Dobble

  Normál ár: 4 290 Ft

  A Te árad: 4 076 Ft

  Értékelés:  (4.7)
  Lakat! Alma! Hóember! És kutya, és szív, meg hold és hópehely, hogy a kérdőjelről vagy a lóheréről ne is beszéljünk... Lehetetlenség fejben tartani őket!
  De nem is kell - a Dobble egy pofonegyszerű, ám annál élvezetesebb kártyajáték jellegzetes, kerek lapokkal, ahol nincs más dolgod, mint az éppen felcsapott kártyák nyolc-nyolc ábrája közül megtalálni az egyetlen párt!
  Nincs két egyforma lap, nincs két egyforma parti, van viszont végtelen kombináció, így a lapok megtanulhatatlanok, ráadásul az egyszerű és kifejező, piktogramszerű képeknek köszönhetően már az ovisok is remekül elboldogulnak vele! Kalandra fel hát, légy te a leggyorsabb, és gyűjtsd össze te a legtöbb kártyát! Vagy éppen szabadulj meg elsőként a tieidtől, attól függ, éppen hogy játszotok...

  A Dobble az egyik legnépszerűbb partijáték a gyerekek és felnőttek körében egyaránt. Egyszerű, de változatos szabályai ötféle játékmódot is kínálnak, kis méretének és strapabíró fémdobozának köszönhetően pedig ideális utazójáték lehet nem csak a strandra készülőknek, de repülőn, vagy akár a kocsiban utazóknak is. Mi kellhet még ennél több?

  Dobble kártyajáték akár ötféleképpen is játszható, és mindegyik hasonló elven működik: meg kell találnunk a lapkákon található azonos formákat.

  Ami nem is olyan egyszerű feladat, ugyanis minden két kártyalapon csak egy közös kép van: olló, répa, cica vagy épp célkereszt. Az 55 kerek kártya és a több mint ötvenféle ábra segítségével az észlelési képességeinket fejleszthetjük.

  Az alapjáték során az asztal közepére helyezünk két lapot, amiken meg kell találni az azonos formát - ezek teljesen ugyanúgy néznek ki, egyedül a méretükben térhetnek el. Aki előbb találja meg a közös képet, és annak nevét hangosan kimondja, megkapja a lapokat, és újakat csapunk fel. Aki a legtöbb párt gyűjti, az győz. Ha ezt begyakoroltuk, akkor kipróbálhatjuk a többi verziót is!

  Torony

  A játékosoknak osztunk egy-egy lapot, a többit egy pakliban az asztal közepére helyezzük, a legfelső lapot képpel felfelé. Mindenki egyszerre megfordítja a kártyáját, majd aki először rálel a középsőn és a sajátján található közös szimbólumra, megnyeri a kört. Ekkor a középen lévő lapot magához veszi, ráhelyezi a saját lapjára, így most már ezt a kártyát kell figyelnie. Középre új lapot csapunk fel, amit ismét a leggyorsabb vihet el. Amikor elfogynak középről a lapok, megnézzük, kinek a legmagasabb a tornya, ő nyerte a játékot.

  Kút

  A Kút játékban - a Toronnyal ellentétben - a cél, hogy mielőbb megszabaduljunk a lapjainktól. Ennek megfelelően a felállás is más: ezúttal egy lapot helyezünk képpel felfelé az asztal közepére, a többit pedig megkeverve, egyenlően szétosztjuk a játékosok között. Aki először fedezi fel a saját paklijának felső lapján és a középső lapon szereplő azonos szimbólumot, annak a kártyája középre kerül, így ehhez kell hasonlítani a kártyáinkat.

  Forró krumpli

  Ahogy a játék neve is mutatja, úgy szabadulunk meg a lapunktól, mintha az égetné a tenyerünket. Ebben a verzióban nincs pakli, egymás lapjain kell megtalálnunk az azonosságokat. Mindenkinek osszunk egy-egy lapot, fordítsuk meg egyszerre, és találjuk meg a közös képeket. Aki gyorsabb, az a saját lapját a másik kezébe teszi, így megszabadulva a "krumplitól". Ajánlott előre meghatározni a körök számát, hiszen a játékban csak vesztes van - az a játékos, akinél a legtöbb lap összegyűlt.

  Szerezd meg mind!

  Tegyünk az asztal közepére egy lapot képpel felfelé, valamint köré annyi lapot képpel lefelé, ahány játékos játszik. Egyszerre fordítson fel mindenki egyet-egyet, majd indulhat a keresés! A cél, hogy minél több lapot gyűjtsünk be, amit úgy érhetünk el, ha megtaláljuk a középsővel közös szimbólumot.

  Mérgezett alma

  Ennek a játékmódnak azonos az előkészülete, mint a Torony esetén, ám itt az ellenfeleinknek adogatjuk a húzópakli lapjait. A feladatunk, hogy megtaláljuk a középső lap és bármely más játékos lapja közötti azonosságot, és az veszít, akinek a legmagasabb tornya lesz.

  A Dobble akkor az igazi, ha minél többen játszunk vele, de két játékos esetén is élvezetes - gyors, pörgős partijáték.

  Értékelések átlaga 


  (4.7)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 159 Gyakorlott játékosoknak 53 Egyedül 7 Ketten 87 Családdal 155 Partijátéknak 145
  72% (150)
  23% (48)
  3% (7)
  0% (1)
  0% (1)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 208)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 21
  Egyszerűen nagyszerű

  Rejtj | 2018. október 16.

  Kicsi kompakt méret hatalmas szórakozással.
  Bármikor, bárhol, bárkivel

  Bence | 2018. szeptember 25.

  Nagyon jó időtöltés, könnyű és gyorsan elsajátítható szabályok. Nagyon jó játék és kiegyenlített.
  nagyon tuti

  kiraly | 2018. szeptember 22.

  első ránézésére ki akartam hagyni, ami szörnyű nagy hiba lett volna! :)
  Annyira akart mindenki nyerni, hogy az adrenalin csak úgy szárnyalt mindenkiben, úgyhogy kiadós nevetés társult a játékhoz végig!
  Egyszerű de nagyszerű, gyerekekkel, ketten, többen, bárhol, bármikor!
  Gyerekekkel játszva készülj fel a nagy vereségre

  craslorg | 2018. szeptember 5.

  Fejleszti a koordinációt, megfigyelőképességet. Ez gyerekeknél ideálissá teszi a játékot gyakori partikra, de felnőttként is szórakoztató. 1 parti lemegy pár perc alatt és már jöhet is a visszavágó. Mert visszavágó lesz, mert akarsz, mert "nehogymár" a másik gyorsabban észrevegye a párosításokat a lapokon.
  Nagyon jópofa játék, ahol a lapokon a pontosan 1 db azonos ábrát kell észrevenni és így gyűjtögetni.
  Iskolákban is nagyon jó gyakorlás, akár órai keretek között, pl nyelvórákon.
  Kedvenc lett

  Álmos | 2018. augusztus 31.

  A legjobb gyors játék, több mint egy filler, hatalmas élményt nyújt, sokat fejleszti a reakcióképességünket! Kedvenc lett!
  Egyszerű és izgalams

  János | 2018. augusztus 25.

  Izgalmas és pörgős játék, külön jó, hogy sokféle variációval játszható. Nagyon egyszerűen megtanulható.
  Minden korosztálynak

  Ibolya | 2018. augusztus 9.

  Nagyon egyszerű és egyben szórakoztató játék.
  Utazáshoz tökéletes időűző .
  Egyszerű

  Dani | 2018. augusztus 9.

  Nagyon gyors és könnyű szabályzatu élvezhető játék .
  Jó reakció idő fejlesztő .
  Kedvenc gyors játékom

  Orsolya | 2018. július 27.

  Tetszik, hogy pillanatok alatt el lehet mondani a szabályt, gyors menetek vannak és mindenki jól szórakozik,vagy viccesen dühöng ('ezen nincs is semmi') :)
  Prörgős

  Skabla | 2018. július 27.

  a csöpségek mikorra belejönnek nagyon tudják élvezni :)

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Dobble játékcsalád