Panic lab

  Normál ár: 2 990 Ft

  A Te árad: 2 840 Ft

  Értékelés:  (4.5)
  Az amőbák elszabadultak a laboratóriumban, és most szétszéledtek mindenfelé. Gyorsan el kell kapnod őket!
  A speciális dobókockák megmondják, hogy melyik laboratóriumból tűnt el az amőba és milyen amőbát is kell pontosan keresnünk, akinek először ez sikerül, azé a pont.
  De vigyázz, az amőbák menekülnek, szellőzőkben bujkálnak, mutálódnak, nem lesz könnyű dolgod velük!
  Biztos te fogsz nyerni, ha gyors az észjárásod és fürge vagy.

   

  Az utóbbi évek legnépszerűbb partjátékai közt biztosan dobogós a Gigamic sikerjátéka, a Panic Lab. A mókás amőbákat mindenki ismeri, aki pedig véletlenül nem, annak itt az alkalom! Nem kell hozzá más, csak figyelem, és gyors reakciókészség - hiszen egy csapatnyi laboratóriumból megszökött, bújócskázó furcsa lényt csak a legszemfülesebbek vehetnek észre és kaphatnak el időben! Érdemes viszont sorban haladni, ebben pedig a kockák segítenek.

   

  A játékosok egyszerre igyekeznek megtalálni az aktuális dobásnak megfelelő tulajdonsággal rendelkező lényt a körben elhelyezett lapok közt. A szín, a forma, valamit a mintázat szerint lehetnek kékek vagy narancssárgák, egyszemű amőbák vagy kétszemű csigák, csíkosak és pöttyösek. Ezeket a tulajdonságokat határozza meg a három dobókocka, a negyedik pedig megadja a kiindulási helyet, hogy melyik laborból, vagyis melyik kezdőkártyától milyen irányban kell elindulni? Aki a leggyorsabban megtalálja a kis szökevényt, az kap pontot a körben.
  Idősebb gyerekek, vagy már gyakorlottabb játékosok esetében érdemes a négyféle speciális lap közül is felhasználni valamelyiket, akár az összest is, hiszen ezek mindent megváltoztatnak, a keresendő lény színét, alakját, vagy épp a mintázat, pöttyös, lila csigából csíkos, narancssárga egyszeműt csinálva!

   

  Variálható nehézségi szint, 16+9 kártyalap, villámgyors játék, egyszerű szabályok, nevetés és fergeteges hangulat kicsiknek és nagyoknak! Praktikus, kis helyet foglaló fémdobozának köszönhetően utazójátéknak is remek választás, de egy osztálytárs, barát születésnapján is garantáltan hatalmas sikert arat! 

   

  Amőbavadászatra fel! 

  Tíbaláj cikke:

  Állábbál a laboratóriumban

   

  Három információ - annyit már csak megjegyzek, nem?! Híres utolsó mondat kezdő partijátékosok szájából. Aztán az első körben kicsúszik a talaj a lábuk alól. Aztán a második körben már röhögve próbálja felvenni az elvesztett fonalat…

  Panic Lab

  Nincs ez máshogy a Panic Lab esetében sem. Hogy mi az a három információ? Csíkos vagy pöttyös, sárga vagy lila, polip(szerű) vagy csiga(szerű). Hogy mik ezek? Amőbák, kérem tisztelettel. A sztori szerint megszöktek (fegyenclázadás, hehe), és nekünk most azt kell közöttük megtalálni, amelyik a legfontosabb kísérlet alanya volt.

  Na, de honnan lehet tudni, melyiket keressük?

  A játék előkészítése: fogjuk a szökevényeket, és kirakunk belőlük egy kört. A kéttucatnyi lapka között találunk azonban mást is: mindenféle gépeket, vegyszereket, szellőzőrácsokat is. A kezdő játékos kezébe veszi a 4 kockát, ő fogja meghatározni, pontosan melyik amőbát keressük. A kockákkal a következőket tudja kidobni:

  a keresett alany

  - milyen színű

  - milyen mintázatú

  - milyen formájú

  és a negyedik kockával:

  - melyik (milyen színű) gépből menekült meg, ráadásul

  - milyen irányba.

  A kék, sárga vagy piros gépből balra (fekete nyilak) vagy jobbra (fehér nyilak) hagytak nyomot a kis állábak. Innen kezdve kell tehát a szemünkkel egyenként megvizsgálni a kis egysejtűeket. Hogy miért írom, hogy "szemünkkel"? Azért, mert ha valaki az ujját a kártyákra szegezve tenné ezt, segíthet is a nála lassabbaknak, vagyis saját esélyeit rontja.

  Panic Lab

  Megy a kis sejt vándorútra

  Tehát elindul a tekintetünk, és keressük a (példányul) narancssárga, pöttyös csigát. No, ez csak meglesz, igaz? Igen ám, de szökevényünk útba ejtett egy vegyszert, ami megváltoztatta a színét, innentől át kell állítani az agyunkat a lila, pöttyös csigára. Aztán a biga beugrott egy szellőzőnyílásba, és csak a következő rácson jön ki - így a két rács közötti állatkákat már nem is kell vizsgálni. Egy újabb vegyszernél már a formáját is megváltoztatja, innen egy lila, pöttyös polipra kell ráakadjunk. Aztán egy újabb szellőzőrács, amin bebújik…

  És aki a leghamarabb úgy érzi, megvan az amőba, felkiált, hogy megvan!, és rámutat a lapkára. Ha a többiek lemaradtak vagy elakadtak, együtt ellenőrizhetik, igaza volt-e. Na, ezt rendszeresen úgy kell összerakni a játékosoknak, a sok bujkálásban és mutációban nehéz kiigazodni… De ha igaza volt, kap egy kis piros korongot, ami a gyűjthető pontokat jelöli. Ráadásul a következő körben ő dobhat újra a kockákkal. (Ez nem feltétlen jutalom, nekünk az a tapasztalatunk, hogy aki dob, annak nehezebb felfogni, mi áll a kockákon.)

  Csak semmi pánik! Lehet ez jobb is, rosszabb is…

  Az első játékos, aki öt pontot összegyűjt, megnyeri a játékot. Gyakorlottabb társaságok lehetnek szigorúak is: ha valaki úgy érzi, megtalálta a kis egysejtűt, de a konzílium megállapítja, hogy tévedett, vissza kell egyet adni a nyert korongjaiból. És vica verzió: ha kisebbekkel játszunk, ki lehet hagyni a mutációs vegyszereket, azaz szobákat, sőt, akár a szellőzőket is.

  A mutációkról annyit még, hogy hiába jelenti az amőba szó (görög nyelven) azt, hogy változás: három átváltozás után amőbánk sejtfalai felrepednek, és (ezúttal szó szerint is) elillan…

   

   

  Értékelések átlaga 


  (4.5)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 24 Gyakorlott játékosoknak 6 Ketten 14 Családdal 27 Partijátéknak 21
  51% (19)
  46% (17)
  3% (1)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 37)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  Keresd a szörnyet!

  Tirpák | 2018. január 22.

  Jópofa dizájn, aranyos kis lények. A legfigyelmesebb, legkoncentráltabb nyer. Azért hibázni sem nehéz! Tehát nem a fáradt esték levezető játéka. :)
  Bemelgítőnek komolyabb játék előtt, átkötőnek kettő között, vagy egy párperces mókára remek. :)
  Siess

  Zsófi | 2017. december 21.

  Nagyon aranyos játék, a gyerekek szeretik, ha hagyjuk őket bemelegedni, és kis sikerélményt is nekik. Bár van, hogy sokkal ügyesebbek a felnőtteknél. Néhány kör kell ahhoz, hogy az embernek ráálljon az agya, és megtalálja a keresendő szörnyecskét. Nagyon jó koncentráció, vizuális észlelés fejlesztő, memóriafejlesztő játék!
  Gyorsan-gyorsan

  Bence | 2017. december 13.

  Nagyon jó! Gyorsan meg lehet tanulni a szabályokat, jó szórakozás. Le lehet tesztelni a fáradtságot vele.
  Egyik kedvencem

  KP | 2017. december 10.

  Nagyon jó játék, koncentrációfejlesztő, és memóriafejlesztő is egyben!
  Lineáris logika

  Csongor | 2017. november 27.

  Könnyű szabályrendszer, pörgős játékmenet, mégis sok gondolkodás. A száguldó robotokhoz hasonlítanám, de itt nem lehetőségeket kell vizsgálni, csak egy lineáris láncolatot.
  Aranyos kis gyorsasági játék

  András | 2017. november 20.

  A megfelelő kockakombinációt, a szellőzőket és a mutációt figyelembevéve ki találja meg hamarabb a megszökött bacit?

  Bár bugyutának tűnhet, de sokszor kifejezetten nehéz körökön át követni a nyomvonalat úgy, hogy Te legyél az első.
  Persze, aki kisebbekkel játszik, kiveheti a szellőzőt és a mutációt, hogy könnyebb legyen. Nekem nagyon bejött.
  Hová tűntek a szörnyek?

  Tamara | 2017. november 20.

  Az egyik kedvenc partijátékunk lett. Nagyon aranyos a grafikája, a játékmenet pedig nem túl bonyolult, de nagyon kell figyelni, ha az ember nyerni szeretne. Még egy előny, hogy gyerekeknek van könnyített változata.
  Csak semmi pánik

  Péter | 2017. október 23.

  + hordozható kivitel, pofonegyszerű alapok
  + eszméletlen pörgős
  + skálázható nehézség
  + gyerekek imádni fogják...
  - felnőtteknek sokszor komolytalan (bár én bírom)
  - ha nem kedveled a reflex/ügyességi játékokat, ez nem lesz a kedvenced
  - színtévesztők kerüljék

  Ha túl nehéz, akkor érdemes eleinte csak a bacikkal játszani, majd a szellőző kártyákkal,és végül a mutációs lapokkal.
  Mi egy váratlan nehézségbe is akadtunk - vörös-zöld színtévesztőknek sajnos nagyon nehezen játszható. Ennek ellenére maximálisan ajánlom.
  Jó kis játék

  Gábor | 2017. október 13.

  kis játék, szó szerint :) még a 3 éves kisfiammal is tudtam játszani, igaz nem gyorsaságra ment a dolog, hanem h megtalálja a kidobott szörnyikéket :)
  a hétvégén lesz bevetésen egy kisebb társaságban, kiderül h h is működik a játék!
  Inkább gyerekeknek

  M | 2017. október 11.

  Felnőtt fejjel próbáltam ki ezt a játékot, és nem mondom, hogy egyből a kedvencem lett.
  Maga a doboza nagyon szép, és praktikus.
  A bel tartalom is rendben van, viszont maga a játékmenet, kicsit olyan amitől egy felnőtt ember agya könnyen ledobja az ékszíjat.

  A pontszámom azért mégis ilyen magas, mert a gyerekek viszont imádni fogják.
  A színes szörnyek és maga a játékmenet teljesen leköti őket, és fejlesztésükre is egyaránt alkalmas.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!