Pandemic: Reign of Cthulhu

  Normál ár: 16 990 Ft

  A Te árad: 16 141 Ft

  Értékelés:  (4.5)
  A nagysikerű Pandemic ezúttal a '20-as évek lovecraft-i horrorjának képében! Ebben a kooperatív játékban a különböző szerepeket magukra öltő játékosoknak az Arkham, Dunwich, Kingsport és Innsmouth városát fenyegető ősi istenekkel és küldötteikkel kell felvenniük a harcot. (A játék várhatóan 2016 augusztus végén jelenik meg.)

  Értékelések átlaga 


  (4.5)

  Közönségdíjak

  Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

  50% (1)
  50% (1)
  Rendezés:
  Eddig összesen 2 értékelés
  Arkham és Eldritch Horror light

  gergely | 2017. november 10.

  Arkham és Eldritch Horror fanként elsősorban azért vettem ezt a játékot, hogy ha azokra épp nem lenne 2-3 óra időnk akkor is tudjunk a csápos szörnyetegekkel hadakozni (és javarészt alulmaradni). Itt ugyanis a játékidő 10-50 perc, amire azért többször jut idő. A Pandemic mechanizmus jól működik, a játék rendkívül pörgős, nagyon jól kiegyensúlyozottak a karakterek és maga a játék is. Az első 6 partyból egyet sikerült megnyernünk, de kétszer egy körre voltunk a győzelemtől. Nagyon sok mindenre kell figyelni, közösen tervezgetni, ügyködni. A tábla maga gyönyörű, a szabálykönyv szép és profi (a megértéséhez angol sajnos kell, de az első pár játék után már nem is nagyon kell elővenni). Egyedül a relkivia kártyákkal és az ősöreg vénekkel nem vagyok megelégedve. A relikviák közül az ősi jel messze a legjobb, van még vagy 3 ami hasznos, a többi gyakorlatilag szemét. A szörnyek közül van néhány harmatgyenge és néhány kirívóan hátrányos: ha őket sorban az elején kihúzzuk már az elején eldől a játék, viszont ha a dobozban maradnak sokkal könnyebb dolgunk lesz, bár nekünk egyszer sikerült úgy nyernünk (óriási mákkal), hogy egy vén se ébredt fel.
  Újabb csáposbőr

  Gubirobi | 2016. november 21.

  Már vártam, hogy kipróbálhassam a játékot, hiszen egyik kedvenc játékom, a Pandemic találkozik benne kedvelt szerzőm (Lovecraft) által teremtett világgal.
  Vírusok helyett kultisták lepik el a tetszetős (bár túl sötét) játéktáblát (az egész világ helyett csak Észak-Amerika 4 városát), valamint pár szörnyike is szabadon kószál. A játékosok egy-egy szereplő bőrébe bújva (természetesen a jól megszokott módon minden szereplőnek különböző speciális képessége is van) akciókat hajtanak végre, amelyek során kultistákat űznek el, szörnyeket pusztítanak, mozognak, kaput zárnak be, ereklyéket használnak ésatöbbi…
  Majd 2 lapot húznak reszkető kézzel, nehogy az egyik Vén feltámadjon tovább nehezítve a játékot. Végül pedig újabb kultisták érkeznek és a szörnyek mozognak. Ha túl sok kultista van egy helyen, megidéznek egy újabb Vént, valamint a kapura mozgó szörnyek is.
  A játékosoknak egy esélye van megnyerni az egyenlőtlen küzdelmet, 5 azonos színű lap felhasználásával az adott színhez tartozó kaput be kell zárnia (összesen 4 ilyen kaput kell bezárni).
  Mindezek mellett a játékosok meg is tudnak őrülni (4 épelmével rendelkeznek, ami elég gyorsan fogyhat), így képességeik csökkennek és kevesebb akciót hajthatnak végre.
  Ha ez nem lenne éppen elég, akkor bizonyos esetekben dobni kell egy spéci kockával. Ha szerencsénk van (mintha 6-oldalú kockán 5-öt vagy 6-ot dobnál), nem történik semmi, de ha nem, elindulsz a lejtőn.
  Normál fokozaton két játék során esélyét sem éreztem, hogy nyerhettünk volna, olyan hamar elvéreztünk és rászabadult a világra a gonosz. Szinte semmi jót nem dobtunk a kockákkal és szerencsétlenül jött ki szinte minden. Azt el kell ismernem, hogy ilyen formán elég jól visszaadta azt a hangulatot, hogy az Ősi szörnyek elleni küzdelemben az embereknek sok esélye nincs.
  A tábla mellett a kártyák kivitelezése remek, külön tetszettek az ereklyék, azonban a műanyag figuráktól többet vártam volna kinézetileg.
  Nálam marad a „sima” Pandemic és kiegészítői, ezt a rókabőrt nem nekem találták ki, pláne nem ilyen áron.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.

  Pandemic játékcsalád