Dobble

  Normál ár: 4 290 Ft

  A Te árad: 4 076 Ft

  Értékelés:  (4.7)
  Lakat! Alma! Hóember! És kutya, és szív, meg hold és hópehely, hogy a kérdőjelről vagy a lóheréről ne is beszéljünk... Lehetetlenség fejben tartani őket!
  De nem is kell - a Dobble egy pofonegyszerű, ám annál élvezetesebb kártyajáték jellegzetes, kerek lapokkal, ahol nincs más dolgod, mint az éppen felcsapott kártyák nyolc-nyolc ábrája közül megtalálni az egyetlen párt!
  Nincs két egyforma lap, nincs két egyforma parti, van viszont végtelen kombináció, így a lapok megtanulhatatlanok, ráadásul az egyszerű és kifejező, piktogramszerű képeknek köszönhetően már az ovisok is remekül elboldogulnak vele! Kalandra fel hát, légy te a leggyorsabb, és gyűjtsd össze te a legtöbb kártyát! Vagy éppen szabadulj meg elsőként a tieidtől, attól függ, éppen hogy játszotok...

  A Dobble az egyik legnépszerűbb partijáték a gyerekek és felnőttek körében egyaránt. Egyszerű, de változatos szabályai ötféle játékmódot is kínálnak, kis méretének és strapabíró fémdobozának köszönhetően pedig ideális utazójáték lehet nem csak a strandra készülőknek, de repülőn, vagy akár a kocsiban utazóknak is. Mi kellhet még ennél több?

  Dobble kártyajáték akár ötféleképpen is játszható, és mindegyik hasonló elven működik: meg kell találnunk a lapkákon található azonos formákat.

  Ami nem is olyan egyszerű feladat, ugyanis minden két kártyalapon csak egy közös kép van: olló, répa, cica vagy épp célkereszt. Az 55 kerek kártya és a több mint ötvenféle ábra segítségével az észlelési képességeinket fejleszthetjük.

  Az alapjáték során az asztal közepére helyezünk két lapot, amiken meg kell találni az azonos formát - ezek teljesen ugyanúgy néznek ki, egyedül a méretükben térhetnek el. Aki előbb találja meg a közös képet, és annak nevét hangosan kimondja, megkapja a lapokat, és újakat csapunk fel. Aki a legtöbb párt gyűjti, az győz. Ha ezt begyakoroltuk, akkor kipróbálhatjuk a többi verziót is!

  Torony

  A játékosoknak osztunk egy-egy lapot, a többit egy pakliban az asztal közepére helyezzük, a legfelső lapot képpel felfelé. Mindenki egyszerre megfordítja a kártyáját, majd aki először rálel a középsőn és a sajátján található közös szimbólumra, megnyeri a kört. Ekkor a középen lévő lapot magához veszi, ráhelyezi a saját lapjára, így most már ezt a kártyát kell figyelnie. Középre új lapot csapunk fel, amit ismét a leggyorsabb vihet el. Amikor elfogynak középről a lapok, megnézzük, kinek a legmagasabb a tornya, ő nyerte a játékot.

  Kút

  A Kút játékban - a Toronnyal ellentétben - a cél, hogy mielőbb megszabaduljunk a lapjainktól. Ennek megfelelően a felállás is más: ezúttal egy lapot helyezünk képpel felfelé az asztal közepére, a többit pedig megkeverve, egyenlően szétosztjuk a játékosok között. Aki először fedezi fel a saját paklijának felső lapján és a középső lapon szereplő azonos szimbólumot, annak a kártyája középre kerül, így ehhez kell hasonlítani a kártyáinkat.

  Forró krumpli

  Ahogy a játék neve is mutatja, úgy szabadulunk meg a lapunktól, mintha az égetné a tenyerünket. Ebben a verzióban nincs pakli, egymás lapjain kell megtalálnunk az azonosságokat. Mindenkinek osszunk egy-egy lapot, fordítsuk meg egyszerre, és találjuk meg a közös képeket. Aki gyorsabb, az a saját lapját a másik kezébe teszi, így megszabadulva a "krumplitól". Ajánlott előre meghatározni a körök számát, hiszen a játékban csak vesztes van - az a játékos, akinél a legtöbb lap összegyűlt.

  Szerezd meg mind!

  Tegyünk az asztal közepére egy lapot képpel felfelé, valamint köré annyi lapot képpel lefelé, ahány játékos játszik. Egyszerre fordítson fel mindenki egyet-egyet, majd indulhat a keresés! A cél, hogy minél több lapot gyűjtsünk be, amit úgy érhetünk el, ha megtaláljuk a középsővel közös szimbólumot.

  Mérgezett alma

  Ennek a játékmódnak azonos az előkészülete, mint a Torony esetén, ám itt az ellenfeleinknek adogatjuk a húzópakli lapjait. A feladatunk, hogy megtaláljuk a középső lap és bármely más játékos lapja közötti azonosságot, és az veszít, akinek a legmagasabb tornya lesz.

  A Dobble akkor az igazi, ha minél többen játszunk vele, de két játékos esetén is élvezetes - gyors, pörgős partijáték.

  Értékelések átlaga 


  (4.7)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 151 Gyakorlott játékosoknak 51 Egyedül 7 Ketten 83 Családdal 147 Partijátéknak 138
  71% (140)
  24% (47)
  4% (7)
  1% (1)
  1% (1)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 197)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 20
  Gyerekjáték?

  Hobbit | 2018. július 9.

  A játék faék egyszerűségű és nagyon pörgős, tényleg, már csak az számít, hogy találd meg azt a képet, ami egyezik a tiéddel. Vagy családoknak vagy partijátéknak tökéletes. Egy dologra érdemes figyelni, amilyenegyszerű a játék, olyan egyszerű csalni is, ugyanis nincs idő a csalás ellenőrzésére, csak pörög a játékmenet és pörög
  Szuper

  Szilvia | 2018. július 4.

  Nagyon szuper kis játék, próbára teszi hogy milyen gyors is vagy, és gyerekeknek is kiváló!
  vicces

  Szabolcs | 2018. június 29.

  Jópofa kis játék, előnye, hogy a zsebemben is elfér :D
  Gyors szórakozás

  Noémi | 2018. június 20.

  Minden korosztálynak tökéletes pár perces (akár bemelegítő) játék. Szuper, hogy 5 játéktípust is lehet vele játszani.
  Kicsiknek, de akár nagyoknak is

  András | 2018. május 24.

  Ismerősökkel játszottunk, ők a gyerekeknek vásárolták, de nagyon jól elszórakoztunk "felnőttként" is a játékkal. Ajánlom mindenkinek! Nagyszerű ajándéknak, hétvégére akár parti társasnak is! Talán a gyerekek hosszabb távon tudják élvezni!
  Jókedv bármikor

  Vivien | 2018. április 16.

  Szórakoztató, pörgős, egyszerű, sokféleképpen játszható játék. Pillanatok alatt jókedvet varázsolhatunk a játékkal, legyen szó gyerekekről vagy akár felnőttekről.:) A család nagyon szereti, de fejlesztéshez is alkalmas. Nagy előnye, hogy kis helyen is elfér.
  izgalmasan szórakoztató

  Erika | 2018. március 29.

  Kíváló játék az egész családnak kicsiktől a nagyokig. Nagyon szeretjük.
  Egyszerű és nagyszerű

  Bálint | 2018. március 21.

  A játéksazbályok nagyon egyszerűek, a játék már kevésbé! :) A család kisebb tagjai számára is ideális, sőt nálunk ők a legügyesebbek.
  Mindenkinek ilyet otthonra! :)

  SG21 | 2018. március 8.

  Nem találkoztam még olyan emberrel, legyen fiatal vagy idős, akivel egy jó Dobble partit ne tudtam volna játszani, ha ismerte már a játékot, ha még nem.
  Többféle játékvariációban játszható, 2 embertől akár 6 főig is. A szabályok egyszerűek, a játék pedig rendkívüli odafigyelést és koncentrációt igényel, úgyhogy ez tényleg egy "képességfejlesztő" játék.
  Alap hangulatoldó parti játék

  Eszter | 2018. március 4.

  Amikor először játszottam, rögtön megszerettem az egyszerűsége miatt. Bármilyen társaságba bevethető, azonnal oldja a hangulatot. Felvezető más játékokhoz. Legjobban az a verziója vicces, amikor nincs középen egy pakli, hanem egymáséra kell rápakolni. Gyerekeknek, felnőtteknek is kiváló. Azt megfigyeltem, hogy ha új ember van a társaságban, neki nehezebb, ha még nem ismeri a figurákat. De ennyi. És kis helyen is elfér.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Dobble játékcsalád