Panic lab

Normál ár: 2 990 Ft

A Te árad: 2 840 Ft

Értékelés:  (4.6)
Az amőbák elszabadultak a laboratóriumban, és most szétszéledtek mindenfelé. Gyorsan el kell kapnod őket!
A speciális dobókockák megmondják, hogy melyik laboratóriumból tűnt el az amőba és milyen amőbát is kell pontosan keresnünk, akinek először ez sikerül, azé a pont.
De vigyázz, az amőbák menekülnek, szellőzőkben bujkálnak, mutálódnak, nem lesz könnyű dolgod velük!
Biztos te fogsz nyerni, ha gyors az észjárásod és fürge vagy.

 

Az utóbbi évek legnépszerűbb partjátékai közt biztosan dobogós a Gigamic sikerjátéka, a Panic Lab. A mókás amőbákat mindenki ismeri, aki pedig véletlenül nem, annak itt az alkalom! Nem kell hozzá más, csak figyelem, és gyors reakciókészség - hiszen egy csapatnyi laboratóriumból megszökött, bújócskázó furcsa lényt csak a legszemfülesebbek vehetnek észre és kaphatnak el időben! Érdemes viszont sorban haladni, ebben pedig a kockák segítenek.

 

A játékosok egyszerre igyekeznek megtalálni az aktuális dobásnak megfelelő tulajdonsággal rendelkező lényt a körben elhelyezett lapok közt. A szín, a forma, valamit a mintázat szerint lehetnek kékek vagy narancssárgák, egyszemű amőbák vagy kétszemű csigák, csíkosak és pöttyösek. Ezeket a tulajdonságokat határozza meg a három dobókocka, a negyedik pedig megadja a kiindulási helyet, hogy melyik laborból, vagyis melyik kezdőkártyától milyen irányban kell elindulni? Aki a leggyorsabban megtalálja a kis szökevényt, az kap pontot a körben.
Idősebb gyerekek, vagy már gyakorlottabb játékosok esetében érdemes a négyféle speciális lap közül is felhasználni valamelyiket, akár az összest is, hiszen ezek mindent megváltoztatnak, a keresendő lény színét, alakját, vagy épp a mintázat, pöttyös, lila csigából csíkos, narancssárga egyszeműt csinálva!

 

Variálható nehézségi szint, 16+9 kártyalap, villámgyors játék, egyszerű szabályok, nevetés és fergeteges hangulat kicsiknek és nagyoknak! Praktikus, kis helyet foglaló fémdobozának köszönhetően utazójátéknak is remek választás, de egy osztálytárs, barát születésnapján is garantáltan hatalmas sikert arat! 

 

Amőbavadászatra fel! 

Tíbaláj cikke:

Állábbál a laboratóriumban

 

Három információ - annyit már csak megjegyzek, nem?! Híres utolsó mondat kezdő partijátékosok szájából. Aztán az első körben kicsúszik a talaj a lábuk alól. Aztán a második körben már röhögve próbálja felvenni az elvesztett fonalat…

Panic Lab

Nincs ez máshogy a Panic Lab esetében sem. Hogy mi az a három információ? Csíkos vagy pöttyös, sárga vagy lila, polip(szerű) vagy csiga(szerű). Hogy mik ezek? Amőbák, kérem tisztelettel. A sztori szerint megszöktek (fegyenclázadás, hehe), és nekünk most azt kell közöttük megtalálni, amelyik a legfontosabb kísérlet alanya volt.

Na, de honnan lehet tudni, melyiket keressük?

A játék előkészítése: fogjuk a szökevényeket, és kirakunk belőlük egy kört. A kéttucatnyi lapka között találunk azonban mást is: mindenféle gépeket, vegyszereket, szellőzőrácsokat is. A kezdő játékos kezébe veszi a 4 kockát, ő fogja meghatározni, pontosan melyik amőbát keressük. A kockákkal a következőket tudja kidobni:

a keresett alany

- milyen színű

- milyen mintázatú

- milyen formájú

és a negyedik kockával:

- melyik (milyen színű) gépből menekült meg, ráadásul

- milyen irányba.

A kék, sárga vagy piros gépből balra (fekete nyilak) vagy jobbra (fehér nyilak) hagytak nyomot a kis állábak. Innen kezdve kell tehát a szemünkkel egyenként megvizsgálni a kis egysejtűeket. Hogy miért írom, hogy "szemünkkel"? Azért, mert ha valaki az ujját a kártyákra szegezve tenné ezt, segíthet is a nála lassabbaknak, vagyis saját esélyeit rontja.

Panic Lab

Megy a kis sejt vándorútra

Tehát elindul a tekintetünk, és keressük a (példányul) narancssárga, pöttyös csigát. No, ez csak meglesz, igaz? Igen ám, de szökevényünk útba ejtett egy vegyszert, ami megváltoztatta a színét, innentől át kell állítani az agyunkat a lila, pöttyös csigára. Aztán a biga beugrott egy szellőzőnyílásba, és csak a következő rácson jön ki - így a két rács közötti állatkákat már nem is kell vizsgálni. Egy újabb vegyszernél már a formáját is megváltoztatja, innen egy lila, pöttyös polipra kell ráakadjunk. Aztán egy újabb szellőzőrács, amin bebújik…

És aki a leghamarabb úgy érzi, megvan az amőba, felkiált, hogy megvan!, és rámutat a lapkára. Ha a többiek lemaradtak vagy elakadtak, együtt ellenőrizhetik, igaza volt-e. Na, ezt rendszeresen úgy kell összerakni a játékosoknak, a sok bujkálásban és mutációban nehéz kiigazodni… De ha igaza volt, kap egy kis piros korongot, ami a gyűjthető pontokat jelöli. Ráadásul a következő körben ő dobhat újra a kockákkal. (Ez nem feltétlen jutalom, nekünk az a tapasztalatunk, hogy aki dob, annak nehezebb felfogni, mi áll a kockákon.)

Csak semmi pánik! Lehet ez jobb is, rosszabb is…

Az első játékos, aki öt pontot összegyűjt, megnyeri a játékot. Gyakorlottabb társaságok lehetnek szigorúak is: ha valaki úgy érzi, megtalálta a kis egysejtűt, de a konzílium megállapítja, hogy tévedett, vissza kell egyet adni a nyert korongjaiból. És vica verzió: ha kisebbekkel játszunk, ki lehet hagyni a mutációs vegyszereket, azaz szobákat, sőt, akár a szellőzőket is.

A mutációkról annyit még, hogy hiába jelenti az amőba szó (görög nyelven) azt, hogy változás: három átváltozás után amőbánk sejtfalai felrepednek, és (ezúttal szó szerint is) elillan…

 

 

Értékelések átlaga 


(4.6)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 36 Gyakorlott játékosoknak 9 Ketten 22 Családdal 38 Partijátéknak 29
60% (30)
36% (18)
4% (2)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 50)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Figyelem, pörgés

Julcsa | 2019. március 2.

Gyorsan megtanulható, egész családdal játszható, pörgős, de koncentrációt is igénylő játék! :)
Nem is olyan könnyű megtalálni azt az elszabadult amőbát ;)

Barbara | 2019. január 8.

Gyorsan megtanulható játék, ahol egy kört kell kialakítani az amőba és labor kártyákból, a 4 dobókocka pedig megmutatja, hogy az amőba melyik laborból szabadult el, milyen az alakja, a színe és a mintázata. Aki a leggyorsabban megtalálja, kap egy pontot. A szellőző és mutációs kártyákkal nehezíthető a játékmenet, pontot veszíteni is könnyű egy-egy téves tippeléssel. A csomagolása miatt könnyen hordozható, a fémdoboz nagyon tetszetős, viszont játék közben elég nagy helyet elfoglalnak a kör alakban szétterített kártyák.
Vicces és pörgős

Gy | 2018. december 6.

Gyorsan elkezdhető játék, akkor szoktuk elővenni, ha nincs sok idő, de kell egy kis fennforgás a gyerekeknek. Nagyon viccesek a figurák és jól fejleszti a figyelmet és persze a feszültséget is bírni kell közben. Nagyon szeretjük.
Tiszta pánik!

László | 2018. november 22.

Nagyon szeretjük, mert igazán pörgős játék. A figyelem nem lankadhat, figyelni kell a színes és a formák változását mert akkor jön a pánik! :)
Amöbavadászat indul

Beáta | 2018. november 11.

Nagyon megszerettem, gyors észjárást és reakciót igényel, ugyanakkor szórakoztat a kedves megjelenésével. Soha nem lankadhat a figyelem a játék közben, viszont fontos benne a gyorsaság is.
amőbakör

András | 2018. október 28.

Jó játék, két játékossal ill. felnőttként is szórakoztató. A kártyákat kör alakban kell rendezni, nagyobb hely szükséges mint egy átlag kártya vagy táblás játékhoz.
Amőbavadászat

Szilveszter | 2018. szeptember 16.

Nagyon érdekes koncepciójú memória-gyorsasági játék egyveleg. Az elsőre riasztó bonyolultsága gyorsan semmivé válik, de az biztos nagyon kell figyelni játék közben, gyorsan kell gondolkozni. Szerintem remekül fejleszti a koncentrációt, de ennél fogva azért terhelő is. Néhány menetnél többet nem igazán lehet játszani vele.
Az én lányomat eleinte el is riasztotta, de aztán azért belejött, viszont azóta sem került elő sűrűn.
Ezt is utazáshoz vettük, de ebből a szempontból csalódás volt, mert sok helyet foglal más hasonló játékokhoz képest.
Lényege, hogy a laborból megszökött egy amőba, ami szellőzőkön és mutációs kamrákon keresztül menekül. A játékosoknak pedig a nyomukra kell bukkanni. Ez nem is olyan könnyű feladat, tekintve, hogy kezdeti állapotuk változhat a játék során. Az nyer, aki leggyorsabban elkapja a szökevényt.
A játék nagyon pörgős, és fárasztó is. Ráadásul a gyorsan rá lehet unni.
Ha egyszer belejöttünk, akkor megy mint a karikacsapás, de azt hiszem nem marad sokáig a repertoárban. Többen sokkal szórakoztatóbb, mint ketten.
Okos-ügyes-gyors - 7 évesem simán legyorsul engem... :-)

Szilvia | 2018. augusztus 23.

Szuper játék, mozgatja az agyat, gyorsaságra ösztönöz...
Agyégető :D

László Botond | 2018. június 15.

Nagyon gyors játék, egyszerű szabályokkal! Figyelem, a gyerekek tönkre verhetik szüleiket! :D
Izgalmas, pörgős

Vivien | 2018. május 24.

A játék összetett és izgalmas, ennek ellenére nem foglal sok helyet, abszolút zsebjáték kategória, melynek köszönhetően könnyen magunkkal vihetjük bárhová. Remekül szemlélteti, hogy az izgalmas játék ismérve nem a rengeteg tartozék és nagy méret. Nagy koncentrációt és jó megfigyelőképességet igényel. A kisebbek talán hátrányban vannak a nagyobbakkal szemben, de remek fejlesztő eszköz számukra, így semmiképp ne hagyjuk ki a kicsiket sem a játékból. Pozitívum, hogy könnyen differenciálhatunk a játékkal, a különböző kártyák variálásának a segítségével. Kivehetjük például az átalakító kártyákat, melynek köszönhetően könnyebb lesz a játék. Fejlesztések alkalmával is jól használható, és a család számára is ideális időtöltést biztosít.

Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!