Dobble

  Normál ár: 4 290 Ft

  A Te árad: 4 076 Ft

  Értékelés:  (4.7)
  Lakat! Alma! Hóember! És kutya, és szív, meg hold és hópehely, hogy a kérdőjelről vagy a lóheréről ne is beszéljünk... Lehetetlenség fejben tartani őket!
  De nem is kell - a Dobble egy pofonegyszerű, ám annál élvezetesebb kártyajáték jellegzetes, kerek lapokkal, ahol nincs más dolgod, mint az éppen felcsapott kártyák nyolc-nyolc ábrája közül megtalálni az egyetlen párt!
  Nincs két egyforma lap, nincs két egyforma parti, van viszont végtelen kombináció, így a lapok megtanulhatatlanok, ráadásul az egyszerű és kifejező, piktogramszerű képeknek köszönhetően már az ovisok is remekül elboldogulnak vele! Kalandra fel hát, légy te a leggyorsabb, és gyűjtsd össze te a legtöbb kártyát! Vagy éppen szabadulj meg elsőként a tieidtől, attól függ, éppen hogy játszotok...

  A Dobble az egyik legnépszerűbb partijáték a gyerekek és felnőttek körében egyaránt. Egyszerű, de változatos szabályai ötféle játékmódot is kínálnak, kis méretének és strapabíró fémdobozának köszönhetően pedig ideális utazójáték lehet nem csak a strandra készülőknek, de repülőn, vagy akár a kocsiban utazóknak is. Mi kellhet még ennél több?

  Dobble kártyajáték akár ötféleképpen is játszható, és mindegyik hasonló elven működik: meg kell találnunk a lapkákon található azonos formákat.

  Ami nem is olyan egyszerű feladat, ugyanis minden két kártyalapon csak egy közös kép van: olló, répa, cica vagy épp célkereszt. Az 55 kerek kártya és a több mint ötvenféle ábra segítségével az észlelési képességeinket fejleszthetjük.

  Az alapjáték során az asztal közepére helyezünk két lapot, amiken meg kell találni az azonos formát - ezek teljesen ugyanúgy néznek ki, egyedül a méretükben térhetnek el. Aki előbb találja meg a közös képet, és annak nevét hangosan kimondja, megkapja a lapokat, és újakat csapunk fel. Aki a legtöbb párt gyűjti, az győz. Ha ezt begyakoroltuk, akkor kipróbálhatjuk a többi verziót is!

  Torony

  A játékosoknak osztunk egy-egy lapot, a többit egy pakliban az asztal közepére helyezzük, a legfelső lapot képpel felfelé. Mindenki egyszerre megfordítja a kártyáját, majd aki először rálel a középsőn és a sajátján található közös szimbólumra, megnyeri a kört. Ekkor a középen lévő lapot magához veszi, ráhelyezi a saját lapjára, így most már ezt a kártyát kell figyelnie. Középre új lapot csapunk fel, amit ismét a leggyorsabb vihet el. Amikor elfogynak középről a lapok, megnézzük, kinek a legmagasabb a tornya, ő nyerte a játékot.

  Kút

  A Kút játékban - a Toronnyal ellentétben - a cél, hogy mielőbb megszabaduljunk a lapjainktól. Ennek megfelelően a felállás is más: ezúttal egy lapot helyezünk képpel felfelé az asztal közepére, a többit pedig megkeverve, egyenlően szétosztjuk a játékosok között. Aki először fedezi fel a saját paklijának felső lapján és a középső lapon szereplő azonos szimbólumot, annak a kártyája középre kerül, így ehhez kell hasonlítani a kártyáinkat.

  Forró krumpli

  Ahogy a játék neve is mutatja, úgy szabadulunk meg a lapunktól, mintha az égetné a tenyerünket. Ebben a verzióban nincs pakli, egymás lapjain kell megtalálnunk az azonosságokat. Mindenkinek osszunk egy-egy lapot, fordítsuk meg egyszerre, és találjuk meg a közös képeket. Aki gyorsabb, az a saját lapját a másik kezébe teszi, így megszabadulva a "krumplitól". Ajánlott előre meghatározni a körök számát, hiszen a játékban csak vesztes van - az a játékos, akinél a legtöbb lap összegyűlt.

  Szerezd meg mind!

  Tegyünk az asztal közepére egy lapot képpel felfelé, valamint köré annyi lapot képpel lefelé, ahány játékos játszik. Egyszerre fordítson fel mindenki egyet-egyet, majd indulhat a keresés! A cél, hogy minél több lapot gyűjtsünk be, amit úgy érhetünk el, ha megtaláljuk a középsővel közös szimbólumot.

  Mérgezett alma

  Ennek a játékmódnak azonos az előkészülete, mint a Torony esetén, ám itt az ellenfeleinknek adogatjuk a húzópakli lapjait. A feladatunk, hogy megtaláljuk a középső lap és bármely más játékos lapja közötti azonosságot, és az veszít, akinek a legmagasabb tornya lesz.

  A Dobble akkor az igazi, ha minél többen játszunk vele, de két játékos esetén is élvezetes - gyors, pörgős partijáték.

  Értékelések átlaga 


  (4.7)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 138 Gyakorlott játékosoknak 48 Egyedül 7 Ketten 75 Családdal 135 Partijátéknak 128
  72% (128)
  24% (43)
  3% (6)
  1% (1)
  1% (1)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 180)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 18
  Dobble

  Dávid | 2018. január 19.

  Szórakoztató gyorsasági játék, szinte minden korosztálynak. Néhányszor volt hozzá szerencsém, remek kikapcsolódás, nagyon pörgős, izgalmas és sok vidám pillanatot okozott (főleg, amikor valakinek nem jut eszébe a közös tárgy neve :) ). Ennek ellenére én magamnak sose venném meg, mert tényleg egy olyan játék, amivel az ember leül, tol 1-2 kört (15 perc) és utána félrerakja egy időre. Fel tudja dobni pl. a házibulit és le tud kötni kb. mindenkit egy időre, de én nem tudnék vele napi/heti rendszerességgel huzamosabb időt eltölteni. Nagy előnye, hogy tényleg sok korosztály élvezheti (egészen kicsiktől akár a nagyszülőkig), továbbá az ára is kedvező, no meg sok témát megélt, de nekem tényleg egy egyszerű filler, ami néha jól esik, de semmi több.

  Sajnálom, hogy nem lehet fél csillagokat adni, mert inkább adnék rá 3,5-et, mint 4-et, de ez az értékelés sem áll messze a valóságtól.
  Azoknak, akik 'köszönik, nem társasoznak'

  Tirpák | 2018. január 17.

  Bátran vegyétek rá egy első partira azokat, akik hagyományosan ellenállnak a közös játéknak. Miért jó ez esetben a Dobble? Mert egyszerűen megérthető, mókás, mindenki egyenlő esélyekkel indul, és váratlan sikerélményeket okoz a "30 éve nem játszottam" figuráknak is. :) Egyformán szívesen játszik vele óvodás és fáradt szülő. Néhány perc elég egy partira.
  Csak ajánlani tudom!

  Kriszta | 2018. január 13.

  Nagyon szereti az egész család! Gyors és szórakoztató társasjáték. Ovisoknak is bátran ajánlom! Nálunk a gyerekek simán lenyomnak bennünket, felnőtteket. :-) Nagyon jó fejlesztőjáték.
  Gyors

  János | 2018. január 11.

  Leköti a fiatalokat, és még szórakoztató is. Sokat lehet nevetni játék közben. Nem unalmas, bár igaz, hogy 4-5 kör után már fárasztó.
  best

  Eszter | 2018. január 11.

  Akárhány kiadása is jelent meg ennek a játéknak, számomra továbbra is ez az igazi és a legjobb. Mindenki felismeri, hogy mi van a képen, a képek száma 1-1 kártyán pedig se túl sok, se túl kevés. Szerintem ez egy annyira alapvető játék, h receptre kéne felírni, h minden háztartásban kötelezően meglegyen :)
  Egyszerű móka

  Ádám | 2018. január 10.

  Sok kapkodás és nevetés. Félelmetes, ahogy a kisgyerekek meg tudják alázni a felnőtteket, mert sokkal könnyebben reagálnak a formákra. Semmi extrát nem kell várni, csak pörgős rohamokat.
  5 star

  Fanni | 2018. január 7.

  Számomra az egyetlen játék, ami 5 csillagos élményt nyújt, és megunhatatlan. Rengeteg nevetés és kacagás, gyerekekkel vigyázz.... még nagyon nem tudnak veszíteni! :D Felnőtt társaságban azonban órákig játszható, amennyire egyszerűnek tűnik, olyan nehéz is megtalálni a párokat, amikor már azt hiszed te vagy a legjobb, akkor akadsz el és már 3-an kimentek előtted... Vegyétek! Játsszátok! Élvezzétek!
  Igazi partijáték

  Szerkeszt | 2017. december 28.

  Kortól, nemtől függetlenül kiváló partijáték. Gyors, izgalmas, kis helyen is elfér, így igazán praktikus. Rendkívül izgalmas tud lenni, hogy ki tudja gyorsabban teljesíteni a "feladatokat" az egyes játékváltozatokban.
  Megunhatatlan

  Tamasne | 2017. december 20.

  Fejleszt + szórakoztat. Felnőttnek 2 parti után vagy unalmas vagy bosszantó.
  Legyél a gyorsabb!

  Zsófi | 2017. december 19.

  Jó játék utazáskor, társasozós est bevezetőjeként, vagy egy fejlesztőórán koncentráció fejlesztésére! A gyerekek általában szeretik, főleg azok, akiknek a vizuális észlelése erősebb, önbizalmat ad nekik a játék. Sok kör után jöttem bele igazán a játékba, addig kiegyenlítetlen volt a partneremmel szemben, talán ez másokra is igaz. Mi nagyon sokat nem tudtunk vele játszani egymás után, egyrészt mert annyira belejöttünk, hogy nem volt kihívás, másrészt van a játéknak egyfajta monotonitása.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Dobble játékcsalád