játszani ezért hát megvettem ezt a kiegészítőt is. Ami nem csak az előbbi problémát oldotta meg hanem még sok izgalmas karaktert és újabb játékmódokat tartalmaz, amivel tovább nehezíthetjük az életünket.
2018. 06. 01.
„Penge kiegészítő”

Egyik kedvenc társasom kiegészítőjének beszerzése nem volt kérdés. Az angol verzió árképzése miatt sokat vártam egy jó árú használt kiadásra. Vártam volna, de magyar kiadás kedvezőbb áron történő megjelenése hab volt a tortán.
Ugyanis a dobozban annyira sok „cucc” nincs ennyi pénzért. Ami benne van, az viszont nagyon jó azok számára, akik az alapjátékkal már többet játszottak és új kihívások felé kacsingatnak.
A kieg a benne található 3 modul rendszerű kihívás mellett új szerepeket (hozzá bábúkat), új eseményeket és szép műanyag tárolóedényeket tartalmaz.
Jók az új szerepek, tetszenek az új események is, a tárolóedények pedig igen hasznosak a játék előkészítése/elpakolása során.
Lehetséges már 5-en is játszani, én azonban kifejezetten nem ajánlom ezt a lehetőséget. Túl sok lesz a játékos és túl kevés a játékoskártya. Viszont, aki a lehetetlen küldetéseket szereti, hajrá. Nekik egy plusz járványkártyát is bedobtak, így már legendás szinten, 7 járvánnyal lehet a küzdelmet felvenni a gonosz vírusokkal.
A kiegészítő modul kihívásaiban nagyon szeretem, hogy ad választási lehetőséget, így akár több modult is lehet használni egyszerre. Lássuk is melyek ezek:
1. Virulens törzs: az egyik vírus kiszámíthatatlanná és veszélyessé válik. A hagyományos járványkártyák helyett nehezített verzió kerül játékba. Szükséges még a virulens törzs meghatározása is, amikor az első járványkártyát felhúzzuk, azonban ez és maga a játékmenet is könnyen tanulható, használható. Első kihívásnak kifejezetten ez ajánlott.
2. Mutáció: megjelenik az 5. törzs, a lila. Csak 12 víruskocka van hozzá és az eddigiektől eltérő módon kerül a játékba. Megváltozik a csapat győzelmi feltétele (5 ellenszérum vagy 4 ellenszérum és nincs lila kocka a táblán) és jobban oda kell figyelni a lila víruskockák fogyására is. A lila ellenszérum kifejlesztése is egyedi (5 város játékoskártya bármilyen színben, azonban legalább az egyiken lennie kell lila kockának). Kicsivel több odafigyelést igényel az előkészítés és a játék folyamán.
Ha már mindkettő megy, lehet próbát tenni a virulens törzs+mutáció kombóval is.
3. Bioterrorista: eddig nem vitt rá a lélek, hogy kipróbáljuk, milyen az, amikor a piszok kórokozók mellett még egy szabotőr is nehezíti a csapat munkáját a játéktáblán.
Összességében nagy kedvenc, általában az egyik modul be is kerül a partiba, amikor játszunk. Magyar megjelenése is tisztelendő. Megjegyzés: az Általános szakértő szerep fordítása mindig mosolyt csal az arcomra. Hogyan lehet valaki általános és szakértő? :)
2018. 05. 26.
Irtó jó vírusirtás - 5 fővel

Az új karakterkártyák, a lila vírus, a zseniális vírustároló petricsészék mellett azt szeretem a legjobban, hogy akár 5 fővel is lehet játszani. Gyerekeinknek a bioterrorista a kedvencük, és erősen befolyásolható a játékmenet az új szerepkörrel. Nem játszunk minden esetben a kiegészítővel, de mindenképpen érdemes beszerezni!
2018. 04. 20.
Újabb vírus!

Nagyon jó kiegészítő. Újabb vírus a mutáció. Új jobb karakterek és akciókártyák. A játék menete nem változik, csak a lila, mutáns vírus kerül be a játékba az akciókártyák révén.
Nagyon jól feltuningolta az alapjátékot ez a kiegészítő, viszont a játékidő nem változik.
Csak ajánlani tudom minden Pandemic rajongónak.
2018. 01. 27.
Nagyon jó kiegészítő

Tényleg sok új dolgot tesz hozzá a játékhoz, igazán jó befektetés, ha még izgalmasabbá és sokszínűbbé akarjuk tenni a világ megmentését. A bio-terrorista kihívás zseniális ötlet, így már lehetőség van arra is, hogy az egyik játékos a többiek ellen küzdjön a vírusok oldalán.
2017. 12. 19.
Egy jó kiegészítő

Nagyon jó kiegészítő. Rengeteg pluszt ad az alapjátékhoz.
2017. 11. 12.
Markó

Jó kis kiegészítése az alapjateknak. Az egesz család imádta
2017. 11. 06.
bővítés

Az alapjáték nagyon tetszett, így beruháztam erre a kiegészítőre is. Eddig a 3 új játék módból kettőt próbáltunk ki (a bioterrorista verzió még nem került terítékre). Ez a két újítás viszont nagyon bejött, azóta csak így játsszuk.
2017. 11. 01.
Vírus

Nagyon jó dolgokat rak hozzá az alapjátékhoz. A doboz kialakitasa és a kis petri csészék a kockáknak nagyon megkönnyítik a tárolást és az előkészületeket.
2017. 10. 05.
Újabb izgalmak

Azoknak akik már többször is sikeresen megmentették a világot egy remek kis kiegészítő csomag.

Röviden új szereplők, új akció kártyák 3 új játékmód.

Az új szereplők érdekesek elsőre, de van egy kettő ami csak jól hangzik valójában, hogy mire képes, de bármikor szívesen elcserélném őket egy-egy szereplőre az alap játékból (Egy új akciókártyával erre van is lehetőség)

Az új játékmódok szerintem nagyon el lettek találva. A virulens törzs kihívás igazából a klasszikus játékmenet, csak minden egyes járványnál valami speciális képességgel még felruházódik a virulens törzs, ami kicsit nehezebbé, érdekesebbé teszi a játékot.
Akinek ez sem elég, ő kipróbálhatja, egy ötödik vírussal szemben is megmenteni a világot.
A bioterorista játékmódban az is kiélheti magát, akinek ez a kooperatív együtt gondolkodás nem annyira a sajátja és inkább szívesebben küzdene egyedül a többiek ellen.


Az új akciókártyákkal egy kis variáció is belép a játékba, hiszen a játékosok száma *2 kártya kerül a játékba, így változatosabbá válnak a lehetséges akciók, nem is mindig ugyanazok kerülnek be egy-egy játékba.

A kidolgozottsága, kártyák minősége a már jól megszokott Pandemic minőség.
Külön jó pont a dobozban a hozzávaló matricákkal található Petri-csésze szett, ami a víruskockák tárolására alkalmas.
Plusz a dobozban ki van szépen alakítva a hely az összes kutató bázis, játékos bábu, Petri-csésze, és egyéb kellékek számára.
2017. 07. 23.
Következő szint

Az eredeti játék is teetszett már, de most sikerült a kiegészítővel is látszanunk. Azt mondanám, hogy a játékot a kiegészítővel érdemes megvenni, mert annyit ad hozzá. Az alapjáték is élvezetes, de ezzel kapott egy csavart és a következő szintre vitték az izgalmakat. Eddig is elég nehéz játék volt, de a kiegészítővel még nem igazán sikerült nyernünk (bár nagyon sokszor csak 1 kör hiányzott volna).
Egyedüli kifogásom az egyész Pandemiccel kapcsolatnam az lenne, hogy a kiegsézítőt egy újabb "rókabőrnek" érzem. Személy szerint nem tetszik, hogy X fajta kiegészít kapható, persze elég borsos áron.
2017. 06. 22.
Kiváló kiegészítő az alapjátékhoz

Ha már unod az alap Pandemic-et, ez a kiegészítő egészen biztosan felfrissíti a játékélményt! A kompetitív barátaid a csapat ellen fordulhatnak bioterroristaként, ami egyből aszimmetrikus játékot varázsol a kooperatív koncepcióból. Ha pedig maradnátok az eredeti játékmechanizmusnál, a hét fertőzéskártyás "Legendás" változat igazán nagy kihívást rejt még a gyakorlott járványkezelőknek is. A személyes kedvencem a kiegészítőben az új insert a petricsészékkel, ami igen elegánsan rendezi el az alapjátékot és a kiegészítőt egyetlen dobozban.
2017. 05. 08.
még nagyobb életveszély

HA már nagyon belejöttél a Pandemic-be, akkor ez egy kihagyhatatlan darab.
2017. 04. 08.
Lehúzás

Többe kerül, mint amennyiért az alapjátékot vettem (boltban)! Bármilyen jó kiegészítő is (a bioterrorista-módról csak rosszat hallani), ilyen áron ez elsősorban lehúzás.
2017. 04. 05.
Pandamic -kiegészítő

Egy tökéletes kooperatív tökéletes kiegészítője! Új elemekkel még inkább megunhatatlan.
Szuper a matricás megoldás az 5. vírus beillesztése.
Ha valaki ki akar maradni a nagy koop- játékból, az új elem a bioterrorista megjelenésével erre is mód. Igaz, így nekem spec. elveszti a kooperációs játék feelinget.
2017. 03. 23.
Pandemic

Számunkra az alapjáték is nagyon izgalmas. Rendszeresen játszunk vele, de megunhatatlan. Ez a kiegészítő még izgalmasabbá és nehezebbé teszi a játékot. Nem egyszer előfordul, hogy az összjáték ellenére sem sikerül megfékezni a vírusokat.
2017. 03. 15.
Nem hibátlan, de fanoknak kötelező

Ennél a kiegészítőnél látszik, hogy kissé átgondolták az alapjátékot így nem csak egy új játék változatot kapunk (valójában 3 új játék változat van benne), hanem az alapjáték is erősödik. Vannak új szerepek és vannak új esemény kártyák, amiből az eddigi ötöt keveselltem már. Igaz az így a tizenháromra felbővített esemény nem került mind bele egyszerre, de így már ez is változatosabb. A mutációs és a virulens kihívás tetszik, de azzal számolni kell, hogy a játék idő hosszabb lesz és nehezebb. Az ötödik vírus beillesztését a játékmenetbe jól megoldották. A bioterrorista kihívás viszont szerintem kapufa. Nem csak azért, mert egy kooperációs játéknál borul az alapelv, hanem egész egyszerűen túl erős, főleg ha csak hárman játsszák. Ilyenkor két ember küzd öt vírussal és még a terrorista is szívatja őket. Ha erről szólna az egész kieg akkor nem érné meg megvenni, de a többi miatt vastagon. Ha szeretnél dobni egyet az alapjátékon, akkor kitűnő választás. Ha vizuális típus vagy, akkor videó a kiegről: https://www.youtube.com/watch?v=DESW524U964
2017. 02. 15.
Imádom

Sokat dobott az alapjáték megunhatatlanságán :)
Már az alapjáték is zseniális, főként egyre nehezebb szinten.
A bioterrorista nem a legjobb része, kimarad a lényegből: a megbeszéléseken alapuló együttműködésből.
A virulens törzs, az új szerepek, és a lila víruskockák az egekbe emelik nálam a játékot.
Ugyancsak jópofa dolog, hogy Petri csészéket mellékelnek a játékhoz, ami az alapjáték kockáit remekül tárolja.
Sajnos a Pandemic legacy táblája nem úgy hajlik, mint az alapjátéké, ezért azt külön kell tárolnom...
2017. 01. 20.
Bioterrorista

Nagyon jó kiegészítő, egy dolgot leszámítva: Én nagyon kíváncsi voltam, hogy mit ad a bioterrorista, de azt kell mondjam ez pont azt a feelinget veszi ki a játékból ami miatt zseniális a sorozat. Ezt úgy kell érteni, hogy aki a többiek ellen játszik kicsit kisodródik a játék peremére és kiszorul a közös döntés/agyalás/siker kombóból. A többi mód csillagos ötös volt olyan fokozat virulens törzzsel, aminek kb 15-ször mentünk neki, mert nem hittuk el, hogy nem lehet megcsinálni, azt az örömöt mikor sikerült, szerintem sosem feledjük, ezután vettük meg a legacyt, mert úgy gondoltuk készen állunk, ja és ez nem a legnehezebb szint volt :D
2017. 01. 03.
Pandemic kiegészítő

Szeretem a kooperációs játékokat és a Pandemic az egyik kedvencem közülük. Ez a kiegészítő még változatosabbá tette a játék menetet - ami még a kiegészítő beszerzéséig se tudtam megunni, így meg biztos még a kedvencem marad és évek múltával is elő fogom szedni. Mióta megvan már csak ennek a kiegészítőnek a lapjaival együtt játszva, az új játékmódokkal együtt játszom. Habár nekem nem a bioterrorista a kedvenc módon, de nagyon jó hogy kitaláltak egy ilyen fél-kooperatív módot is. Ha összejövünk 3-an, 4-en akkor azért mindig van aki inkább keresztbe tenne mint támogatna és így ő is kiélheti a vágyait. :) Tetszik, hogy az új karaktereknek több képessége is van és az új esemény kártyák is elég jó választásnak érzem (kifejezetten tetszik az az esemény kártya ahol egy játékos lecserélheti egy szerepkártyáját egy bármelyikre amit még nem használtunk fel - megfelelő időben ez világ-megmentő lehet). Tetszenek a vírus-kocka rekeszek is, jó hogy nem a packetból kell előszedni már őket. Összességében csak jót tudok róla mondani. Remélem az In the lab is egyszer kijön magyarul.
2017. 01. 01.
Ajánlott

Nagyon jól sikerült kiegészítő. 3 új kihívást tartalmaz, mely belevisz egy kis változatosságot az amúgy sem unalmas alapjátékba. Az új szerepek amiket tartalmaz jól sikerültek, ahogy az új eseménykártyák is. Nem könnyűek az új kihívások, ezért ezt a kiegészítőt olyanoknak ajánlom, akik már jó pár játékon túl vannak az alapjátékkal és be akarják kicsit fűszerezni azt.
2016. 11. 13.
a következő lépés

Kb 30 játékot játszottam az alapjátékkal, aztán 17et a Legacyval és ez a kiegészítő egész jól visszadja a változatosságával és komplexitásával a Legacy élményét. Persze nincs kampány, de azért még mindig minden idők egyik legjobb játéka. A bioterroristát még nem probáltam, de anélkül is nagyon jó kiegészítő, több modullal, sok új dologgal. Ha picit is többet szeretnél az alapjátéknál, vagy kicsit közelebb kerülni a PL élményhez, akkor ez a megoldás.
2016. 11. 07.
Kötelező

Még csak most csöppentem bele a társasjátékok világába és a Pandemic-re, mint első játékra esett a választás. Annyira megtetszett, hogy muszáj volt megszereznem a kiegészítőt is. Új 5. vírus kerül be a játékba és a megosztó, már sokat emlegetett bioterrorista, akinek a célja szabotálni a többiek tervét. Nekem tetszik, mert ezzel a fogással tudja a játék valamennyire az "alfajátékos" effektust kiütni, mikor egyvalaki menedzseli a többieket, míg azok csak asszisztálnak. A komolyabb nehézségi szintről már nem is beszélve. Akinek az alapjáték megvan szerezze mindenképp. Nem fogja csalódás érni!