Panic lab

  Normál ár: 2 990 Ft

  A Te árad: 2 840 Ft

  Értékelés:  (4.5)
  Az amőbák elszabadultak a laboratóriumban, és most szétszéledtek mindenfelé. Gyorsan el kell kapnod őket!
  A speciális dobókockák megmondják, hogy melyik laboratóriumból tűnt el az amőba és milyen amőbát is kell pontosan keresnünk, akinek először ez sikerül, azé a pont.
  De vigyázz, az amőbák menekülnek, szellőzőkben bujkálnak, mutálódnak, nem lesz könnyű dolgod velük!
  Biztos te fogsz nyerni, ha gyors az észjárásod és fürge vagy.

   

  Az utóbbi évek legnépszerűbb partjátékai közt biztosan dobogós a Gigamic sikerjátéka, a Panic Lab. A mókás amőbákat mindenki ismeri, aki pedig véletlenül nem, annak itt az alkalom! Nem kell hozzá más, csak figyelem, és gyors reakciókészség - hiszen egy csapatnyi laboratóriumból megszökött, bújócskázó furcsa lényt csak a legszemfülesebbek vehetnek észre és kaphatnak el időben! Érdemes viszont sorban haladni, ebben pedig a kockák segítenek.

   

  A játékosok egyszerre igyekeznek megtalálni az aktuális dobásnak megfelelő tulajdonsággal rendelkező lényt a körben elhelyezett lapok közt. A szín, a forma, valamit a mintázat szerint lehetnek kékek vagy narancssárgák, egyszemű amőbák vagy kétszemű csigák, csíkosak és pöttyösek. Ezeket a tulajdonságokat határozza meg a három dobókocka, a negyedik pedig megadja a kiindulási helyet, hogy melyik laborból, vagyis melyik kezdőkártyától milyen irányban kell elindulni? Aki a leggyorsabban megtalálja a kis szökevényt, az kap pontot a körben.
  Idősebb gyerekek, vagy már gyakorlottabb játékosok esetében érdemes a négyféle speciális lap közül is felhasználni valamelyiket, akár az összest is, hiszen ezek mindent megváltoztatnak, a keresendő lény színét, alakját, vagy épp a mintázat, pöttyös, lila csigából csíkos, narancssárga egyszeműt csinálva!

   

  Variálható nehézségi szint, 16+9 kártyalap, villámgyors játék, egyszerű szabályok, nevetés és fergeteges hangulat kicsiknek és nagyoknak! Praktikus, kis helyet foglaló fémdobozának köszönhetően utazójátéknak is remek választás, de egy osztálytárs, barát születésnapján is garantáltan hatalmas sikert arat! 

   

  Amőbavadászatra fel! 

  Tíbaláj cikke:

  Állábbál a laboratóriumban

   

  Három információ - annyit már csak megjegyzek, nem?! Híres utolsó mondat kezdő partijátékosok szájából. Aztán az első körben kicsúszik a talaj a lábuk alól. Aztán a második körben már röhögve próbálja felvenni az elvesztett fonalat…

  Panic Lab

  Nincs ez máshogy a Panic Lab esetében sem. Hogy mi az a három információ? Csíkos vagy pöttyös, sárga vagy lila, polip(szerű) vagy csiga(szerű). Hogy mik ezek? Amőbák, kérem tisztelettel. A sztori szerint megszöktek (fegyenclázadás, hehe), és nekünk most azt kell közöttük megtalálni, amelyik a legfontosabb kísérlet alanya volt.

  Na, de honnan lehet tudni, melyiket keressük?

  A játék előkészítése: fogjuk a szökevényeket, és kirakunk belőlük egy kört. A kéttucatnyi lapka között találunk azonban mást is: mindenféle gépeket, vegyszereket, szellőzőrácsokat is. A kezdő játékos kezébe veszi a 4 kockát, ő fogja meghatározni, pontosan melyik amőbát keressük. A kockákkal a következőket tudja kidobni:

  a keresett alany

  - milyen színű

  - milyen mintázatú

  - milyen formájú

  és a negyedik kockával:

  - melyik (milyen színű) gépből menekült meg, ráadásul

  - milyen irányba.

  A kék, sárga vagy piros gépből balra (fekete nyilak) vagy jobbra (fehér nyilak) hagytak nyomot a kis állábak. Innen kezdve kell tehát a szemünkkel egyenként megvizsgálni a kis egysejtűeket. Hogy miért írom, hogy "szemünkkel"? Azért, mert ha valaki az ujját a kártyákra szegezve tenné ezt, segíthet is a nála lassabbaknak, vagyis saját esélyeit rontja.

  Panic Lab

  Megy a kis sejt vándorútra

  Tehát elindul a tekintetünk, és keressük a (példányul) narancssárga, pöttyös csigát. No, ez csak meglesz, igaz? Igen ám, de szökevényünk útba ejtett egy vegyszert, ami megváltoztatta a színét, innentől át kell állítani az agyunkat a lila, pöttyös csigára. Aztán a biga beugrott egy szellőzőnyílásba, és csak a következő rácson jön ki - így a két rács közötti állatkákat már nem is kell vizsgálni. Egy újabb vegyszernél már a formáját is megváltoztatja, innen egy lila, pöttyös polipra kell ráakadjunk. Aztán egy újabb szellőzőrács, amin bebújik…

  És aki a leghamarabb úgy érzi, megvan az amőba, felkiált, hogy megvan!, és rámutat a lapkára. Ha a többiek lemaradtak vagy elakadtak, együtt ellenőrizhetik, igaza volt-e. Na, ezt rendszeresen úgy kell összerakni a játékosoknak, a sok bujkálásban és mutációban nehéz kiigazodni… De ha igaza volt, kap egy kis piros korongot, ami a gyűjthető pontokat jelöli. Ráadásul a következő körben ő dobhat újra a kockákkal. (Ez nem feltétlen jutalom, nekünk az a tapasztalatunk, hogy aki dob, annak nehezebb felfogni, mi áll a kockákon.)

  Csak semmi pánik! Lehet ez jobb is, rosszabb is…

  Az első játékos, aki öt pontot összegyűjt, megnyeri a játékot. Gyakorlottabb társaságok lehetnek szigorúak is: ha valaki úgy érzi, megtalálta a kis egysejtűt, de a konzílium megállapítja, hogy tévedett, vissza kell egyet adni a nyert korongjaiból. És vica verzió: ha kisebbekkel játszunk, ki lehet hagyni a mutációs vegyszereket, azaz szobákat, sőt, akár a szellőzőket is.

  A mutációkról annyit még, hogy hiába jelenti az amőba szó (görög nyelven) azt, hogy változás: három átváltozás után amőbánk sejtfalai felrepednek, és (ezúttal szó szerint is) elillan…

   

   

  Értékelések átlaga 


  (4.5)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 30 Gyakorlott játékosoknak 8 Ketten 19 Családdal 33 Partijátéknak 25
  55% (24)
  41% (18)
  5% (2)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 44)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  Amőbavadászat

  Szilveszter | 2018. szeptember 16.

  Nagyon érdekes koncepciójú memória-gyorsasági játék egyveleg. Az elsőre riasztó bonyolultsága gyorsan semmivé válik, de az biztos nagyon kell figyelni játék közben, gyorsan kell gondolkozni. Szerintem remekül fejleszti a koncentrációt, de ennél fogva azért terhelő is. Néhány menetnél többet nem igazán lehet játszani vele.
  Az én lányomat eleinte el is riasztotta, de aztán azért belejött, viszont azóta sem került elő sűrűn.
  Ezt is utazáshoz vettük, de ebből a szempontból csalódás volt, mert sok helyet foglal más hasonló játékokhoz képest.
  Lényege, hogy a laborból megszökött egy amőba, ami szellőzőkön és mutációs kamrákon keresztül menekül. A játékosoknak pedig a nyomukra kell bukkanni. Ez nem is olyan könnyű feladat, tekintve, hogy kezdeti állapotuk változhat a játék során. Az nyer, aki leggyorsabban elkapja a szökevényt.
  A játék nagyon pörgős, és fárasztó is. Ráadásul a gyorsan rá lehet unni.
  Ha egyszer belejöttünk, akkor megy mint a karikacsapás, de azt hiszem nem marad sokáig a repertoárban. Többen sokkal szórakoztatóbb, mint ketten.
  Okos-ügyes-gyors - 7 évesem simán legyorsul engem... :-)

  Szilvia | 2018. augusztus 23.

  Szuper játék, mozgatja az agyat, gyorsaságra ösztönöz...
  Agyégető :D

  László Botond | 2018. június 15.

  Nagyon gyors játék, egyszerű szabályokkal! Figyelem, a gyerekek tönkre verhetik szüleiket! :D
  Izgalmas, pörgős

  Vivien | 2018. május 24.

  A játék összetett és izgalmas, ennek ellenére nem foglal sok helyet, abszolút zsebjáték kategória, melynek köszönhetően könnyen magunkkal vihetjük bárhová. Remekül szemlélteti, hogy az izgalmas játék ismérve nem a rengeteg tartozék és nagy méret. Nagy koncentrációt és jó megfigyelőképességet igényel. A kisebbek talán hátrányban vannak a nagyobbakkal szemben, de remek fejlesztő eszköz számukra, így semmiképp ne hagyjuk ki a kicsiket sem a játékból. Pozitívum, hogy könnyen differenciálhatunk a játékkal, a különböző kártyák variálásának a segítségével. Kivehetjük például az átalakító kártyákat, melynek köszönhetően könnyebb lesz a játék. Fejlesztések alkalmával is jól használható, és a család számára is ideális időtöltést biztosít.
  Piros-csíkos-csápos vagy lila-pöttyös-szemes?

  HeFe | 2018. április 21.

  A legkisebb gyerekünk kapta születésnapjára, több mint két éve. Azonnal kedvenc lett, olyannyira, hogy mi is több gyermekes családnak vittünk ajándékba.
  A praktikus tulajdonságai mellett (kicsi, fém doboz; akkor is megéri elővenni, ha csak 15-20 percünk van játszani; két főnek és több játékosnak is felpezsdítő játékélmény) nagyon jó figyelemfejlesztő játék. Fáradtabb hétköznapokon nehezebb piros pontokat szereznem, pláne ha a lányom is játszik, de sokat nevetünk, szenzációs játék.
  Trükkös bacik

  Fruzsina | 2018. április 6.

  Figyelemzavarosoknak kifejezetten jó készségfejlesztő ez a játék. Mivel nagyon gyorsan kell benne reagálni, nehogy a játéktársunk elorozza előlünk a győzelmet, ezért nagyon fontos, hogy megfelelően öszpontosítani tudjunk. A Én felnőttként is megküzdöttem a játékkal, de nagyon szórakoztatónak és agysejtbeindítónak talátam. A lényeg, hogy dobunk a kockákkal és a megfelő mintájú és formájú baktérjumot kell megtalálnunk. Ez viszont cseppet sem egyszerű, mert folyamatosan teleportál és változtatgatja magát. Először egy társasjátékbárban játszottam vele, ahol le voltak kopva a kockák, így dupla annyi fejtörést okozott, de nagyon szórakoztató élmény volt. Nem csak gyerekeknek!
  Itt a piros, hol a zöld?!

  Ádám | 2018. március 5.

  Nagyon egyszerű játék, gyerekek élvezik, ugyanakkor egy-egy jobban elszökött amőbát még könnyebben gyűjtenek be a felnőttek. Dobbleban továbbra sem tudok harcra kelni a gyerekekkel, itt azért nincs könnyű dolguk, viszont nagyon élvezik és segít a koncentrációban nekik, szóval hasznos is. De túl sokáig nem köti le a figyelmet...
  Keresd a szörnyet!

  Tirpák | 2018. január 22.

  Jópofa dizájn, aranyos kis lények. A legfigyelmesebb, legkoncentráltabb nyer. Azért hibázni sem nehéz! Tehát nem a fáradt esték levezető játéka. :)
  Bemelgítőnek komolyabb játék előtt, átkötőnek kettő között, vagy egy párperces mókára remek. :)
  Siess

  Zsófi | 2017. december 21.

  Nagyon aranyos játék, a gyerekek szeretik, ha hagyjuk őket bemelegedni, és kis sikerélményt is nekik. Bár van, hogy sokkal ügyesebbek a felnőtteknél. Néhány kör kell ahhoz, hogy az embernek ráálljon az agya, és megtalálja a keresendő szörnyecskét. Nagyon jó koncentráció, vizuális észlelés fejlesztő, memóriafejlesztő játék!
  Gyorsan-gyorsan

  Bence | 2017. december 13.

  Nagyon jó! Gyorsan meg lehet tanulni a szabályokat, jó szórakozás. Le lehet tesztelni a fáradtságot vele.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!